مسوول نهاد رهبری دانشگاه قم:

دانشجویان باید باورها و فوندانسیون فرهنگ اسلامی را در خودشان تعمیق و مستحکم کنند

مسوول نهاد رهبری دانشگاه قم گفت: فرهنگ لایه‌های باطنی و ظاهری دارد که هرچه لایه‌های باطنی عمیق‌تر شود ظهور آن در لایه‌های ظاهری بیشتر می‌شود، البته باید هم لایه های ظاهری و هم به باطن و عمق لایه‌ها که در درون انسان شکل می‌گیرد مورد توجه قرار بگیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا نوروزی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: قم به عنوان ام‌القری امت اسلامی جایگاه خاصی پیدا کرده و این جایگاه در بعد از انقلاب اسلامی، ویژه‌تر نیز شده است.

وی ادامه داد: قم همواره در جایگاه شهری که قرار است اسلام ناب محمدی را مستدل، مستند و به صورت فراگیر در امت اسلامی نشر بدهد، بوده است و خواهد بود.

مسوول نهاد رهبری دانشگاه قم افزود: قم را باید به عنوان خاستگاه انقلاب اسلامی ببنیم؛ انقلابی که تاثیرات بسیار شگفتی در جامعه جهانی و فرهنگ جهانی ایجاد کرده است و بعد از بیش از چهار دهه هنوز هم تاثیراتش روز افزون است.

نوروزی با بیان اینکه تاثیراتی که انقلاب اسلامی در جامعه ایرانی داشته است را نمی‌توان نادیده گرفت؛ اضافه کرد: اگر تحولات منطقه و حتی جامعه بشری و بین الملل را بنگریم متوجه می‌شویم که به تعبیر رهبر معظم انقلاب این تحول‌ها در مسیر اهداف انقلاب اسلامی و بحث مقاومت است.

مسوول نهاد رهبری دانشگاه قم تاکید کرد: به قم باید با این ویژگی که خاستگاه انقلاب است نگاه کنیم، که هم الان و هم در آینده این جایگاه را دارد و هم ان‌شاءالله در زمان ظهور امام زمان (عج) این جایگاه را خواهد داشت.

وی بیان کرد: با توجه به این ویژگی‌ها باید به شکل ویژه‌ای به فرهنگ این استان و جایگاه فرهنگی آن نگاه شود که این امر نیازمند توجه بیشتر است؛ اما در توجه به فرهنگ قم، باید تفاوت جدی نسبت به سایر شهرها وجود داشته باشد.

نوروزی با بیان اینکه باید در باورهایی که این فرهنگ را به وجود می آورند، تعمیقی شکل گیرد، تصریح کرد: امروزه قم به عنوان مهد علم مطرح است و در قم باید مبانی، پایه‌ها و زیرساخت‌های فرهنگ اسلامی را ارائه بدهیم، به همین خاطر در بحث فرهنگ قم بیشترین میزان توجهی که باید شود این است که فرهنگ قم، مبتنی بر باورهای عمیق باشد.

وی ادامه داد: معارف عمیقی که فرهنگ مبتنی بر خودش  در جامعه نشر می‌دهد باید گسترده و در بین هم افراد جامعه همه گیر شود، زیرا هم حوزه علمیه در قم است و هم دانشجویان زیادی در قم در حال تحصیل هستند.

مسوول نهاد رهبری دانشگاه قم یادآور شد: باید تلاش شود که فرهنگ قم مبتنی بر باورهای عمیق، مستند، مستدل و مستحکم باشد؛ زیرا در این صورت است که این باورها تحت شعاع باورهای دیگر قرار نمی‌گیرد، به ویژه با تهاجم فرهنگی که سال‌های با آن مواجه بودیم و در سال‌های اخیر با حضور فضای مجازی به اوج خودش رسیده است.

وی اظهار کرد: اگر بخواهیم عمیق‌ترین فرهنگ را ایجاد و حفظ کنیم باید باورها و فوندانسیون این فرهنگ را تقویت کنیم که برای تقویت آن به حوزه علمیه و دانشگاه نیاز داریم، زیرا دانشجویان، اساتید و طلاب رسالت تعمیق بنیان‌های یک فرهنگ اسلامی را دارند؛ زیرا این دو مرکز ( دانشگاه و حوزه علمیه) مهدعلم، استدلال، استحکام باورها، گفت‌وگوها و کرسی‌های آزاداندیشی هستند.

نوروزی بیان کرد: در قدم اول، دانشجویان باید باورها و فوندانسیون این فرهنگ را در خودشان تعمیق و مستحکم کنند که با زلزله‌ها و برخورد با فرهنگ‌های دیگر متزلزل نشوند و بتوانند مقاومت کنند و در قدم دوم باید این باورها را در جامعه نشر بدهند.

وی با تاکید بر اینکه اقتضای این تحول فرهنگی، برنامه ریزی است، افزود: معتقد هستیم که فرهنگ ما فرهنگ برتر و کاملا مبتنی بر همه ابعاد وجود انسانی است، به همین خاطر  بر آن تاکید داریم؛ زیرا فرهنگ اسلامی به صورت یک جانبه به انسان نگاه نکرده است و همه ساحت‌های انسان اعم از مادی و معنوی، جسمی و روحی، دنیوی و اخوی و... را در کنار هم دیده که همین ویژگی، برگ برنده فرهنگ اسلامی در مقابله با سایر فرهنگ ها است.

مسوول نهاد رهبری دانشگاه قم تاکید کرد: تبیین این مساله برای دانشجویان و تبیین آن توسط دانشجویان برای جامعه از قدم‌هایی است که در برنامه‌ریزی فرهنگی باید با آن جلو رفت.

وی یادآور شد: فرهنگ لایه‌های باطنی و ظاهری دارد که هرچه لایه‌های باطنی عمیق‌تر شود ظهور آن در لایه‌های ظاهری بیشتر می‌شود، البته باید هم لایه های ظاهری و هم به باطن و عمق لایه‌ها که در درون انسان شکل می‌گیرد مورد توجه قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402021005198
  • خبرنگار :