علی غلامی شامگاه سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: کشاورزان گلستانی از بهمن ماه و اسفندماه آبیاری مزارع را آغاز کردهاند که باعث بیلان منفی آبهای زیرزمینی شده به طوریکه همین الان با کمبود آب بیش از ۵۰۰ لیتر در ثانیه مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه تمام اقدامات انجام شده در بحث افزایش منابع تأمین در دستور کار قرار داد، افزود: با توجه به خشکسالی که سالهای اخیر اتفاق افتاده و سطح منابع آبهای زیر زمینی را کاهش داده، از سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۲ بالغ بر ۴۲ حلقه چاه آب شرب حفر شده است.
رئیس آب و فاضلاب گرگان با اشاره به اینکه به دلیل خشکسالیها متوسط دبی هرچاه بیش از چهار لیتر بر ثانیه در گلستان کاهش داشته است، گفت: در چند سال اخیر متوسط دبی هر چاه در استان از ۱۸.۵ لیتر در ثانیه به ۱۴.۷ لیتر در ثانیه تنزل کرده است.
غلامی بیان کرد: اگر جمع همه چاهها را در نظر بگیریم در حدود ۳۶۰ لیتر کاهش منابع تأمین در بحث کاهش افت آبهای زیر زمینی داشتهایم که به علت کاهش نزولات جوی و عدم کنترل برداشت آبهای زیرزمینی قابل جبران نیست و تابستان امسال، تأمین آب آشامیدنی در مرکز استان بسیار سخت خواهد بود.
به گزارش ایسنا، اگر روش مدیریت منابع آب در ایران به ویژه ساز و کار مدیریت آبهای زیرزمینی تغییر نکند و کسری آبخوانها جبران نشود و روند فعلی کماکان ادامه یابد، بدون تردید نقاط مختلفی در ایران غیرقابل سکونت خواهند شد و میزان تنش اجتماعی در نواحی خشکتر افزایش خواهد یافت که نمیتواند به نفع ثبات کشور باشد.
تا زمانی که اکثر شهروندان از آگاهی لازم در مورد علل نابودی آبخوانها و راههای نجات منابع آب برخوردار نشوند، نمیتوان انتظار داشت که برای نجات آبهای زیرزمینی ساختار موجود را پاسخگو سازند و در فرآیند محافظت و تغذیه آبخوانها مشارکت کنند. مشارکت زمانی عملی میشود که اکثر شهروندان اهمیت آب را دریابند.
انتهای پیام
رئیس آب و فاضلاب گرگان خبر داد؛
سال سخت آبی پیش روی گرگانی ها/ چالش تأمین آب در تابستان
رئیس آب و فاضلاب گرگان گفت: به سبب کاهش بارشهای موثر و برداشتهای بی رویه از منابع ، تابستان امسال، تامین آب آشامیدنی در مرکز استان بسیار سخت خواهد بود.