سیمور هرش: اینکه روسیه و اوکراین همچنان با هم تجارت دارند خیلی «احمقانه» است

روسیه و اوکراین علی‌رغم آنکه در یک درگیری مسلحانه گرفتار شده‌اند، به تجارت کالاها و ارائه خدمات به یکدیگر ادامه می‌دهند؛ وضعیتی که سیمور هرش، روزنامه‌نگار تحقیقی آمریکایی آن را "کاملا احمقانه" توصیف می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، سیمور هرش در مصاحبه‌ای با برنامه تلویزیونی "Going Underground" گفت: حدس می‌زنم که نفت و پول برتر از هر نوع عقلانیتی است. فهمیدن و پیدا کردن نشانه‌های آشکار فساد اوکراین کار خیلی دشواری نیست.

وی به توضیح درباره ادعاهای اخیرش درباره فساد گسترده در دولت اوکراین پرداخت. سیمور هرش مدعی است که سازمان سیا برآورد کرده ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و اطرافیانش سال گذشته دست‌کم 400 میلیون دلار از پول‌های تامین شده از سوی آمریکا برای خرید سوخت دیزلی برای ارتش اوکراین اختلاس کرده‌اند. ظاهرا این سوخت که با قیمت بالا توسط کی‌یف خریداری شده، از طریق بازار سیاه از روسیه وارد شده است.

این روزنامه‌نگار تحقیقی گفت: کافی است به زندگی لاکچری امروز در کی‌یف نگاهی بیندازید. حقیقتا در کی‌یف زندگی لاکچری و اسراف‌آمیزی در جریان است. تمامی رستوران‌های لوکس باز هستند. حقیقتا پول بسیاری از سراسر جهان برای اوکراین ارسال می‌شود.

وی مدعی شد، مقامات اوکراین سابقه طولانی در کنار گذاشتن قراردادهای تدارکاتی دارند و درگیری با روسیه نیز تغییری در آن ایجاد نکرده است.

هرش افزود: همه پیش دلال‌ها می‌روند. همه یک طرف سومی را وارد قراردادها می‌کنند چرا که این طوری شانس افزایش سرمایه بالا می‌رود. و در اینجا فساد فراتر از باور است.

این روزنامه‌نگار در ادامه با اشاره به اطلاعاتی که از سوی یک منبع آگاه به دست آورده، گفت، ویلیام برنز، مدیر سازمان سیا در جریان سفرش به کی‌یف در ژانویه سال جاری میلادی موضوع فساد را مطرح کرده بود. برنز علاوه بر مطلع کردن زلنسکی از شکایات ژنرال‌های اوکراینی درباره طمع ادعا شده شخص رئیس جمهور، نام 35 اختلاس‌گر دیگر را نیز ارائه کرد.

وی افزود: زلنسکی کمی بعد 10 تن از "خودفروش‌ترین" افراد را اخراج کرد اما دیگران "دست‌نخورده" باقی ماندند.

سیمور هرش گفت، در همین حال روسیه به پرداخت هزینه ترانزیت به اوکراین برای نفت و گازی که از طریق خط لوله‌هایی که از اوکراین عبور می‌کنند تا به شرق اروپا منتقل می‌شوند، ادامه می‌دهد. این زیرساخت در دوران جماهیر شوروی سابق برای تامین انرژی کشورهای پیمان ورشو ساخته شد. واشنگتن تاکید دارد که چنین تجارتی باعث می‌شود مسکو از فراوانی انرژی‌اش به عنوان "سلاح" استفاده کند.

وی افزود: نمی‌دانم باید در مورد آن بخندم یا نه زیرا واقعا یک موقعیت احمقانه و دیوانه‌کننده است.

این روزنامه‌نگار تحقیقی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت، به نظر نمی‌رسد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا علاقه‌ای به تحلیل‌های پیچیده جامعه اطلاعاتی، از جمله اطلاعات در مورد خرابکاری در پروژه نورد استریم داشته باشد.

وی افزود: افرادی در آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا وجود دارند که تجزیه و تحلیل می‌کنند و مطالب پیچیده‌ای در زمینه سیاست خارجی می‌نویسند. این یک بازی فکری است.

هرش تصریح کرد: بسیاری از این افراد احساس انزوا می‌کنند چرا که هیچ نشانه‌ای از اینکه کاخ سفید به برآوردهای اطلاعات ملی بلند مدت علاقه‌ای داشته باشد، وجود ندارد. و قطعا کاخ سفید حتی به اطلاعات مربوط به خط لوله گازی نورد استریم نیز علاقه‌ای ندارد.

هرش اوایل سال جاری میلادی گزارش داده بود که خرابکاری در خط لوله نورد استریم در جریان عملیات مشترک آمریکا-نروژ به دستور بایدن در سپتامبر سال گذشته صورت گرفت. این در حالی است که هر دو کشور این اتهام را رد می‌کنند.

این روزنامه‌نگار کهنه‌کار با اشاره به "قطع ارتباط" ظاهری میان کاخ سفید و جامعه اطلاعاتی آمریکا گفت: برخی از تحلیل‌گران حرفه‌ای، بایدن را به عنوان خواننده مشتاق مطالب‌شان نمی‌بینند.

هرش این رفتار بایدن را با رونالد ریگان، رئیس جمهور اسبق آمریکا مقایسه کرد که در گزارشی به عنوان فردی که خواننده گزارشات اطلاعاتی مفصل نبود و به ندرت به میز کار خود سر می‌زد، توصیف شده بود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402020501974
  • خبرنگار : 71477