به گزارش ایسنا، براساس گزارش این وبسایت، واشنگتن به کییف گفته است که نیروهایش را خیلی پراکنده نکرده یا بلندپروازیهای خود را بیش از حد گسترده نکند. این ظاهرا همان حرفی است که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۱ به اشرف غنی، رئیسجمهوری وقت افغانستان گفته بود؛ پیش از آنکه نیروهای آمریکایی از افغانستان خارج شده و این کشور دوباره در کنترل طالبان قرار گیرد.
این هشدار در شرایطی مطرح میشود که آمریکا نگران است «ضد حمله بسیار قریبالوقوع» نیروهای کییف بسیار کمتر از حد انتظار عمل کند و موجب شود تا دولت بایدن هم در داخل و هم در اروپا و هم از طرف جنگطلبان و هم صلحطلبان مورد انتقاد قرار گیرد.
پولیتیکو همچنین در ابتدا گزارش داد که اوکراین در ۱۴ ماه گذشته متحمل ۱۰۰ هزار تلفات شده و بعدا آن را ویرایش کرد تا به مجموع تلفات از جمله مجروحان و مفقودان اشاره کند. این رسانه میگوید که بسیاری از نیروهای ارشد کییف «یا به حاشیه رانده شده یا خسته شدهاند»، زیرا «مقدار تاریخی» اسلحه و مهمات را مصرف کردهاند و حتی «تولید فوقالعاده» غرب هم نمیتواند با آن همگام شود.
براساس گزارشها، برخی از مقامات آمریکایی به سمت ایده «آتشبس مذاکرهشده» متمایل شدند و در همین حال راه را برای کییف به منظور از سر گرفتن حملات بعد از مسلح شدن دوباره و بازتوانی باز گذاشتهاند.
طبق توافق صلحی که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری پیشین آمریکا و سلف بایدن با طالبان امضا کرده بود، قرار بود ایالات متحده تا ماه مه سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کند. بایدن به طور یکجانبه خروج نیروها را چند ماه به تعویق انداخت. زمانی که نیروهای آمریکایی شروع به عقبنشینی کردند، بایدن و دستیارانش بارها به خبرنگاران گفتند که نیروهای دولت افغانستان میتوانند طالبان را حداقل برای چندین ماه مهار کنند؛ اتفاقی که عملی نشد.
در اوایل ماه جاری، کاخ سفید گزارشی را منتشر و در آن به طور ضمنی اعتراف کرد که بسیاری از مسائل در رابطه با عقبنشینی از افغانستان اشتباه پیش رفت، اما همه آنها را به گردن ترامپ و خود افغانها انداخت.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا به خبرنگاران گفت: هیچ نهادی نتوانست پیشبینی کند که طالبان ظرف ۹ روز افغانستان را تصرف میکند. هیچ نهادی نتوانست پیشبینی کند که اشرف غنی (رئیسجمهوری افغانستان) آنقدر زود فرار کند... و هیچ آژانسی نتوانست پیشبینی کند که بیش از ۳۰۰ هزار نیروی افغان مجهز و آموزشدیده نتوانند برای نگهداری از کشور خودشان بجنگند، آن هم پس از ۲۰ سال حمایت آمریکا.
ارتش افغانستان که با حمایت مالی و تجهیزاتی آمریکا مسلح شده بود، بدون تقلای چندان، تسلیم طالبان شد و کابل در ۱۵ اوت، پیش از آنکه نیروهای آمریکایی عملیات تخلیه را تکمیل کنند، سقوط کرد.
انتهای پیام