خشونت بی‌سابقه در تظاهرات روز کارگر در فرانسه

رسانه‌های فرانسوی گزارش دادند، در جریان ناآرامی‌ها و تظاهرات روز جهانی کارگر در اول ماه مه در فرانسه که به ویژه با انگیزه اعتراض علیه اصلاحات بازنشستگی دولت امانوئل ماکرون رخ داد، نزدیک به ۳۰۰ معترض دستگیر و ده‌ها افسر پلیس زخمی شدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه الجزیره، ژرالد درمنن، وزیر کشور فرانسه، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت، حداقل ۱۰۸ مامور پلیس در ناآرامی‌ها کشورش زخمی شدند که ۲۵ مورد آن مربوط به پایتخت فرانسه بود. از سوی دیگر ۲۹۱ نفر هم در سراسر فرانسه در ضمن خشونتها در چندین شهر در حاشیه راهپیمایی‌های اصلی اتحادیه‌های کارگری بازداشت شدند.

درمنن افزود، زخمی شدن این تعداد بالا از ماموران پلیس تا کنون در یک تظاهرات روز کارگر در فرانسه "بسیار نادر" اتفاق افتاده است. او گفت، یکی از ماموران پلیس هدف حمله با کوکتل مولوتوف قرار گرفت و در اثر این حمله دچار سوختگی در ناحیه صورت و دست‌هایش شد اما جانش در خطر نیست.

صدها هزار معترض فرانسوی روز دوشنبه برای شرکت در تظاهرات روز جهانی کارگر و ابراز خشم خود علیه سیاستهای امانوئل ماکرون، رئیس جمهور این کشور به ویژه طرح افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ سال به خیابان‌ها آمده و در این میان بسیاری از معترضان با نیروهای امنیتی در سراسر فرانسه درگیر شدند.

اتحادیه‌های تجاری و کارگری امیدوار بودند که مشارکت گسترده‌ای در تجمعات در سراسر فرانسه با هدف تشدید اعتراض به ماکرون صورت بگیرد.

ماکرون اخیرا در جریان بازدیدهایی که با هدف حمایت از طرح اصلاحات خود در فرانسه ترتیب داد با معترضانی مواجه شد که برای تحقیر، او را هو کرده و به قابلمه می‌کوبیدند.

ویدئوهای منتشر شده از شهرهای مختلف فرانسه نشان می‌دهند که خسارات زیادی به اموال عمومی در تظاهرات روز کارگر وارد شده است. پلیس فرانسه در پایتخت و دیگر شهرهای بزرگ این کشور برای اولین بار از پهپادها برای نظارت بر وضعیت استفاده کرد.

بر اساس اعلام وزارت کشور فرانسه در تظاهرات روز جهانی کارگر در سراسر این کشور حدود ۷۸۲۰۰۰ تن از جمله ۱۱۲۰۰۰ تن در شهر پاریس  شرکت کردند اما اتحادیه کارگری "کنفدراسیون سراسری کار" (سی.جی.تی)‌ فرانسه تعداد شرکت‌کنندگان در این تظاهرات در سراسر فرانسه را ۲.۳ میلیون نفر و تعداد تظاهرکنندگان شهر پاریس را ۵۵۰۰۰۰ نفر برآورد کرد.

به نوشته پایگاه شبکه الجزیره، تعداد شرکت کنندگان در تظاهرات امسال روز جهانی کارگر در فرانسه به میزان چشمگیری بالاتر از تعداد تظاهرکنندگان تجمعات روز کارگز سال قبل بود اما ابعاد تظاهرات روز گذشته در فرانسه کمتر از بزرگترین اعتراضاتی بود که علیه طرح جنجالی اصلاحات بازنشستگی امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه به اجرا در آمد.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، در شهر پاریس گروهی از تظاهرکنندگان رادیکال به سمت نیروهای پلیس اشیای مختلفی را پرتاب کرده و پنجره‌های مکانهای تجاری مختلف همچون بانکها و بنگاه‌های معاملات املاک را شکستند. به نوشته این خبرگزاری، نیروهای امنیتی فرانسه نیز علیه آنها به گاز اشک آور و خودروهای آب‌پاش متوسل شدند.

