اهالی روستای کوچری چشم‌انتظار دریافت اراضی کشاورزی

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان گلپایگان گفت: جهاد کشاورزی برای انتقال آب از سد به زمین‌های مورد نظر اعتبار ویژه‌ای از بخش ملی در نظر گرفته که اکنون بلاتکلیف است و آب منطقه‌ای تهران و نماینده آن که مسئول سد کوچری است، گاهی درست عمل نمی‌کنند.

امیر مسعود شهبازی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تحویل اراضی کشاورزی به اهالی روستای کوچری، اظهار کرد: قرارداد اجاره حدود ۲۸۰ هکتار زمین به ثبت رسیده و مراحل قانونی و اداری آن طی شده است. به هر فردی که زمین واگذار می‌شود باید حق بهره‌برداری را به مرتع‌داران و گله‌دارانی که گوسفندان خود را در آن زمین‌ها به چرا می‌بردند، پرداخت کند. هیئت‌مدیره شرکت آبادگران کوچری که متولی تحویل زمین است روی این موضوع اعتراض دارد و می‌گوید ما حق بهره‌بردار را پرداخت نخواهیم کرد، چون زمانی که سد کوچری را آب‌گیری کردند و زمین‌های ما از دست رفت حق بهره‌برداری به ما پرداخت نشده است.

وی ادامه داد: این مشکل  باید از طرف دستگاه‌های متولی برطرف شود که فرماندار در حال پیگیری این موضوع بوده، اما هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است. با یک نگاه مثبت‌تر از سمت طرفین می‌توان این مشکل را حل کرد. هر قدر این موضوع به درازا بکشد هزینه آباد کردن، کِشت و کار زمین‌ها و امور زیربنایی بالاتر می‌رود.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان گلپایگان گفت: اهالی کوچری بر اساس حق‌آبه‌ای که از قدیم از قنوات این روستا و سایر حق آبه‌ای که از سد داشتند، حدود دو و نیم میلیون مترمکعب در سال با دبی ۸۰ لیتر در ثانیه حق‌آبه دارند که طی این چند سال به دلیل اینکه زمین نداشتند این میزان آب گاهی از طریق آب منطقه‌ای استان و تهران پرداخت نشده و برخی اوقات تخفیفاتی که به حق‌آبه شهر گلپایگان داده‌اند شاید از همین محل بوده است.

شهبازی افزود: اگر آب منطقه‌ای پیگیری کند که در صورت کشت و یا عدم کشت اهالی روستای کوچری این میزان آب در شهرستان به‌عنوان حق‌آبه زیست محیطی و یا حق آبه‌ای برای روستاهای پایین دست که دچار خشکسالی هستند رها شود، کار مثبتی است. این حق‌آبه حق مردم کوچری و گلپایگان است و اگر مردم کوچری استفاده کنند بهتر است، اما اگر استفاده نکردند برای شهرستان رها شود.

وی اضافه کرد: جهاد کشاورزی برای انتقال آب از سد به زمین‌های مورد نظر اعتبار ویژه‌ای از بخش ملی در نظر گرفته که اکنون بلاتکلیف است. آب منطقه‌ای تهران و نماینده آن‌که مسئول سد کوچری است گاهی درست عمل نمی‌کنند و سبب می‌شود آن لوله‌ای که باید به دریچه خروجی سد اتصال یابد گاهی با جانمایی‌اش مخالفت شود که این موضوع باید حل شود و اهالی کوچری باید از سد حق آبه خود را ببرند. جهاد کشاورزی برای این پروژه  اعتبار در نظر گرفته، اما در جلسه‌های مختلفی که گرفته شده نماینده آب منطقه‌ای تهران نسبت به این موضوع توجه کافی ندارد.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان گلپایگان یادآور شد: حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در هر سال برای این پروژه در نظر گرفتیم که بتوانیم طی دو سه سال لوله‌کشی از محل سد تا زمین‌های مورد نظر انجام شود، اما با توجه به افزایش قیمت‌ها اجرای سریع‌تر این پروژه موضوع مهمی است. مدیریت سد کوچری و آب منطقه‌ای باید به دلیل همکاری که اهالی روستای کوچری سال‌ها قبل برای احداث سد کوچری داشتند دید مثبتی نسبت به مردم این روستا داشته باشند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402021307821
  • خبرنگار :