به گزارش ایسنا، زالو درمانی یک شیوه درمانی جدید نیست و از سالیان دور بهعنوان یک روش درمانی برای درمان انواع بیماریها مورد استفاده قرار میگرفته است، اما این روش درمانی در یک بازه زمانی در کشور ایران شد و مجددا در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
شاید در بین نزدیکان و افراد خانواده خود افرادی را مشاهده کرده باشید که برای درمان درد مفاصل و یا جوش صورت به زالو درمانی روی آورده باشند، اما آیا زالو تنها برای این موارد کاربرد دارد یا برای درمان سایر بیماریها نیز از آن استفاده میشود؟ یا شاید این سوال در ذهن بسیاری وجود داشته باشد که آیا همه افراد میتوانند از این روش درمانی استفاده کنند؟
برای پاسخ به این سوالات با یک محقق طب سنتی گفتوگو کردهایم، همچنین در این گزارش با یک پرورش دهنده زالو برای علاقهمندان به سرمایهگذاری در این حوزه صحبت کردیم که مشروح این گفتوگوها در ذیل آمده است.
زالو درمانی خواص بسیار زیادی دارد
سید ابوالفتح شیرمردی- محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا در خصوص زالو درمانی، اظهار کرد: در طب سنتی علاوه بر استفاده از گیاهان دارویی و اصلاح مزاج از اعمال یداوی نیز برای درمان بیماریها استفاده میکنیم، یکی از اعمال یداوی زالو درمانی است و این کار باید حتما با تجویز پزشک متخصص طب سنتی و یا یک فرد دوره دیده خبره انجام شود.
وی افزود: زالو درمانی عموما برای بیرون کشیدن سودا از بدن استفاده میشود، زالو درمانی برای افراد دارای بیماری هموفیلی، کمخونی، تالاسمی ممنوع است، همچنین افرادی که از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنند، به هیچ عنوان نباید از زالو درمانی استفاده کنند.
شیرمردی با بیان اینکه یکی از راههای درمان برخی بیماریها زالو درمانی است، توضیح داد: زالو درمانی خواص بسیار زیادی دارد، برای گرفتگی عروق قلب، واریس، درمان جوش صورت، سرگیجه، سردرد میگرنی، درمان درد مفاصل، بواسیر، عفونت لثه، خار پاشنه، فشار خون، زخم پای دیابتی و .... میتوان از این روش درمانی استفاده کرد، اما حتما باید این روش درمانی با تجویز پزشک متخصص انجام شود.
محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری بیان کرد: افراد قبل از انجام زالو درمانی باید یکسری نکات را رعایت کنند، برای مثال نباید افراد داروهایی مانند وارفارین، آسپرین و سایر داروهای رقیقکننده خون را سه روز قبل از انجام زالو درمانی استفاده کنند، اما قطع دارو نیز باید با نظر پزشک انجام شود و افراد از قطع خودسرانه دارو خودداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: افراد ۲۴ ساعت قبل از انجام زالو درمانی نباید رابطه جنسی داشته باشند، همچنین از عطر و صابون استفاده نکنند، زیرا زالو به بو حساس است و بر روی بدن نمینشیند، همچنین بانوان در دوران قاعدگی و حاملگی نباید برای زالو درمانی اقدام کنند.
شیرمردی تاکید کرد: زالو درمانی جنبههای درمانی بسیاری بهویژه برای باز شدن عروق قلبی دارد، زالو یک جراح طبیعی است و برای بیماریهای صعبالعلاج نیز کاربرد درمانی دارد، بزاق زالو خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و ضد التهاب، ضد انعقاد خون و لخته شدن خون است.
محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه دهها نوع زالو وجود دارد، گفت: اما تنها دو نوع آن جنبه پزشکی دارد، بنابراین باید از پرورشدهندگان مورد تایید این زالوها خریداری شود.
وی خاطرنشان کرد: بعد از زالو درمانی نیز یکسری مراقبتها نیاز است که فرد انجام دهد تا دچار عفونت ثانویه از محل زخم نشود، برخی ممکن است به نیش زالو حساسیت نشان دهند و باید موارد را به پزشک خود اطلاع دهند.
از زالوهای پرورشی بیشتر برای موضوعات درمانی استفاده میشود
قدرت اسیوند- یکی از پرورشدهندگان زالو در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه با مبحث پرورش زالو در کلاسهای آموزشی آشنا شدم، اظهار کرد: یک قطعه زمین در شهرستان فارسان داشتم و برای سرمایهگذاری در حوزه پروش زالو به دنبال اخذ مجوز از دستگاههای مربوطه رفتم، سال ۹۹ کار پرورش را آغاز کردم.
اسیوند با بیان اینکه موانع زیادی برای آغاز بهکار پرورش زالو در چهارمحال و بختیاری داشتم، خاطرنشان کرد: زیرا این کار برای اولین بار در استان انجام میشد و همچنان نیز برخی مشکلات در انجام این کار داریم، اما خوشبختانه موفق شدم.
این پرورشدهنده زالو در چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه برای احداث مرکز پروش زالو ۴۸۰ میلیون تومان تسهیلات تبصره ۱۸ در سال ۹۸ دریافت کردم، گفت: حدود ۱۸۰ میلیون تومان نیز از سرمایه شخصی برای این طرح هزینه کردم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تکثیر و پرورش زالو را همزمان انجام میدهم، یادآور شد: بیشترین متقاضیان زالوهای پرورشی در خارج از استان هستند، در استان تعداد متقاضیان محدود است، معمولا پزشکان و افرادی که در حوزه طب سنتی فعال هستند، برای خرید زالو مراجعه میکنند.
اسیوند افزود: برای فروش زالو مشکل چندانی نداریم، در طول چند سال اخیر تعداد پرورشدهندگان زالو افزایش پیدا کرده است.
این پرورشدهنده زالو با بیان اینکه در حال حاضر پنج نفر به صورت مستقیم در طرح پرورش زالو در شهرستان فارسان مشغول بهکار هستند، توضیح داد: برای توسعه این واحد برنامه داریم و بهدنبال اخذ مجوزها هستیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر امکان صادرات زالو به خارج از کشور وجود ندارد، باید سازمان غذا و دارو پروانه برای صادرات صادر کند و هنوز به هیچ واحدی مجوز صادرات زالو ندادهاند.
اسیوند با اشاره به اینکه از زالوهای پرورشی بیشتر برای موضوعات درمانی استفاده میشود، عنوان کرد: در موارد آرایشی و بهداشتی نیز بهصورت محدود استفاده میشود.
انتهای پیام
معجزه زالو در درمان بیماریها!
زالو درمانی سالهاست که توسط پزشکان متخصص در حوزه طب سنتی برای درمان انواع بیماریها استفاده میشود، اما بسیاری از افراد از خواص آن اطلاعی ندارند، امروز در کشور بسیاری از افراد نیز به پرورش زالو روی آوردهاند که میتواند یک سرمایهگذاری امن تلقی شود، اما قطعا این روش درمانی نیز باید زیر نظر پزشک مجرب انجام شود.