محمدرضا خسروی ۹ اردیبهشت در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه برای رسیدن به نقطه مطلوب در حوزه بهداشت و درمان نیاز به کار بسیار است، اظهار کرد: خبرنگاران با قلم خود میتوانند به این حوزه کمک کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه شهرستانهای چهارمحال و بختیاری به جز مرکز استان در سالهای گذشته از داشتن دستگاههایی مانند ام آر آی و سی تی اسکن محروم بودند، توضیح داد: چهار دستگاه ام آر آی و سی تی اسکن خریداری شده و به زودی در بیمارستانهای کاشانی، هاجر و سیدالشهدا راهاندازی میشود.
خسروی به اشاره به ماندگاری پزشک متخصص و فوقتخصص در چهارمحال و بختیاری، گفت: باید تجهیزات در اختیار پزشک باشد، سال گذشته حدود ۹۰ پزشک به استان دعوت شدند و بنابراین در حال تامین تجهیزات برای جراحان و پزشکان متخصص در شهرستانها هستیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با تاکید بر اینکه کمبود پزشک تنها مختص چهارمحال و بختیاری نیست، خاطرنشان کرد: ارائه خدمات درمانی در بیمارستانهای استان بر اساس سطحبندی انجام میشود و امکان انجام برخی خدمات درمانی در همه مراکز نیست.
وی با بیان اینکه برخی بخشهای بیمارستان کاشانی شهرکرد بازسازی شد، گفت: یک دستگاه لیرز به مبلغ ۳۰ میلیارد تومان خریداری و در این بیمارستان راهاندازی شد و بیماران از مراجعه به سایر استانها بینیاز شدند، همچنین یک دستگاه سی تی اسکن پیشرفته برای تصویربرداری از عروق کرونر قلب برای استان خریداری شد و آنژیوگرافی حذف خواهد شد.
خسروی افزود: برای تسهیل دسترسی ارزان به آزمایشات مورد نیاز تشخیصی، تلاش شد تا کیتهای آزمایشی تا حدودی تامین و در اختیار مراکز درمانی قرار بگیرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در خصوص پدیده زیرمیزی، عنوان کرد: این پدیده به علت زیادهخواهی برخی پزشکان رخ میدهد که دلایلی مانند نبود تعرفه مناسب برای انجام برخی اعمال جراحی و انباشت بدهی دانشگاه علوم پزشکی برای پرداخت مطالبات پزشکان نیز در آن تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: در برخی تخصصهای پزشکی با کمبود نیرو در چهارمحال و بختیاری مواجه بودیم، بنابراین اغماضهایی در خصوص برخورد جدی با پزشکانی که اقدام به دریافت زیرمیزی میکردند، صورت میگرفت، اما اکنون با جدیت بهدنبال برخورد با پدیده زیرمیزی هستیم.
خسروی با تاکید بر اینکه دریافت زیرمیزی خلاف شرع و قانون است، عنوان کرد: برای برخورد با این دسته از پزشکان نیازمند مستندات برای ارائه به مراجع قضایی هستیم، در چند روز گذشته مجوز فعالیت یک پزشک متخلف در استان تعلیق شد، تخلف برای دریافت وجوه اضافه در بسیاری از حوزهها وجود دارد، اما باتوجه به اینکه حوزه سلامت با جان مردم سر و کار دارد، این مهم بیشتر مورد توجه است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پایان تصریح کرد: باید برخورد با پزشکانی که اقدام به دریافت زیرمیزی میکنند در تمامی نقاط کشور بهصورت یکسان انجام شود.
کمبود ۶۰ قلم دارو در چهارمحال و بختیاری
در ادامه رضا محمدی- معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه کمبود دارو تنها مختص این استان نیست و در سراسر کشور با این مشکل مواجه هستیم، اظهار کرد: با اجرای طرح دارویار اختصاص ارز ترجیحی برای دارو حذف شد، دانشگاههای علوم پزشکی به وظایف خود در این طرح عمل کردند، اما سازمان برنامه و بودجه در این حوزه به وظایف خود به درستی عمل نکرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: برای مدتی واردات مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه دارو به کشور متوقف شد و تعداد کمبود اقلام دارویی به ۴۰۰ قلم رسید، اما در حال حاضر در چهارمحال و بختیاری با کمبود ۶۰ قلم دارو مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه مردم با تماس با شماره ۱۹۷ میتوانند کمبود دارو را گزارش کنند، خاطرنشان کرد: سپس با تماس با این افراد به آنها اعلام خواهد شد که داروی مورد نیاز آنها در کدام داروخانه موجود است.
محمدی با بیان اینکه با حذف ارز ترجیحی از دارو شاهد افزایش قیمت دارو بودیم، گفت: اما این افزایش از بیماران دریافت نمیشود، بلکه بیمهها این اختلاف قیمت را پوشش میدهند، امیدواریم با پرداخت مطالبات شرکتهای بیمه این چرخه معیوب ادامهدار نشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پایان تاکید کرد: کمبود انسولین در چهارمحال و بختیاری نداریم و هفت نوع انسولین قلمی در استان مازاد است.
انتهای پیام
یک مسئول:
پدیده زیرمیزی بهعلت زیادهخواهی برخی پزشکان رخ میدهد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در خصوص پدیده زیرمیزی، گفت: این پدیده بهعلت زیادهخواهی برخی پزشکان رخ میدهد که دلایلی مانند نبود تعرفه مناسب برای انجام برخی اعمال جراحی و انباشت بدهی دانشگاه علوم پزشکی برای پرداخت مطالبات پزشکان نیز در آن تاثیرگذار است، مجوز فعالیت یک پزشک چند روز گذشته در استان تعلیق شد.