جواد حقلطفی در گفتوگو با ایسنا به مناسبت هفتم اردیبهشت روز ملی ایمنی و حملونقل اظهار کرد: یکیاز اولویتهای کاری اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین، ایمن سازی شریانها و جادههای روستایی است.
وی با بیان اینکه طرحهای ایمنسازی در فصول مختلف سال صورت میگیرد، افزود: پیش از عید نوروز به دلیل حجم بالای سفرهای نوروزی این اداره کل در حفظ، نگهداری و ارتقای ایمنی جادهها اقداماتی انجام داده است. از این اقدامات میتوان به اجرای خط کشی جادهها به طول ۵۰۰ کیلومتر، ایمن سازی ۲۵ عدد از دماغههای ورودی و خروجی راهها، ۸۵ کیلومتر اصلاح شیب شیروانی، تعمیرات گاردریل و تعمیرات ۲۵۰ عدد حفاظ میانی نیوجرسی، تعمیر و بهسازی ۱۱۰ روشنایی جادهها، رنگ آمیزی و آشکارسازی سرعتکاهها و ۱۷۵ کیلومتر پاکسازی و منظر آرایی حریم راهها اشاره کرد.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین در خصوص میزان ایمنی راههای استان قزوین تصریح کرد: از ۱۳۷۲ کیلومتر راههای شریانی استان قزوین، ۸۵۰ کیلومتر ایمن سازی شده است و پیگیریهای لازم جهت ایمن سازی مابقی مسیرها در دست اقدام است همچنین بالغ بر ۶۶ درصد از راههای روستایی استان قزوین ایمن هستند.
وی با اشاره به اقدامات این اداره کل در رفع نقاط حادثهخیز جادههای استان قزوین، بیان کرد: در سال گذشته، ایمنسازی ۱۵ نقطه حادثهخیز به معاونت ایمنی و حملونقل جادهای راهداری ابلاغ شد. تمامی نقاط در ماههای پایانی سال ۱۴۰۱ و پیش از آغاز طرح نوروز آشکار سازی گردید و این اداره کل پیگیر تأیید و تصویب اعتبارات ابلاغی جهت رفع نقص کامل تمامی نقاط حادثه خیز جادههای استان است.
حقلطفی ادامه داد: در راستای آشکارسازی نقاط حادثهخیز اقداماتی از قبیل اجرای خطکشی، نصب تابلوهای اطلاعاتی، نصب تابلوهای اخطاری، انتظامی و اجرای شیار لرزاننده عرضی و طولی صورت گرفته؛ همچنین در راستای رفع آنها کلیه نقاط بازدید و مورد ارزیابی کارشناسی قرار گرفته است. گزارشها مربوط به تهیه و پیگیریهای لازم در خصوص تخصیص اعتبار جهت رفع نقص نقاط در حال انجام است که به محض تأیید و ابلاغ اعتبار عملیات اجرایی رفع نقص نقاط متناسب با اعتبارات ابلاغ شده انجام خواهد شد. نقاط با پلیس راه نیز صورتجلسه شده است.
راهکارهای کاهش تصادفات در گیتهای عوارضی
وی در خصوص راهکارهای این اداره کل در کاهش تصادفات در گیتهای عوارضی گفت: در سال ۱۳۹۷ و در راستای رویکرد وزارت متبوع، به جهت تسهیل عبور و مرور سامانه اخذ الکترونیکی عوارضیهای استان راهاندازی و مقرر شد سازههای فعلی موجود اخذ عوارض، جمعآوری شود؛ این موضوع در شورای تأمین استان مطرح و در حال بررسی است؛ لذا این اداره در راستای اجرای وظایف خود اقداماتی از قبیل آشکارسازی ورودی گیتهای عوارضی به وسیله استوانه ترافیکی، بشکه ایمنی، گل میخ چشم گربهای و آرامسازی ترافیک و ایجاد سرعتکاه اقدام کرده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قزوین با اشاره به کاهش تلفات تصادفات جادهای در استان قزوین که یکی از استانهای پرتردد در سطح کشور است، عنوان کرد: اقدامات ایمنسازی راهها تأثیر بسزایی در کاهش تصادفات و تلفات جادهای دارد. از همین رو این اداره کل تلاش کرده تا وظایف خود را در این حوزه به درستی انجام دهد.
وی ادامه داد: طبق مطالعات و بررسیهای آکادمی، وقوع و شدت تصادفات رابطه مستقیمی با سه عامل انسانی، راه و خودرو دارد که در این رابطه علل و معلولی ۷۵ درصد عامل انسانی و تنها ۲۵ درصد عامل خودرو و راه دخیلاند، بدیهی است پرداختن به عامل راه به تنهایی نمیتواند منجر به کاهش میزان تصادفات و به تبع آن کاهش تصادفات و تلفات جادهای گردد.
حقلطفی افزود: از سال ۱۳۸۵ تا کنون هزینه های هنگفتی برای احداث ۲ آزادراه قزوین- زنجان و قزوین- رشت و هچنین ارتقای حفاظ ایمنی آزادراههای قزوین- کرج و قزوین- زنجان و رسیدگی مستمر به وضعیت ایمنی و تأسیسات ایمنی راه صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: هرچند که آمار جمعآوری شده تصادفات در استان قزوین سیر نزولی داشته؛ اما به نظر میرسد کاهش تلفات در حال حاضر نیازمند رویکرد جدید و تمرکز و بهبود رفتار ترافیکی و کیفیت وسایل نقلیه و مشارکت تمامی نقش آفرینان در حوزههای اجرایی انتظامی و قضائی است.
این مسئول در خصوص رتبه استان قزوین در شاخصهای ایمنسازی راههای کشور گفت: استانقزوین در رفع نقاط حادثهخیز حائز رتبه اول و در خصوص نگهداری و توسعه ایمنی راه در سطح کشور، حائز رتبه دوم است.
وی در خصوص میزان اعتبارات تخصیص یافته برای حفظ و نگهداری راههای جادهای استان قزوین تصریح کرد: اعتبارات ایمنسازی راهها در دو حوزه نگهداری و ایمن سازی راههای کشور با اولویت راههای شریانی و ایمن سازی نقاط پرتصادف، بهصورت سالانه توسط سازمان راهداری به ادارات کل در استانها ابلاغ میشود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قزوین خاطرنشان کرد: در این راستا راهداری قزوین با تعریف پروژه در قالب امانی و پیمانی نسبت به نگهداری و ایمن سازی راههای حوزه استحفاظی استان قزوین اقدام میکند و لازم به ذکر است محل تأمین اعتبارات از دو حوزه استانی و سازمانی است که متأسفانه این اعتبارات جوابگوی نیازهای تمام راههای استان نیست.
حقلطفی در پایان از برنامههای راهداری در حوزه ایمنی جادهها گفت: در کنار امورات جاری، مهمترین برنامه این اداره کل در حوزه ایمنی راهها در سال جاری، پیگیری اعتبارات لازم جهت رفع نقص نقاط پرتصادف و شروع فرآیند مذکور است.
انتهای پیام