اثربخشی ۲۴ درصدی مراکز مشاوره در کاهش پرونده‌های طلاق

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل از کاهش ۱۹/۵ درصدی و سازش ۲۴ درصدی پرونده های طلاق ارجاع یافته به مراکز مشاوره خبر داد.

جلال آفاقی،معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل ۱۱ اردیبهشت در گردهمایی بزرگ روانشناسان استان اردبیل در مجتمع فرهنگی و هنری فدک اظهار کرد: یکی از دعاوی اولویت‌دار استان در سال‌های گذشته مسئله اختلافات خانوادگی و طلاق بود.  

آفاقی تصریح کرد: با همکاری مراکز مشاوره خانواده و روانشناسان استان و دستگاه های اجرایی مربوطه در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با ۶ سال قبل با کاهش ۱۹/۵ درصدی از پرونده های طلاق به درخواست زوجین هستیم.

وی گفت: پرونده‌هایی که برای مشاوره به روانشناسان و مراکز مشاوره ارجاع یافته، در حدود ۲۴ درصد منجر به سازش و حل ریشه‌ای اختلافات خانوادگی شده است.

آفاقی بیان کرد: امیدواریم با همت روانشناسان و مراکز مشاوره در سال جاری نیز شاهد کاهش پرونده های اختلافات خانوادگی باشیم که این امر مستلزم مطالعه و توانمندسازی مشاورین از طریق متولیان امر، برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی، برگزاری گردهمایی‌ها جهت استفاده از تجربه اساتید، تشکیل اتاق فکر برای روانشناسان و استفاده از مشاورین دینی می‌باشد.

فعالیت بیش از ۷۴ مرکز مشاوره در سطح استان اردبیل

حامد رضایی، مدیرکل بهزیستی استان اردبیل نیز در این گردهمایی اظهار کرد: در سازمان بهزیستی با دو بعد اصلی فعال هستیم یک بعد مربوط به مددجویان و افراد تحت پوشش سازمان و بعد دوم ارائه خدمات برای عموم مردم است.

رضایی بیان کرد: بیش از ۱۴ گروه سلامت روان، بیش از ۷۴ مرکز مشاوره غیردولتی و یک مرکز مشاوره دولتی و مرکز مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ در سطح استان اردبیل در حال فعالیت هستند.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل افزود: در سال گذشته ۳۶ هزار ۶۴۴ نفر از خدمات مشاوره حضوری و ۲۴ هزار و ۶۲۲ نفر از خدمات مشاوره تلفنی استفاده کرده‌اند.

رضایی ضمن اشاره به همکاری نزدیک اورژانس اجتماعی با حوزه پیشگیری سازمان بهزیستی گفت: با همکاری موسسات و مراکز مشاوره و روانشناسی دوره ها و کارگاه های آموزش مهارت های زندگی، آموزش پیش از ازدواج، انجام غربالگری های مختلف و سایر برنامه‌های مشاوره و روانشناسی در سطح استان برای گروه ها و اقشار متنوع برگزار شده است.

مشاوره قبل از ازدواج ۸۵ درصد از بروز طلاق پیشگیری می‌کند

نیلوفر میکائیلی، عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این گردهمایی بیان کرد: حدود یک چهارم افراد دنیا دچار اختلال روانی هستند و مطالعات نشان داده که روانشناسی میتواند آسیب های اجتماعی مختلف را با مداخله های بهنگام کاهش دهد.

میکائیلی تصریح کرد: طبق آمارهای موجود مشاوره قبل از ازدواج حدود ۸۵ درصد از بروز طلاق پیشگیری میکند ولی متاسفانه هنوز بخش اعظم جامعه از نقش موثر مشاوره در کاهش آسیب های اجتماعی آگاهی ندارند.

وی به استفاده از مزایای روانشناسی اشاره کرد و گفت: روانشناسی فقط برای مواقع بحرانی یا ایجاد اختلافات نیست و روانشناسی علمی است برای سالم زیستن و همیشه باید در جریان زندگی از این علم کمک بگیریم و سبک زندگی به وجود آمده براثر جهانی شدن، فناوری اطلاعات و... باعث کاهش توانایی ما در مواجه با مسائل مختلف زندگی که پیچیدگی های روزافزونی نیز دارد شده است و لازم است تا از علم روانشناسی برای بهتر زیستن کمک بگیریم.

یادآور می‌شود؛ موسسات و سمن‌های سرای مهر و امید، پیشگامان زندگی نوین و فردای آرام و روشن زندگی در برگزاری این گردهمایی مشارکت داشتند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۹:۰۹
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1402021106607
  • خبرنگار : 50615