دکتر بهرام دلفان عصر امروز ششم اردیبهشت ماه در نشست با خبرگزاریهای لرستان به تشریح برنامههای هفته سلامت پرداخت و با بیان اینکه امسال هفته سلامت از نهم اردیبهشت آغاز میشود، اظهار کرد: شعار امسال این هفته "سلامت برای همه با رویکرد خانواده" در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه یکی از طرحهای مهم دولت سیزدهم در حوزه درمان «پزشکی خانواده و نظام ارجاع» است، افزود: این طرح قبلا در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر اجرا میشد و قرار است گسترش پیدا کند و در تمام شهرهای کشور اجرایی شود.
اجرای طرح «پزشکی خانواده و نظام ارجاع» در شهرستان دلفان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه طرح مذکور به صورت پایلوت در استانهای فارس و مازندران اجرا شده و پس از سنجش ایرادات و نواقص و رفع آنها قرار است از اردیبهشتماه در همه استانهای کشور اجرایی شود، بیان کرد: در لرستان نیز طرح «پزشکی خانواده و نظام ارجاع» در دلفان اجرایی خواهد شد و سپس در مرحله بعد در مابقی شهرستانهای استان نیز اجرایی میشود.
دلفان با بیان اینکه با اجرای طرح «پزشکی خانواده و نظام ارجاع» در مناطق شهری بالای ۲۰ هزار نفر، ۶۷ هزار و ۶۴۰ نفر از جمعیت شهری دلفان تحت پوشش قرار میگیرند، اظهار کرد: در این برنامه هر ۱۵۰۰ نفر توسط یک مراقب سلامت و هر ۳۰۰۰ نفر توسط یک پزشک خدمات اولیه سلامت را دریافت میکنند و در صورت داشتن مشکل به سطوح بالاتر ارجاع داده میشوند.
نیاز به ۴۵ مراقب سلامت، ماما و ۲۳ پزشک در دلفان است
وی افزود: تعداد نیروی مورد نیاز برای این برنامه در شهرستان دلفان ۴۵ مراقب سلامت، ماما و ۲۳ پزشک است که بیشتر این نیروها در حال حاضر در قالب استخدام و یا خرید خدمت در دانشگاه علوم پزشکی مشغول به کار هستند و مابقی نیاز نیرو از طریق بیمه سلامت در قالب قرارداد یا شرکت تعاونی به کار گرفته خواهند شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: مابقی جمعیت شهرستان دلفان که ساکن روستا هستند و شامل ۷۵ هزار نفر هستند در حال حاضر تحت پوشش برنامه پزشک خانواده روستایی خدمات سلامت را دریافت میکنند.
ضرورت دسترسی عادلانه به سلامت در همه نقاط استان
دلفان در ادامه با بیان اینکه بخشی از جامعه را سالمندان تشکیل میدهند و باید به این قشر خدمت کرده و الزامات آنها را رعایت کنیم، اضافه کرد: در کنار افزایش جمعیت و جوانسازی جامعه، نباید از سالمندان غافل شویم و باید خدمات لازم و درخور شایستهای را به آنان ارائه دهیم.
وی هدف از سطحبندی نظام سلامت را دسترسی بیشتر به سلامت و افزایش عالادلانه این مهم برشمرد و با بیان اینکه سطحبندی باید از خانه بهداشتی که در دورافتادهترین منطقه قرار دارد تا بیمارستان شهید رحیمی رعایت شود، تصریح کرد: رعایت این موارد منجر به دسترسی عادلانه به سلامت خواهد بود.
در اجرای طرح «پزشکی خانواده و نظام ارجاع» با کمبود پزشک مواجه هستیم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: با اجرای طرح «پزشکی خانواده و نظام ارجاع» در استان برای افرادی که شرایط لازم را دارند اشتغال ایجاد و مطبها نیز رونق میگیرند.
دلفان با اشاره به اینکه در اجرای این طرح ممکن است با کمبود پزشک مواجه باشیم و بخشی از این کمبود به منابع مالی برمیگیرد که دولت آن را تامین کرده است، گفت: با رفع نواقص در این طرح نظام ارجاع سبب ارتقای سلامت خواهد شد.
