به گزارش ایسنا، احسان معراجیفر، خبرنگار صدا و سیما از خبرنگاران و مستندسازانی بود که به دنبال حل مشکلات مردم بود و گزارشهایی با محوریت محرومیت زدایی روانه آنتن میکرد به همین جهت به روای محرومان معروف بود.
طبق اسناد، گزارشهای به یادگار مانده از احسان معراجیفر زیاد است؛ گزارشهایی که عنوان آنها «به روایت معراجیفر» شناخته شده بود چرا که خود او روایتگر مستندهایش بود و با جستوجوی نامش در فضای مجازی، گزارشها و مستندهای او با عنوان «به روایت احسان معراجیفر» قابل دریافت است.
به گفتهی علی خانی -تصویر بردار سازمان صدا و سیما و از همکاران مرحوم احسان معراجیفر که گفت و گویی با ایسنا داشت، او فردی مطالبهگر بود، خبرنگار بود اما کارش مستندسازی بود. در همکاری با ارگانهایی از جمله کمیته امداد و قرارگاه جهادی امام رضا(ع)، مستندهایی در زمینه محرومیتزدایی و حل مسائل مناطق محرومی که در آن مردم به اشتغال نیاز داشتند، در استانهایی از جمله لرستان و بوشهر و اغلب شهرها تولید شد که همگی از تلویزیون پخش شده است.
خانی که تا به امروز همکاریهای زیادی با زندهیاد معراجیفر داشته، میگوید: من از سالهای دور ایشان را میشناختم اما با او همکاری نکرده بودم. تا این که در قرارگاه جهادی امام رضا (ع) با او همکار شدم. در آن مقطع زمانی که به سالهای دور بر میگردد، زندهیاد معراجیفر مستندهایی درباره محرومان جامعه میساخت و از دردهایشان میگفت و با علاقه پیگیر این موضوع بود. بدون تردید، دغدغه فراوانی در این حوزه داشت.
همکار مرحوم معراجیفر میگوید: بسیاری برخی از مستندهایی که توسط او ساخته شد، بدون پشتوانه مالی تولید شد و حتی گاهی ابزارهایی را که لازم بود، اجاره می کرد.
معراجیفر به غیر از خبرنگاری، در عرصه کارگردانی، شاعری و تهیهکنندگی نیز فعال بود. او در همه این حوزهها هم به دنبال ساخت برنامههایی برای قشر محروم جامعه بود.
آیتم «سرزده» در ۲۰:۳۰ از ایدههای معراجی فر بود
به گفته خانی، یکی از دغدغههایی زندهیاد معراجیفر، پیگیری موضوعهای اجتماعی بود و گزارش های او در بخشهای خبری به ویژه خبر ۲۰:۳۰ منتشر می شد. بهویژه اینکه آیتم سرزده در این بخش از ایدههای او محسوب میشود.
به گفتهی این همکار، مرحوم معراجیفر در حوزه خبر بسیار عمیق و جدی کار میکرد، به همین جهت شاید برخی از همکاری با او کلافه می شدند.
خانی که از سال ۹۷ با مرحوم معراجی فر همکار بوده، درباره تجربه این همکاری معتقد است که بخشی از کارهایش را مدیون الطاف اوست و تجربه یادگیری بسیاری از او داشته است.
به گفته ای او، محتوای گزارشهای مرحوم معراجیفر به حدی حایز اهمیت بود که در مقاطعی رییس وقت سازمان صدا و سیما شخصا پیگیر گزارشها بود.
او ششم اردیبهشت بر اثر سکته مغزی درگذشت. معراجیفر علاوه بر تهیه و تولید حدود ۲۰ هزار دقیقه انواع برنامه و کسب جوایز متعدد در جشنوارههای داخلی و بینالمللی، سابقه مدیریت در بخشهای مختلف صداوسیما را در کارنامه داشت.
معاون سیمای یکی از شبکههای استانی صداوسیما، مسئول خبرنگاران استانهای شبکه خبر و مدیریت تولید و تامین فضای مجازی استانها، بخشی از سوابق مدیریتی اوست.
همچنین در کارنامه او تالیف دو کتاب و چند پژوهش و مقاله دیده میشود. او تحصیلکرده رشته کارگردانی سیما و دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی بود. مرحوم احسان معراجیفر، خبرنگار صدا و سیما، در دومین جشنواره ملی جهادگران بهعنوان خبرنگار برتر کشور معرفی شده بود.
یادش گرامی...
انتهای پیام