عقیم‌سازی کود و راه‌هایی برای فرار از بیماری‌های طیور

معاون سلامت دامپزشکی خراسان جنوبی از عقیم‌سازی کود به عنوان روش موثر پیشگیری از انتشار بیماری‌های طیور خبر داد.

محمد شفاهی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بسیاری از عوامل بیماری‌زا در واحدهای مرغداری، از قبیل ویروس‌های عامل بیماری‌های آنفلوانزا، نیوکاسل، برونشیت عفونی که همراه با مدفوع و ترشحات تنفسی از بدن طیور دفع شده است در بستر خاک به فراوانی وجود دارند.

وی افزود: براساس شیوه‌نامه‌های بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، کود پایان دوره واحدهای پرورشی قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو شوند که برای این کار کود با استفاده از نایلون یا لایه‌ای از خاک پوشیده شوند.

وی با بیان اینکه بر اثر رطوبت و تخمیر انجام شده بسیاری از عوامل بیماری زای کود ناشی از افزایش حرارت درونی از بین می‌روند، تصریح کرد: روش‌های فرآوری و عقیم سازی کود شامل خشک کردن کود با استفاده از کود خشک کن‌های مکانیکی، روی هم انباشتن کود مرغ (دپو کردن) و سیلو کردن کود مرغ است.

معاون سلامت دامپزشکی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: مرغداران باید موضوع عقیم‌سازی کود تولیدی واحدها را جدی گرفته و از خروج کود عقیم نشده پایان دوره پرورش به منظور استفاده در کشاورزی و سایر موارد صنعتی جداً خودداری کنند.

شفاهی یادآور شد: این گونه از انتقال عوامل بیماری‌زایی مانند آنفلوانزای پرندگان، نیوکاسل، برونشیت، گامبور و آنگارا به سایر نقاط جلوگیری می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402020904478
  • خبرنگار :