"علی محمد دعاگو " امروز در آیین نواخته شدن زنگ زمین پاک در جمع هنرجویان پسرهنرستان فنی چهل شهید آمل، گفت: حفظ زمین به عنوان یک ودیعه الهی مورد تاکید وضرورت است و همه ما در قبال محیط زیست و زمینی که در آن زندگی میکنیم، مسئولیت داریم.
وی به نقش مهم دانش آموزان و خانوادهها در حفظ زمین پاک اشاره و افزود: دانش آموزان به عنوان همیاران محیط زیست میتوانند نقش مهمی در این بخش داشته باشند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست آمل، به لزوم آشنایی خانوادهها و دانش آموزان با انواع پسماند و روشهای مدیریت آن اشاره و اظهار کرد: محیط زیست شهرستان در طول سال دورههای آموزشی متعددی را با هدف ارتقاء سطح آگاهی مردم برگزار میکند.
تولید روزانه یک کیلو زباله سهم هرشهروند!
دعاگو، با اشاره به اینکه براساس آمارهای رسمی اعلام شده هر شهروند ایرانی به طور میانگین روزانه یک کیلوگرم زباله تولید میکند، تصریح کرد: یک سوم اززبالههای تولیدی شهروندان ازمواد خشک شامل شیشه، کاغذ وپلاستیک است که همه اینها امکان بازیافت و استفاده دوباره دارد.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای صنعتی و درحال توسعه بیش از ۷۰ درصد زبالههای بازیافت میشود، افزود: متاسفانه این وضعیت درایران کمتر از ۲۰ درصد زباله جمع آوری و درچرخه بازیافت قرار میگیرد و متاسفانه ۸۰ درصد زبالههای تولیدی شهروندان در طبیعت رها میشود و با این اقدام خاک و زمین را کثیف و بیاثر میکنیم.
عزم همگانی برای مصرف کم کیسههای پلاستیکی
رئیس اداره حفاظت محیط زیست آمل دربخش دیگری با بیان اینکه امروزه کیسههای پلاستیکی از بیشترین کالای مصرفی در دنیا هستند و بهرغم کاربردهای فراوان میتوانند تاثیرات نامطلوبی بر محیط زیست داشته باشند، گفت: حدود یک سوم تولید مواد پلاستیکی در دنیا مربوط به پلاستیکهای یک بار مصرف تخمین زده میشود.
دعاگو افزود: پلاستیک از حدود ۱۵۰ سال قبل طراحی وتولید شده و برای تجزیه شدن درطبیعت به ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال زمان نیاز دارد و این یعنی نخستین پلاستیک تولید شده هنوز وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه مصرف روزانه شهروندان از کیسههای پلاستیکی در خرید میوه، نان و دیگراقلام مصرفی وغیرمصرفی درکشور زیاد است، تصریح کرد: در زمینه کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی، اغلب کشورها به جنبش جهانی کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی پیوستهاند و دارای برنامههای ملی و یا منطقهای هستند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست آمل، افزایش میزان و پراکندگی کیسههای پلاستیکی رها شده در محیط زیست، آسیب به منظر عمومی، راهیابی میکروپلاستیکها به چرخه غذایی انسان، آلودگی و تغییر اکوسیستمهای آبی و همچنین ایجاد اختلال در امر مدیریت پسماند شهری در مراکز دفن را از دغدغهها و معضلات زیست محیطی برشمرد و ادامه داد: برای حفظ سلامتی خودمان، محیط زیست پیرامونی وحفظ آن برای نسلهای آینده، چارهای به جز حفظ محیط زیست نداریم و مسئولانه ومتعهدانه هم باید به وظایف خودشان درقبال محیط زیست مسئول باشند.
انتهای پیام