کارشناس‌ مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد

کاهش ۱۰ درصدی سطح زیر کشت گل محمدی در خراسان رضوی

کارشناس‌مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از کاهش ۱۰ درصدی سطح زیر کشت گل‌ محمدی در استان طی سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود که از سطح ۱۳۷۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت گل‌ محمدی، امسال حدود ۳۲۰۰ تن از این گل‌ از اراضی سطح استان برداشت شود.

یوسف گازران در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص برداشت گل‌ محمدی در خراسان رضوی اظهار کرد: سال پیش سطح زیر کشت گل محمدی ۱۳۷۰ هکتار بود که امسال سطح زیر کشت این گل با توجه به خشکسالی‌ها و کمبود آب بابت آبیاری آن، نسبت به سال قبل ۱۰ درصد کاهش داشته است. تولید گل نیز با توجه به افزایش سن گلستان‌ها در سال ۱۴۰۱ با ۴.۵ درصد افزایش ۳۱۱۰ تن بوده است.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود با توجه به افزایش پنج درصدی قیمت گل به سطح زیرگشت گلستان‌ها در استان طی سال‌ جاری افزوده شود.

کارشناس‌مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: برداشت گل محمدی در مناطق گرمسیر استان با در نظر گرفتن خشکی کم‌سابقه و گرمای هوا نسبت به سال‌های گذشته سریعتر شروع شده است؛ لذا برداشت گل محمدی از نیمه دوم فروردین آغاز شده و تا حدود ۱۵ خرداد ادامه خواهد داشت.

گازران افزود: حدود ۶۰ درصد از گل تولیدی استان فرآوری شده و مورد استفاده برای گلاب قرار می‌گیرد.

وی در خصوص قیمت گل محمدی در سال جاری اظهار کرد: به استثناء ۲ سال قبل، در طول چند سال گذشته قیمت گل ثابت بوده که همین موضوع سبب متضرر شدن باغداران می‌شد که با راهنمایی و آشنا نمودن آنان به انواع روش‌های فرآوری مانند خشک کردن برگ و غنچه به روش‌های سنتی و یا استفاده از دستگاه‌های خشک‌کن و برپا نمودن دیگ‌های گلاب‌گیری خانگی، امکان نگهداری محصول را فراهم نموده و با قیمت مناسب‌تر عرضه می‌نمایند.

کارشناس‌مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: در سال جاری قیمت خرید هر کیلوگرم گل تر حدود ۵۰ هزار تومان است که نسبت به رکود چند سال گذشته قابل قبول است. این عدد اگر به کیلویی ۶۰ هزار تومان برسد، تولید این محصول به لحاظ اقتصادی به صرفه خواهد بود.

گازران با اشاره به سطح اشتغال‌زایی این محصول در استان گفت: تعداد اشتغال برای برداشت گل در طول دوره برداشت در استان حدود ۴۱۱ هزار نفرروز است.

وی افزود: در حال حاضر حدود  ۳۳ واحد بزرگ فرآوری و گلاب‌گیری در سطح استان فعالیت می‌نمایند.

کارشناس‌مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: شهرستان مشهد با ۱۹۵ هکتار، تایباد ۱۶۰ هکتار، زاوه ۱۵۵ هکتار آبی و طرقبه‌شاندیز با ۱۰۰ هکتار کشت دیم بیشترین سطح زیرکشت گل محمدی در استان را به خود اختصاص داده است.

گازران با اشاره به مزایای کشت گل‌ محمدی خاطرنشان کرد: گل محمدی یک گیاه چندساله کم‌آب‌طلب است که حدود ۳۵۰۰ متر مکعب در طول سال نیاز آبی دارد و اگر این گیاه در زمان گل‌دهی هر هفته آبیاری شود، عملکرد محصول افزایش چشمگیری خواهد داشت. همچنین این گیاه مناسب مناطق کوهپایه و ارتفاعات است. در صورت فراوری این محصول تعیین قیمت با تولیدکننده بوده و ارزش افزوده آن را نیز افزایش خواهد داد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402021005445
  • خبرنگار : 50555

برچسب‌ها