به گزارش ایسنا و به نقل از خبرگزاری رویترز، شوکت میرضیایف، رئیسجمهوری ازبکستان به دلیل مقابله با سیاستهای انزواگرایانه و حکومت پلیسی دولت سابق ازبکستان مورد تحسین داخل و خارج مرزهای کشورش قرار گرفته است.
گرچه متحدان غربی ازبکستان از تلاش میرضیایف برای طولانی کردن دوره ریاستجمهوری خود حمایت نمیکنند، اما به نظر نمیرسد این کار تبعاتی برای او داشته باشد، زیرا غرب برای منزوی کردن روسیه در پی جنگ اوکراین، به حمایت تمامی کشورهای استقلالیافته از شوروی سابق نیاز دارد.
گرچه در تغییرات پیشنهادی میرضیایف، همچنان مقام ریاستجمهوری به دو دوره متوالی محدود شده، اما مدت این دورهها از پنج سال به هفت سال افزایش یافته است.
میرضیایف در ۲۰۱۶ روی کار آمد و در انتخابات ۲۰۲۱ هم در سمت خود ابقا شد، بدین ترتیب او دیگر نمیتواند در انتخابات ریاستجمهوری بعدی نامزد شود. اما مقامات گفتهاند که در صورت تصویب این تغییرات در قانون اساسی، همه چیز از اول شده و میرضیایف هم میتواند دو دوره هفت ساله دیگر، یعنی تا ۲۰۴۰ رئیسجمهوری این کشور ۳۵ میلیونی باشد.
علاوه بر این، در خلال تغییرات پیشنهادی برای همهپرسی امروز، دولت ازبکستان به یک دولت رفاه تغییر میکند که مسئولیتهای رفاهی دولت را افزایش خواهد داد.
از دیگر تغییرات پیشنهادی در همهپرسی امروز میتوان به لغو مجازات اعدام و افزایش امنیت قضایی برای مردم این کشور اشاره کرد.
اگر بیش از نیمی از ۱۹.۷ میلیون واجد شرایط در این همهپرسی شرکت کنند، به آن وجاهت قانونی بخشیدهاند.
انتهای پیام