علی فرهمند موحد، کارشناس علوم ورزشی، بیش از ۶۰ سال است که ورزش را آغاز کرده، وی از سال ۵۱ و در دوران دانشجویی به دلیل کمبود مربی و ورزشکار در رشتهی شنا و نجات غریق در استان قم و به دلیل تاکید دین اسلام بر اهمیت آموزش این رشته، هر دو ورزش را در کنار رشته تخصصی خود والیبال، آغاز کرده است، به گفته وی در آن سالها، در قم مربی وجود نداشت و برای آموزش از استانهای مازندران و تهران مربی شنا و نجات غریق به قم می آمد، فرهمند موحد پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه در رشته تربیت بدنی، به شکل رسمی شروع به فعالیت در این دو رشته نمود.
فرهمند موحد مدرس بین المللی نجات غریق، مربی شنا، مربی فیزیوتراپ و آب درمان و همچنین مدرس فدراسیون والیبال میباشد و از سال ۵۷ تا ۷۲ ریاست هیئتهای شنا و نجات غریق استان را عهده دار بوده است، وی همچنین سالها در هیئت والیبال استان به فعالیت پرداخته و در حال حاضر نیز از اعضای هیئت رئیسه این سه هیئت ورزشی میباشد.
علی فرهمند موحد پیشکسوت ورزش استان قم، در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه شنا باید در راس امور هیئتهای ورزشی قرار بگیرد، عنوان کرد: طبق توصیههای اکید دین اسلام و پیامبر (س) باید در رشته شنا و نجات غریق سرمایه گذاری زیادی کرد و با توجه به مذهبی بودن شهر قم و نیاز به اجرای توصیههای دینی در تمام امور، انتظار داریم مسئولین تربیت بدنی نگاه ویژهای به این رشته ورزشی داشته باشند.
وی افزود: باید توجه داشت که گسترش ورزش شنا و نجات غریق و افزایش دورههای آموزشی نیاز ضروری عموم مردم به شمار میرود و باید در دستور کار قرار بگیرد.
فرهمند موحد اضافه کرد: متاسفانه در سال بیش از هزار مورد غرق شدگی در کشور گزارش میشود و این مسئله دردناکی است که میتوان با سرمایه گذاری بیشتر و گسترش رشته شنا و نجات غریق تا حدود زیادی از این حوادث ناگوار پیشگیری کرد.
وی افزود: البته در رشته نجات غریق، استان قم همواره جزو ۱۰ تیم برتر کشور بوده است. ولی با توجه به پتانسیل بالایی که از جوانان قم میشناسم، درصورت وجود امکانات لازم، میتوان عملکرد بهتری هم به نمایش گذاشت.
والیبال استعداد ذاتی جوانان قم است
فرهمند موحد با اشاره به پتانسیل بسیار بالای جوانان قم در رشته والیبال نیز بیان کرد: من سالها مربی والیبال استان بودم و تیم ما همیشه در مسابقات کشوری مطرح و یک پای فینال مسابقات مختلف بود، والیبال استعداد ذاتی جوانان دختر و پسر قم است، اگر امکانات کافی در اختیار باشد و مربیان حرفه ای تربیت شوند، قطعا آینده درخشانی در انتظار جوانان استان خواهد بود و استان قم که در گذشته همیشه در ورزش کشور جایگاه خوبی داشته، در آینده نیز می تواند به دوران اوج خود بازگردد.
بدون داشتن امکانات اولیه نمیتوان پیشرفت کرد
فرهمند موحد در خصوص مشکلات هیئت شنای قم اظهار کرد: من به تازگی متوجه شدم هیئت شنای استان مشکل اسکان داشته و هنوز دفتر ثابتی ندارد، دیگر مشکل بزرگ هیئت شنا در اختیار نداشتن استخر است. هیئت شنای بدون استخر، مانند دانش آموز بدون قلم است، چگونه می توان بدون داشتن امکانات اولیه پیشرفت کرد؟ بدون شک ابتدایی ترین و اساسی ترین نیاز هیئت شنا همین دو مورد است، ولی باز هم امیر ملک محمدی، رئیس هیئت شنا با دست خالی، فعالیتهای خوبی انجام داده است و اخیراً نیز شاهد برگزاری مسابقات واترپلو قهرمانی استان بودیم.
