به گزارش ایسنا، از دهه ۵۰ تا سال ۱۳۸۸ اعتبارات بسیار اندکی به این پروژه تزریق شد، اما از این سال با خروج موزه منطقه ای کرمانشاه از فهرست موزه های بزرگ کشور، همین اعتبار اندک هم قطع شد و عملا این پروژه وارد یک رکورد طولانی شد.
طی این سالها، بخش هایی از فضای ۵۲۰۰ متر مربعی در نظر گرفته شده برای موزه منطقه ای کرمانشاه تبدیل به محیط اداری میراث فرهنگی استان شد و اینگونه بود که مساحت این پروژه هم کم کم آب رفت.
سرانجام در سال ۱۳۹۹ در سفر رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه کشور به استان ۱۲ میلیارد تومان برای ساختمان فرسوده و نم زده موزه منطقه ای کرمانشاه اختصاص داده شد، رقمی که در ادامه به هفت و نیم میلیارد تومان آن هم به شکل اوراق تبدیل و تنها نیمی از این رقم به پول تبدیل شد.
با اعتبار حدود سه و نیم میلیاردی که پس از سالها به این پروژه تخصیص پیدا کرده بود، تنها آسیب های الکتریکی و مکانیکی و بازسازی ابنیه پروژه انجام گرفت و عملا کار مهمی در آن پیش نرفت.
تابستان سال گذشته در سفر رئیس جمهور به استان، پروژه موزه منطقه ای کرمانشاه هم به عنوان یکی از پروژه های اولویت دار و مهم استان معرفی شد تا پس از سالها اعتباری برای تکمیل و ساخت آن اختصاص داده شود.
در نهایت مقرر شد ظرف مدت سه سال، ۷۰ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه تخصیص داده شود تا به سرانجامی برسد که از این رقم تاکنون حدود ۱۰ میلیارد تومان آن تخصیص پیدا کرده است.
هرچند که پاییز سال گذشته مدیرکل پیشین میراث فرهنگی استان قول داده بود که فاز اول این پروژه یعنی تالار اصلی آن در تابستان امسال افتتاح شود، اما آنطور که سرپرست فعلی میراث فرهنگی استان می گوید، موضوعی به نام فاز بندی در اجرای این پروژه وجود ندارد و باید ظرف مدت سه سال تکمیل شود.
داریوش فرمانی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت پروژه موزه منطقه ای کرمانشاه اظهارکرد: در حال حاضر مطالعات این پروژه را برای مناقصه گذشتهایم تا با انتخاب یک شرکت مشاور مطالعات آن انجام گیرد و پس از آن وارد کارهای اجرایی شویم.
وی درپاسخ به این سوال که تکلیف مطالعاتی که سابقا در مورد این پروژه انجام گرفته چه خواهد شد نیز گفت: مطالعاتی که پیش از این انجام گرفته با ضوابط جدید احداث موزه ها در کشور همخوانی و مطابقت ندارد، بنابراین باید مطالعات جدید صورت گیرد.
سرپرست میراث فرهنگی کرمانشاه در خصوص اینکه این مطالعات شامل چه خواهد بود هم گفت: مشاور در این مطالعات یک طرح محتوایی، معماری داخلی و گرافیک محیطی را به ما ارائه خواهد داد و طبق آن اجرای موزه را آغاز خواهیم کرد.
وی میزان اعتبارات تخصیص یافته به این پروژه را نیز حدود ۱۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در سفر رئیس جمهوری به استان مقرر شد که حدود ۷۰ میلیارد تومان طی بازه زمانی سه ساله به این پروژه اختصاص پیدا کند تا تکمیل شود که فعلا حدود ۱۰ میلیارد تومان آن تخصیص پیدا کرده است.
فرمانی در خصوص زمان تکمیل این پروژه هم گفت: موضوعی به نام فاز بندی در این پروژه معنا ندارد، بلکه پس از اینکه شرکت مشاور مطالعات خود را در اختیار ما قرار داد، تکمیل پروژه را آغاز خواهیم کرد و طبق پیش بینی انجام شده باید ظرف مدت سه سال به اتمام برسد.
در خاتمه باید گفت که شاید یکی از دلایل وضعیت کنونی موزه منطقه ای کرمانشاه، عدم پیگیری مدیران میراث فرهنگی استان طی سالهای گذشته بوده و اگر کم کاری نمیکردند، امروز این پروژه به داغی بزرگ بر پیشانی میراث فرهنگی استان تبدیل نمیشد.
انتهای پیام