ژرالد درمنن، وزیر کشور فرانسه این معترضان را وابسته  به یک گروه چپگرای افراطی مشهور به گروه "بلوک سیاه" دانسته و گفت، تعداد این معترضان در شهر پاریس به حدود ۲۰۰۰ نفر و در شهر لیون به حدود ۱۰۰۰ نفر رسید. او خواستار آن شد که "کسانی که به نیروهای پلیس و اموال عمومی حمله کردند شدیدا مجازات شوند."

نیروهای امنیتی در شهر تولوز در جنوب فرانسه نیز به دنبال تشدید تنشها در زمان برگزاری تظاهرات روز کارگر به گاز اشک آور علیه معترضان متوسل شدند و در شهر لیون در جنوب شرق فرانسه نیز چهار خودرو به آتش کشیده شدند.

پلیس فرانسه در شهر نانت در غرب این کشور نیز بعد از آنکه معترضان به سوی ماموران اشیای مختلفی را پرتاب کردند، گاز اشک آور شلیک کرد و معترضان در این شهر پنجره‌های یک فروشگاه لباس را شکستند.

در شهر مارسی نیز معترضان برای مدت کوتاهی هتل گران قیمت اینترکانتیننتال را به اشغال خود در آورده و برخی اشیا و وسایل در این هتل را شکسته و تخریب کردند.

الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه خشونتهای رخ داده در تظاهرات روز دوشنبه در کشورش را محکوم کرده و غیرقابل قبول خواند. او همچنین به ابراز حمایت خود از نیروهای امنیتی و ضابط نظم و قانون کشورش پرداخت.

ماکرون و دولت او تلاش دارند از ناآرامی‌ها و نارضایتی‌های ماه‌های گذشته در اعتراض به اصلاحات بازنشستگی او که نهایتا تصویب شد عبور کنند.

سوفی بینه، رئیس اتحادیه کارگری سی.جی.تی در جریان تظاهرات پاریس گفت: تا زمانی که این اصلاحات بازنشستگی لغو نشود، ورق بر نخواهد گشت. عزم ما برای برنده شدن تغییر نکرده است.

لوران برژه، رئیس اتحادیه کنفدراسیون دموکراتیک کار فرانسه (سی.اف.دی.تی) نیز بیان کرد: "همچنین بسیج معترضان بسیار بسیار قوی است. این نشانه آن است که کینه و عصبانیت از بین نمی‌رود."

روز دوشنبه برای اولین بار از سال ۲۰۰۹ همه هشت اتحادیه کارگری اصلی در فرانسه به فراخوان اعتراضات روز کارگر پیوستند.

فرانسه از اواسط ژانویه سال جاری میالدی تحت تاثیر چندین موج اعتصاب و اعتراضات سراسری علیه ماکرون و طرح اصلاحات بازنشستگی دولت او بوده و بعضا این اعتراضات به خشونت کشیده شده‌اند.

هنگامی که ماکرون روز شنبه در مسابقه فینال فوتبال جام حذفی فرانسه شرکت کرد، با معترضانی مواجه شد که به سمت او کارت قرمز تکان دادند.

طبق نظرسنجی گروه افکارسنجی IFOP فرانسه در ماه گذشته میلادی تقریباً از هر چهار فرانسوی سه نفر از ماکرون ناراضی بودند.

در تظاهرات روز گذشته در فرانسه و در محل میدان جمهوری شهر پاریس جلیقه‌ای بزرگ حاوی شعار "ماکرون استعفا" به مجسمه غول پیکر نماد جمهوری فرانسه در مرکز این میدان نصب شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402021206927
  • خبرنگار : 71415