وی افزود: گرچه در سالهای قبل رضا توکلیان مربی بین المللی واترپلو مقام برتر کشور را برای استان کسب کرده بود، آن زمان تنها یکی دو استخر در قم داشتیم ولی حالا با این تعداد استخر جای سوال است که چرا باید این گونه عمل کنیم.
فرهمند موحد عنوان کرد: دکتر سانی خانی، مدیرکل ورزش و جوانان استان، همیشه قصد و نیت خیر داشته و میخواهد در حد توان به ورزش کمک کند، اما مشکلاتی پیش رو دارد که البته این تنگناها همیشه برای همه ارگانها وجود داشته است. قرار شده تا در جلسهای در خصوص مشکلات هیئت شنا با وی صحبت کنیم که پس از طی مراحل اداری، در قدم اول دفتری برای هیئت در نظر گرفته شود.
هم فکری پیشکسوتان و جوانان باعث موفقیت ورزش خواهد بود
وی قانون عدم بکارگیری پیشکسوتان و بازنشستهها به عنوان ریاست هیئتهای ورزشی را از دیگر عوامل مشکل زا در ورزش برشمرد و افزود: سال های گذشته پیشکسوتان و یا در اصطلاح استخوان خورد کردهها و خاک خوردههای هر رشته، به عنوان رئیس آن هیئت انتخاب میشدند و بدون حقوق و بی چشم داشت، به صورت رایگان، هرچه در توان داشتند برای رشد و ارتقای ورزش انجام می دادند و با عشق و علاقه خواهان پیشرفت ورزش در استان و حتی در کشور بودند، ولی چند سالی است که قانون عدم استفاده از بازنشستگان باعث شده تا کار به دست افرادی باشد که از مشکلات و مسائل آگاهی کمتری دارند.
وی ادامه داد: متاسفانه در ورزش بین جوانان و پیشکسوتان شکافی ایجاد شده که باعث ضربه به ورزش میشود، در حالی که لازمه ی پیشرفت در هر رشته ورزشی هم فکری بین پیشکسوتان خاک خورده و جوانان علاقمند است.
بخش خصوصی باعث پس رفت در ورزش شده است
فرهمند موحد ورود بخش خصوصی به ورزش را خیانت به جوانان مستعد و محروم دانست و تصریح کرد: دولت اماکن ورزشی را می سازد و آن را اجاره می دهد و بخش خصوصی برای پرداخت اجاره هزینهها را بالا میبرد، همین موضوع باعث شده تا فقط افراد متمول توان استفاده از این اماکن را داشته باشند و بسیاری از جوانان مستعد، که به دلیل مشکلات اقتصادی توان پرداخت ورودی و استفاده از امکانات ورزشی را ندارند، به جای اینکه وقت آزاد خود را در باشگاه مشغول ورزش شوند، اغلب در محیطهای ناسالم به تفریح بپردازند.
وی بیان کرد: متاسفانه در دادگستری تراکم پروندهها بسیار بالاست و مقصر این موضوع مسئولین کشور هستند، اگر قوانینی وضع شود تا همه بتوانند از اماکن ورزشی دولتی با قیمت مناسب بهره مند شوند، انرژی جوانان در مسیر درست تخلیه میشود و دیگر فرصتی برای گرایش به راههای نادرست باقی نمیماند، بدین صورت بسیاری از معضلات اجتماعی برطرف خواهد شد، مقصر مسئولین ما هستند که نیاز سالم و اولیه ی جوانان که باعث سلامت جسم و روح آنان است را برآورده نکردهاند.
انتهای پیام