داود فرازی درباره وضعیت تعیین حریم آثار تاریخی آذربایجان غربی در سال ۱۴۰۲ به ایسنا گفت: پس از چند سال، چند پروژه باستانشناسی در حوزه تعیین حریم، کاوش و گمانهزنی تعریف کردیم. بر این اساس در حاشیه ثبت «جعفرآباد اُشنویه»، پنج کارگاه فعال شده و گروهی از همکاران از پژوهشگاه وزارتخانه میراثفرهنگی در این اقدام به ما کمک میکنند. افزون بر این، حدود یک میلیارد تومان برای کاوش باستانشناسی «پلدشت» تخصیص داده شد که مراحل قانونی آن طی شده و منتظر تعیین پیمانکار برای بررسیهای باستانشناسی، تعیین حریم و کاوش آن هستیم.
معاون میراثفرهنگی آذربایجان غربی اضافه کرد: چهار تپه تاریخی مهم نیز در نقده وجود دارد که مورد تصرف و تعرض اشخاص قرار گرفته و امسال ۸۰۰ میلیون تومان بودجه برای تعیین حریم آنها تخصیص داده شده است.
فرازی با تاکید بر اینکه ثبت آثار یکی از اولویتهای مهم میراث فرهنگی است، گفت: اگر ثبتی نداشته باشیم، نمیتوانیم از اثر یا بنای تاریخی حفاظت کنیم. امسال در حوزه ثبت آثار تاریخی حدود ۲۰ اثر در اولویت ثبت ملی هستند. در حوزه میراث ناملموس نیز «کوچ ایل جلالی» (بزرگترین ایل استان آذربایجان غربی) درشمال استان و «شیوههای تهیه کشک» را سال ۱۴۰۱ ثبت کردیم و چند پرونده دیگر هم داریم که در نوبت ثبت هستند.
او در ادامه درباره وضعیت مرمت آثار تاریخی آذربایجان غربی و بودجهای که به این حوزه اختصاص یافته است، اظهار کرد: امسال با اعتبارات سال ۱۴۰۱ که عموما در سال ۱۴۰۲ پرداخت میشود، نزدیک به ۲۳ میلیارد تومان تخصیص بودجه داشتیم. این بودجه برای ۴۰ پروژه است که به کاوشهای باستانشناسی، حفاظت و مرمت بناهای تاریخی و بخش کمی برای مطالعات تخصیص مییابد.
به گفته معاون میراثفرهنگی آذربایجان غربی، مسجد جامع ارومیه، بناهای تاریخی موجود در سایت ستاد لشکر، مجموعه تاریخی فرهنگی شمس خوی و سایت موزه جنگ چالدران تعدادی از پروژههای مهم مرمتی در این استان هستند.
انتهای پیام