اصغر بیات در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: خوشبختانه طی سال گذشته به واسطه نظارت دقیق نیروهای یگان حفاظت و همکاری مردم و جوامع محلی حریق فراگیری در استان رخ نداد و صرفا چند آتش سوزی کوچک گزارش شده است.
وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد آتش سوزیهایی که در مراتع البرز اتفاق می افتد عامل انسانی دارد، اظهار کرد: بر این اساس، با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی میتوان بخش عمدهای از آتش سوزیها را کاهش داد.
وی با تاکید بر اینکه به دنبال افزایش تجهیزات و ادوات اطفاء حریق هستیم، توضیح داد: امسال ظرفیت سخت افزاری یگانهای حفاظت مثل ماشین، ادوات و غیره را تجهیز کردیم تا در مواقع اضطرار به مشکل نخوریم.
این مسئول با اشاره به عوامل موثر در وقوع حریق توضیح داد: خشکی و گرمی هوا، زمان آتش سوزی، نوع پوشش گیاهی، نوع و سرعت باد و پستی و بلندی زمین در گسترش حریق موثر هستند.
مدیرکل منابع طبیعی استان ابراز کرد: برای جلوگیری از وقوع حریق در عرصههای طبیعی مردم باید به مواردی از جمله پرهیز از انداختن بطری در دل طبیعت، توجه به نینداختن ته سیگار به روی زمین و اطمینان از کامل خاموش شدن بقای آتش روشن شده توجه کنند.
بیات افزود: جوامع محلی در زمان وقوع حریق نقش به سزایی در کاهش خسارات و آسیب دارند و میتوانند علاوه بر تلاش جهت خاموش کردن اصولیآتش، با ۱۵۰۴ تماسگرفته و نیروهای یگان حفاظت را نسبت به اتفاق افتاده با خبر کنند.
این مسئول در ادامه در پاسخ به وضعیت آشکدههای جاده چالوس که بدون مجوز فعالیت دارند و عرصه آنها متعلق به منابع طبیعی است، گفت: در خصوص تعیین تکلیف این آشکدهها در مراجع قضایی پرونده تشکیل شده و منتظر ابلاغ رای دستگاه قضا هستیم و پیش از صدور رأی نمی توان اظهار نظر قطعی کرد.
انتهای پیام