مهدی الیاسی چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در همایش بزرگ ششمین دوره شوراهای اسلامی شهرهای ساوه، آوه، غرق آباد، نوبران و روستاهای بخشهای مرکزی و نوبران ساوه که به مناسبت فرا رسیدن ۹ اردیبهشتماه، سالروز تشکیل شوراهای اسلامی در سالن سلمان ساوجی برگزار شد، اظهار کرد: شوراها تاکید بر اصل جمهوریت نظام اسلامی دارد و مردم با انتخاب نمایندگان خود در پارلمان محلی شهری و روستایی مدیریت شهری و روستایی را به آنان واگذار میکنند.
وی با بیان اینکه شورا و مشورت در مبانی و آموزههای دینی بسیار مورد تاکید قرار گرفته است، اظهار کرد: هیچ نهادی در نظام اسلامی بدون انتخاب مردم به صورت مستقیم یا غیرمستقیم شکل نگرفته است که بیانگر مدنیت و مردم سالاری دینی در کشور است.
فرماندار ساوه با بیان اینکه هر تصمیم صحیحی نتیجه مشورت با یکدیگر و اصل شوراست، گفت: یکی از ابزارهای مدیریتی در دستگاههای اجرایی، بهره گیری از تفکر و اندیشه شوراهای اسلامی است و با انعکاس مشکلات، به عنوان نمایندگان مردم راه را برای توسعه پایدار تسهیل میکنند.
وی برنامهریزی و اولویتگذاری در اجرای طرحها و برنامهها را مورد تاکید قرار داد و گفت: شوراهای اسلامی باید با رفاقت و همدلی در جهت خدمت خالصانه و صادقانه به مردم گام بردارند.
الیاسی با تاکید بر نظارت دقیق بر روند امورات شهر و روستا گفت: مصوبات پارلمان محلی پس از طی فرآیند قانونی به اجرا درآمده و باید در سایه نظارت دقیق، اجرایی شود. فسادستیزی و سلامت اداری، صیانت از منابع طبیعی و انفال ضرورت دو چندان دارد.
وی بیان کرد: توسعه متوازن با مدیریت در مصرف منابع آبی و حفاظت از محیط زیست اتفاق خواهد افتاد که توصیه میشود در صیانت از منابع آبی با تغییر الگوی کشت و بهرهگیری از سیستمهای نوین آبیاری بستر توسعه متوازن را فراهم کرد.
فرماندار ساوه تصریح کرد: باید نسبت به مشکلاتی که در آینده احتمال دارد بوجود آید برنامه ریزی کرد که مهمترین مشکل در شرایط آبی موجود، موضوع تنش آبی و لزوم صرفه جویی در مصرف آب برای مصارف کشاورزی و شرب است.
به گزارش ایسنا، رئیس دادگستری شهرستان ساوه نیز گفت: انقلاب اسلامی گفتمان جدیدی با عنوان جمهوری اسلامی در بین نظامهای حاکمیتی و حکمرانی جهان ایجاد کرد که برگرفته از مبانی دینی و فقهی است و تاسیس شوراهای اسلامی شهر و روستا که برگرفته از مبانی فقهی و قرآنی است از مبانی تاسیس نظام جمهوری اسلامی است.
ابوالحسن شریفی با اشاره به تاکید قانون اساسی بر مقوله مشورت و شوراها گفت: تمرکززدایی و توزیع متوازن قدرت، تصمیمسازی و تصمیم گیری، از ضرورتهای فعالیت شوراهای اسلامی است. هرگونه فعالیت این نهاد مدنی باید بدون شائبه و شفاف صورت گیرد و در راستای حفظ منافع مردم باشد.
رئیس دادگستری ساوه با تاکید بر اینکه هر تصمیمی باید کارشناسی شده اجرایی شود، گفت: نصب دوربینهای نظارتی و هوشمند برای ارتقای ضریب امنیتی جوامع روستایی ضروری است و هر مصوبهای باید پیوست امنیتی و فرهنگی داشته باشد. در مصوبات شورا باید توجه به نشاط اجتماعی با تاکید بر نمادهای فرهنگی و اسلامی در اولویت قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ایجاد سهولت در تردد و روان سازی ترافیک شهری، ارتقای سرانه فضای سبز یکی از نیازهای ساوه است، افزود: باید قدر فرصت خدمت به مردم را دانست و برای رفع مشکلات نیازسنجی و اولویت بندی کرد تا مصوبات گرهگشا برای حل مطالبات مردم داشته باشیم.
شریفی همچنین جای خالی آموزش کافی و اطلاع رسانی در حیطه وظایف شوراها را از آسیبهای این نهاد مدنی دانست و گفت: جهل زدایی و آگاهی بخشی به مردم موجب آشنایی آنها به حقوق خودشان خواهد شد.
انتهای پیام