وی با بیان اینکه در اجرای این طرح برخی زیرساختها نظیر اینترنت نیاز است که مخابرات استان همکاری خواهد داشت و برخی رشتههای پزشکی و پیراپزشکی را استخدام خواهیم کرد تا بتوانیم این طرح را به نحو احسن در استان اجرایی کنیم، یادآور شد: در این طرح افراد ناتوان تحت پوشش ۱۰۰ درصدی بیمه قرار خواهند گرفت.
شاخص کمی و کیفی مصرف دارو در لرستان مطلوب نیست
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه افزایش خدمات اولویتدار پزشکی خانواده، ارتقای سطح کیفی و کمی بیمهها را میطلبد، خاطرنشان کرد: بیمهها باید کارآمد باشند متاسفانه در مواردی مردم از عملکرد بیمهها گلایهمند هستند؛ همچنین با اجرای این طرح عملکرد کیفی واحدهای سلامت در بخشهای دولتی و خصوصی ارتقا مییابد.
دلفان در ادامه با بیان اینکه در مواردی الگوی مصرف غلطی داریم برای نمونه در مصرف نان و دارو این موضوع مشهودتر است، گفت: متاسفانه شاخص کمی و کیفی مصرف دارو در لرستان مطلوب نیست و چنانچه این مساله حل شود میلیاردها میلیارد تومان در این بخش صرفهجویی خواهد شد.
۳۰ درصد اشتغال در بخش سلامت وجود دارد
وی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد اشتغال در بخش سلامت وجود دارد که در این راستا کمکاری شده است که با اجرای طرح «پزشکی خانواده و نظام ارجاع» و با افزایش تعداد مطبها، داروخانهها و آزمایشگاهها میتوان این اشتغال را ایجاد کرد، اظهار کرد: یکی از سیاستهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایجاد اشتغال از طریق حوزه سلامت است و چنانچه در لرستان به خوبی کار کنیم تحقق این امر دور از انتظار نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: برای تحقق این اشتغال با رعایت شاخصها، مجوزهایی را برای شرکتهای پخش دارو، تولید موادغذایی و بهداشتی و دارویی صادر خواهد شد.
دلفان گفت: در بحث کارآفرینی و تقویت اشتغال، از ظرفیت مشاور کارآفرینی بهره خواهم برد و در این راستا یک مشاور کارآفرینی دارم تا از ایدههای آن برای تحقق این موضوع استفاده شود.
وی با اشاره به مساله اقتصاد در حوزه سلامت، بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان به منظور حمایت از گروههای آسیبپذیر جامعه از ظرفیت اردوهای جهادی و انجام کارهای جهادی در حوزه دندنپزشکی استفاده کرده و آخرین قراردادی که منعقد کرده زندانیان، کودکان و دانشآموزان بوده است.
۷۰ درصد مرگ و میر در لرستان به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی، تصادفات و انواع سرطانهاست
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه اقتصاد خانواده در سلامت موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، اضافه کرد: به دنبال پیشگیری هستیم و ضرورت دارد در امر سلامت و پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان فعالیتهایی صورت گیرد تا هزینهها در این بخش کاهش یابد.
دلفان به افزایش سواد سلامت جامعه تاکید داشت و با بیان اینکه باید در تغذیه، رفتار و فعالیتهای روزمره سبک زندگی خود را تغییر دهیم چراکه سبک زندگی غلط به ما آسیب میرساند، گفت: ۷۰ درصد مرگ و میر در کشور و لرستان به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی، تصادفات و انواع سرطانها رخ میدهد.
شناسایی بیش از ۱۶ هزار بیمارخاص و صعبالعلاج در لرستان
وی از تشکیل صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج در استان خبر داد و تصریح کرد: باتوجه به اینکه خانواده بیماران خاص و صعبالعلاج برای درمان این بیماری علاوه بر تحمل رنج بیماری دچار مشکلات اقتصادی میشدند برای حل این موضوع دانشگاه علوم پزشکی لرستان اقدام به راهاندازی صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج که تا سقف ۵۰ میلیون تومان به این بیماران کمک خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: هماکنون بیش از ۱۶ هزار بیمار خاص و صعبالعلاج در استان مشخص شدند که از طریق صندوق مذکور مورد حمایت هستند.
انتهای پیام