به گزارش ایسنا حسن اکبری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکیدات رییس جمهوری مبنی بر ضرورت مردمیسازی امور و جلب مشارکت مردم در کارها و مسایل دولتی اظهار کرد: رییس جمهوری در همایش سراسری مدیران دولت مردمی که اوایل سال جاری برگزار شد، تاکید بر مردمیسازی امور داشت و در جلسات دولت همه دستگاهها را موظف کرد ظرف ۲۵ روز برنامههای خود را در این زمینه احصا، اعلام و اجرا کنند.
وی با اشاره به رویکرد مردممحور سازمان حفاظت محیط زیست افزود: ما برای جذب مردم و پاسخگویی مناسب به درخواستهای آنان، به تهیه دستورالعملها و شیوهنامههای شفاف و وحدت رویه در سراسر کشور نیاز داریم.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه تهیه دستورالعملها و شیوهنامهها در این سازمان گفت: شیوهنامه وحدت رویه در مورد نحوه پاسخگویی به درخواستهای برداشت گیاهان دارویی بهنحوی که کمترین آسیب به طبیعت وارد شود، تهیه و هفته گذشته به همه استانها ابلاغ شده است.
اکبری افزود: دستورالعمل طبیعتگردی در مناطق حفاظت شده برای جلب مشارکت مردمی و مردمی کردن حفاظت را در دستور کار قرار دادهایم تا بازنگری و بهروز شود و روند شکل گیری طبیعت گردی و ساماندهی تفرجگاهها با رعایت مسائل محیط زیست، تسهیل و تسریع شود.
وی خاطرنشان کرد: طبیعتگردی اهمیت بسزایی در رونق اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی برای جوامع محلی دارد و ابزاری برای کمک به حفاظت است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به انجام کار فشرده دو هفتهای برای تهیه این دستورالعمل، از ابلاغ آن به استانها در هفته آینده خبر داد و گفت: ابلاغ این دستورالعمل منجر به وحدت رویه در رونق طبیعتگردی همزمان با اجرای برنامه جامع مدیریت مناطق و ایجاد واحدهای اکولاژ در زونهای تفرج مناطق چهارگانه خواهد شد.
اکبری در ادامه مهمترین اقدام در زمینه جلب مشارکت مردمی و تحقق شعار سال را تهیه پیشنویس مصوبهای با عنوان «مشارکت در حفظ تنوع زیستی و رونق کسب و کارهای محیط زیستی» دانست که تقدیم هیات دولت شده است.
وی اظهار امیدواری کرد که با توجه به شعار سال و فرمایشات مقام معظم رهبری، زمینه استفاده از این ابزار قانونی باید هرچه سریعتر فراهم شود تا ظرفیتهای جدید برای جلب مشارکت مردم در حفظ تنوع زیستی و ایجاد کسب و کارهای محیط زیستی میسر شود.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: دستورالعملهایی که قبلا وجود داشت و بعضا مواردی در آنها بود که سرعت پاسخگویی سازمان حفاظت محیط زیست به استعلامها و صدور مجوزها را کند میکرد، در دستور کار اصلاح و بازنگری قرار گرفته است.
اکبری اضافه کرد: انشاءالله تا پایان اردیبهشت ماه حداقل دو دستورالعمل از جمله دستورالعمل تکثیر و پرورش حیات وحش در اسارت بازنگری و به استانها ابلاغ میشود.
وی افزود: از تمام مردم درخواست میکنیم هرکس به اجرای پروژههای توامان حفاظتی و بهرهبرداری از تنوع زیستی، اجرای پروژه های طبیعت گردی در عرصههای تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست، موضوعاتی نظیر تاکسیدرمی حیات وحش ، تکثیر گونههای در خطر انقراض و سایر ظرفیتهای ممکن علاقه دارد و پیشنهاد یا درخواستی دارد به نزدیکترین واحد محیط زیست مراجعه و درخواست خود را ارایه کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: ادارات کل محیط زیست استانها مکلف شدند که تمام پیشنهادات مردم و بخش خصوصی را در زمینه حفاظت مشارکتی جدی بگیرند و تا حد امکان از ظرفیتهای حقوقی موجود، راهکاری برای پاسخگویی مثبت به این درخواستها ارایه کنند.
انتهای پیام