بارش‌های رگباری و سازه‌هایی که مرهم می‌شوند

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: در سال‌های اخیر بارش‌ها به صورت رگباری و تند تغییر کرده است؛ بنابراین ساخت سازه‌های آبخیزداری با زمان و اعتبار کمتر باید مورد توجه قرار گیرد.

علیرضا نصرآبادی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: براساس آخرین برآوردها میزان خسارت فرسایش بادی به منابع زیستی و اقتصادی استان سالانه برابر با ۸۲ میلیارد و ۸۹۰ میلیون تومان برآورد می‌شود.

وی با بیان اینکه میانگین فرسایش آبی در استان بیش از ۱۳ میلیون تن در هکتار است، افزود: تعداد کانون‌های فرسایش بادی استان از ۲۸ کانون در سال ۱۳۹۳ به ۳۲ کانون در سال ۱۴۰۰ رسیده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه مساحت کانون‌های بحرانی ۵۵ درصد افزایش یافته است، بیان کرد: تنها راه برون رفت از معضلات خشکسالی توجه به آبخیزداری است چراکه کشور با تغییر اقلیم مواجه شده، بر این اساس زمان و نحوه بارش‌ها تغییر کرده است.

وی با بیان اینکه با اجرای عملیات آبخیزداری در هر هکتار می‌توان حدود ۵۳۰ متر مکعب آب را سالانه استحصال کرد، تصریح کرد: این امر، اثرات چشمگیری بر اقتصاد و معیشت جوامع محلی مرتبط دارد.

نصرآبادی با بیان اینکه اجرای طرح‌های آبخیزداری عامل ثبات جمعیت و تامین‌کننده آب قنوات است، اضافه کرد: احیا و بهبود پوشش گیاهی حوضه آبخیز از دیگر مزایای طرحهای آبخیزداری است.

وی یادآور شد: همچنین اجرای پروژه‌های آبخیزداری و منابع طبیعی در عرصه آبخیز می‌تواند موجب تغییر و بهبود شرایط آب و هوایی منطقه شود و نباید از این امر نیز در مقابله با اثرات تغییر اقلیم غافل شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402020703354
  • خبرنگار :