به گزارش ایسنا، دکتر یونس پناهی با اشاره به راهکارهایی جهت رفع موانع تولید علمی اظهار داشت: در بررسیها در اختیار قرار دادن دستیاران پژوهشی برای اعضای هیات علمی بالینی و آموزشی به منظور تسهیل در پژوهش به عنوان عوامل موثر جهت تشویق این گروه به انجام فعالیت علمی و پژوهشی شناسایی شده است.
وی افزود: طبق آسیب شناسی انجام شده در خصوص فعال سازی و استفاده از ظرفیت اعضای هیات علمی کم کار، تسهیلات پژوهشی و اختصاص دستیار پژوهشی می تواند انگیزه تولید علم و با کیفیت مبتنی بر تجارب این گروه را در پی داشته باشد. با توجه به اینکه برخی از اعضای هیات علمی بالینی صرفا یک یا صفر مدرک پژوهشی دارند، تشویق این گروه به تولید علم می تواند اثرات مطلوبی در افزایش جایگاه علمی کشور در پی داشته باشد.
معاون وزیر بهداشت در ادامه به افزایش سهم تحقیقات و فناوری از بودجه های دولتی اشاره کرد و اظهار داشت: در سال 1401 بالغ بر 166 میلیارد و 500 میلیون تومان به معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی اختصاص داده شده که رکورد 98 درصدی را نسبت به سالهای گذشته نشان میدهد. با قول مساعد وزیر بهداشت انتظار داریم رقم بودجه تحقیقات و فناوری در سال جاری روند افزایشی داشته باشد.
دکتر پناهی با تاکید بر مقوله همتاپروری و جایگزینپروری تصریح کرد: استفاده از پتانسیل علمی اعضای هیات علمی برتر مانند پژوهشگران یک درصد، جهت همتاپروری اهمیت بسیاری دارد. بارها دیده و شنیدهایم فردی نخبه شاگرد یک دانشمند برجسته بوده و به درستی در مسیر استاد خود گام برداشته است این نوع تعلم و پرورش همتایان برای آینده باید در کشور به امری مرسوم و معمول تبدیل شود.
به گفته وی، در نظر گفتن واحدهای پژوهشی برای اعضای هیات علمی و تشویق و آموزش دانشجویان دکترای حرفهای و تخصصی برای انجام پژوهشهای موثر و کاربردی نیز جزو موارد انگیزشی برای افزایش تولید علم شناسایی شده است.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی، دکتر پناهی استفاده از ظرفیت نخبگان و به خصوص نخبگان جوان در تصمیمگیریها را یکی از عوامل موثر در افزایش علاقهمندی به پژوهش دانست و عنوان کرد: در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تجربه مثبتی در این زمینه داریم و انتظار میرود این مسئله در دانشگاههای علوم پزشکی نیز عملیاتی شود. مشارکت حداکثری برای حرکت به سمت توسعه پایدار که منجر به تحقیقات نافع و ارائه فناوریهای نو شود، یکی از ضروریات کشور است.
انتهای پیام