محمدحسین جعفری در سفر به بخش سرولایت نیشابور، در گفت وگو با ایسنا گفت: خراسان رضوی ۳۴ هزار نفر در قالب ۸۲۰۰ خانوار عشایر دارد که پارسال ۱۲۸ میلیارد تومان از محل تبصرههای ۱۶ و ۱۸ به آنان تسهیلات پرداخت شده است.
وی از زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری با جمعیتی بالغبر ۳۴ هزار نفر در خراسان رضوی خبر داد و افزود: از این میزان ۴۷۰ خانوار عشایری در منطقه نیشابور بزرگ شامل شهرستانهای نیشابور، فیروزه و زبرخان سکونت دارند که ۵ درصد جمعیت عشایری استان را تشکیل میدهند.
مدیرکل امور عشایری خراسان رضوی با بیان اینکه ۲ درصد جمعیت استان عشایر هستند، اظهار کرد: ۱۲ درصد دام سبک و ۶۵ درصد شتر خراسان رضوی متعلق به جامعه عشایری است، همچنین ۱۵ درصد تولید گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تأمین میشود.
وی بیان کرد: شهرستان نیشابور جزء مناطق ییلاقی به شمار میآید و عشایر در فصل ییلاق بیشتر در منطقه سرولایت و رحمتآباد نیشابور ساکن میشوند و در فصل قشلاق نیز به منطقه سرخس و شهرآباد بردسکن کوچ میکنند.
جعفری یادآور شد: پارسال ۱۲۸ میلیارد تومان برای عشایر خراسان رضوی از محل تبصره ۱۶ و ۱۸ جذب شده است و این مبلغ قطعاً در سال جاری افزایش خواهد داشت.
مدیرکل امور عشایر استان گفت: در راستای افزایش بهرهوری جامعه عشایری، محرومیتزدایی، افزایش نقدینگی خانوار و تنوع در مشاغل عشایری ۵ طرح را در دستور کار قرار دادیم.
وی با اشاره به اینکه عشایری که متقاضی اجرای این طرحها هستند شناسایی شدهاند، افزود: برای اصلاح نژاد دام طرحی با هدف افزایش بهرهوری و تولید دام سبک در سطح خراسان رضوی به ویژه نیشابور، چناران، قوچان و مشهد را آغاز نمودهایم که طرحی کاملاً جدید است.
جعفری در تشریح طرحهای افزایش بهرهوری جامعه عشایری گفت: این ۵ طرح شامل توسعه صنایعدستی، توسعه گیاهان دارویی، تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز، گردشگری جامعهمحور و شترداری است که در راستای افزایش بهرهوری جامعه عشایری اجرا خواهد شد.
انتهای پیام