دلسوزی بی مورد برای سگ‌ها و افزایش هاری در سطح شهر

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی از افزایش بیماری هاری در استان گفت و اظهار کرد: برخی از مردم از سر دلسوزی به این حیوانات غذارسانی می‌کنند که کاری اشتباه است.

سال گذشته مرگ غم بار کودکی در شهرستان بیرجند را به دلیل حمله سگ ولگرد به او به یاد داریم؛ ممکن است شاهد حوادثی مانند این حادثه در سطح شهر باشیم اگر تدبیری اندیشیده نشود. اکنون چهار شهرستان خراسان جنوبی دارای مراکز نگهداری سگ‌های ولگرد هستند که این تعداد کافی نبوده و باتوجه به ازدیاد سگ‌ها نیاز به مراکز بیشتری است. همین امر مسئولان را به پیگیری برای بازگشایی مراکز دیگری در سطح استان مصمم کرده است.

محمدعلی بخشی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با وجود اینکه در طی ۱۰ سال گذشته بیماری هاری در استان نداشته‌ایم، اما در سال ۱۴۰۱، چهارده مورد مثبت بیماری هاری در استان ثبت شد و از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون یعنی مدت ۴۰ روز، ده مورد تست هاری مثبت در استان گزارش شده است.

وی با اشاره به ثبت یک مورد فوت نوجوان از ابتدای سال در استان به علت هاری، تصریح کرد: علت افزایش تعداد سگ‌ها و گربه‌ها، تغییر اکوسیستم زندگی این موجودات است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه برخی از مردم از سر دلسوزی به این حیوانات غذارسانی می‌کنند، افزود: این موضوع خارج از طبیعت زندگی سگ‌ها و گربه‌ها است؛ بنابراین این عمل منجر به تغییر چرخه طبیعی زندگی این حیوانات می‌شود.

بخشی در مورد زیاد شدن جفت گیری سگ‌ها و گرگ‌ها در استان، بیان کرد: متاسفانه جفت گیری سگ و گرگ زیاد شده و حیوانی که از این جفت گیری متولد می‌شود به گرگاس مشهور هستند که بسیار خطرناک هستند.

وی یادآور شد: مردم در صورت گاز گرفتگی از طرف هرنوع پستانداری فوراً به مراکز درمانی مراجعه و اقدامات لازم را جهت درمان انجام دهند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی از مردم خواست تا ضمن مراقبت از خود در برابر حیوانات تا حد ممکن از نگهداری حیوانات در منزل خودداری و چنانچه اقدام به نگهداری حیوانات در محیط زندگی خود داشتند حتما نسبت به واکسینه کردن آن حیوانات اقدام کنند.

وی با بیان اینکه هاری یک بیماری ویروسی، مشترک بین انسان  دام است که دستگاه عصبی تمام پستانداران را درگیر می‌کند و مخزن این بیماری در طبیعت گوشت‌خواران وحشی است، افزود: علائم کلی بیماری در حیوان را تغییر رفتار عنوان کرد و گفت: این بیماری به ۲ شکل در حیوان دیده می‌شود. 

بخشی به تمامی شهروندان و روستاییان توصیه کرد: در صورت نگهداری سگ گله یا نگهبان هرچه سریع‌تر نسبت واکسیناسیون حیوان خود در برابر بیماری هاری و دادن ضدانگل به صورت دوره‌ای اقدام کنند و همچنین با اکیپ‌های دامپزشکی در سطح روستاها همکاری کنند. 

وی بیان کرد: هرگونه غذارسانی به سگ‌های بلاصاحب باعث دادن امتیاز ویژه به این گونه، تولید مثل بیشتر و افزایش جمعیت آنها می‌شود؛ همین امر باعث شده که اکنون در ایران بین یک تا سه میلیون سگ بلاصاحب وجود داشته باشد؛ در صورتی که کل جمعیت حیات وحش قابل شمارش کشور زیر ۲۰۰ هزار فرد است. از طرفی هرچه تعداد مراکز نگهداری سگ‌ها افزایش یابد، به همان میزان خطر بروز بیماری‌های مشترک و همچنین حیوان گزیدگی کاهش خواهد یافت.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402021307637
  • خبرنگار :