محمد شفاهی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بسیاری از عوامل بیماریزا در واحدهای مرغداری، از قبیل ویروسهای عامل بیماریهای آنفلوانزا، نیوکاسل، برونشیت عفونی که همراه با مدفوع و ترشحات تنفسی از بدن طیور دفع شده است در بستر خاک به فراوانی وجود دارند.
وی افزود: براساس شیوهنامههای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، کود پایان دوره واحدهای پرورشی قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو شوند که برای این کار کود با استفاده از نایلون یا لایهای از خاک پوشیده شوند.
وی با بیان اینکه بر اثر رطوبت و تخمیر انجام شده بسیاری از عوامل بیماری زای کود ناشی از افزایش حرارت درونی از بین میروند، تصریح کرد: روشهای فرآوری و عقیم سازی کود شامل خشک کردن کود با استفاده از کود خشک کنهای مکانیکی، روی هم انباشتن کود مرغ (دپو کردن) و سیلو کردن کود مرغ است.
معاون سلامت دامپزشکی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: مرغداران باید موضوع عقیمسازی کود تولیدی واحدها را جدی گرفته و از خروج کود عقیم نشده پایان دوره پرورش به منظور استفاده در کشاورزی و سایر موارد صنعتی جداً خودداری کنند.
شفاهی یادآور شد: این گونه از انتقال عوامل بیماریزایی مانند آنفلوانزای پرندگان، نیوکاسل، برونشیت، گامبور و آنگارا به سایر نقاط جلوگیری میشود.
انتهای پیام