ابوطالب امینی، امروز(چهارشنبه، ۱۳ اردیبهشت) در نشست با فرماندار تیران و کرون به اجرای طرحهای آبخیزداری در استان اصفهان اشاره و اظهار کرد: مطالعات سه و نیم میلیون هکتار طرح آبخیزداری در این استان انجام شده که دو و نیم میلیون هکتار آن در قالب ۱۷۰ بند خاکی و ۴۵ پیش سیلاب اجرا شده است.
وی افزود: این تعداد بند خاکی امکان ذخیره ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب را در یک زمان مشخص داشته و سهم خوبی در پیشگیری از خسارت در هنگام سیل و بارانهای شدید دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه بارشهای باران سال زراعی فعلی هیچ خسارتی به این سدها وارد نکرده است، خاطرنشان کرد: نبود این بندهای خاکی منجر به خسارت به مناطق شهری، بیابانی و کشاورزی میشد.
وی ادامه داد: احداث بندهای خاکی و پروژههای آبخیزداری در دستور کار قرار گرفته و امسال ۱۸ پروژه آبخیزداری در این استان با اعتباری بالغ بر هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال شامل احداث بند خاکی، طرحهای آب و خاک و بیابانزدایی اجرا میشود.
به گفته امینی اعتبار مورد نیاز این پروژهها از محل تهاتر وزارت جهاد کشاورزی و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) سپاه اجرا خواهد شد که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ناظر بر آن است.
وی اضافه کرد: احداث این پروژهها بر اساس نیازسنجی و مطالعات صورت گرفته در اولویت قرار گرفتهاند.
امینی احداث بندهای خاکی و طرحهای آبخیزداری را در کاهش خسارت در هنگام سیل مهم خواند و گفت: توزیع اعتبارات در این خصوص لازم و نیاز به همکاری دیگر بخشها است.
وی افزود: در روستای گنهران از توابع تیران و کرون نیز مسیر انحراف آب به سمت بیابان با همکاری بنیاد مسکن ایجاد میشود تا در شرایط بارشها خسارت به مناطق مسکونی وارد نشود.
فرماندار تیران و کرون نیز در این جلسه با اشاره به بارش برف و باران در سال زراعی فعلی، گفت: روستای گنهران به دلیل حجم بارشها و نداشتن بستر برای هدایت به سمت بیابان و مناطق غیرمسکونی دچار مشکل بوده و آبها به سمت مناطق مسکونی میرود.
علی محمدی کیا با اشاره به وضعیت حاصلخیز این منطقه، خاطرنشان کرد: حفظ منابع طبیعی و محیط زیست در این شهرستان مورد توجه و از اولویتهای مدیریتی به حساب میآید.
وی اضافه کرد: حفظ مراتع و عرصههای طبیعی و اجرای طرح کاداستر به صورت تیمی و مشارکت بخشی مردم انجام میشود و مانع از تخریب و سوءاستفاده شده است.
انتهای پیام