امروز پنجم اردیبهشت ماه، سالروز شکست تجاوز نظامی آمریکا به خاک ایران برای آزاد کردن ۵۲ گروگان سفارت این کشور در ایران در سال ۱۳۵۹ است. شروع شکست تفنگداران نیروی دلتای ارتش امریکا در عملیات پنجه عقاب که اولین عملیات برون مرزی آنان بود یک ساعت و نیم بعد از ساعت ۲۲:۴۵ به وقت ایران بود. خطای انسانی و شرایط جوی نامساعد در کویر لوت باعث نیمه کاره ماندن عملیات در ساعت یک بامداد و اعتراف به شکست فرماندهان و تفنگداران امریکایی در سیاهی شبِ روشن شده با نور انفجار هلی کوپتر و هواپیمای تصادف کرده با یکدیگر شد.
به گزارش ایسنا، افتضاح سیاسی و نظامی جیمی کارتر باعث شد وی هرگز نتواند پس از ۳۰ دی ۱۳۵۹ که دوره ریاست جمهوریش به پایان رسید بار دیگر پشت صندلی ریاست جمهوری کاخ سفید بنشیند. بدتر از این واقعه اینکه دقایقی پس از پایان دوره ریاست جمهوری جیمی کارتر، گروگانهای آمریکایی پس از ۴۴۴ روز از ایران آزاد شدند و افتخار این آزادی به نام دولت تازه کار دونالد ویلسون ریگان ثبت شد.
داستان یک شکست
احمد حبیبی، از شاهدان حادثه پنجم اردیبهشت ماه و از اولین اعضای عضو سپاه پاسداران در مورد حادثه طبس در گفتوگو با ایسنا میگوید: برای اجرای عملیات پنجه عقاب یک ماه پس از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران،۹۰ نفر از کماندوهای آمریکایی موسوم به دلتا به ایالت آریزونای آمریکا که تقریبا شرایط کویری ایران را داشت اعزام شدند تا آخرین مراحل تمرینی و آموزشی تحت شرایط مشابه را بگذارنند.
وی با بیان اینکه از سوی دیگر گروه سری ویژهای نیز برای پشتیبانی و تدارک وسایل تکمیلی طرح عملیات، مخفیانه وارد ایران شده و با گروهکهای ضد انقلاب تماسهایی را برقرار کردند، تصریح کرد: کماندوهای آموزش دیده آمریکا در اواخر آذرماه سال ۱۳۵۸ عازم کشور مصر شده و در پایگاهی نزدیک قاهره مستقر شدند.فرمان اجرای این عملیات از سوی کارتر، رییس جمهور وقت آمریکا با اعلام کلمه رمز«بروید» صادر و در غروب روز پنجشنبه چهارم اردیبهشت ۱۳۵۸ این عملیات آغاز شد.
حبیبی با بیان اینکه برای اجرای این عملیات، ۶ فروند هواپیمای سی – ۱۳۰ و ۹۰ کماندوی آموزش دیده آمریکا موسوم به نیروی «دلتا»، از قاهره به ناو هواپیمابر آمریکایی در دریای عمان منتقل شدند، تصریح کرد: نیروهای آمریکایی از خلیج فارس عازم طبس شدند، اما این نیروها پس از استقرار در صحرای طبس و پیش از حرکت به سوی تهران، دچار حادثه طوفان شن شده و از ادامه مأموریت باز ماندند.
وی ادامه داد: البته در همین راستا «مایلزکاپلند» یکیاز مأموران سابق سرویس اطلاعاتی آمریکا و از دست اندرکاران کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ در ایران معتقد است: «هدف از تهاجم طبس تنها آزادی گروگانها نبود بلکه کودتا برای سرنگونی رژیم ایران هدف اصلی این عملیات بوده است».
این شاهد حادثه ادامه داد: اوایل این اتفاق، شایعات زیادی از چرایی حادثه و علت وقوع آن مطرح بود که نشان از تلاس برای فراموشی این معجزه داشت؛ اما بعدها با شواهد دقیق مشخص شد که ۱۸ فروند هلیکوپتر و یک هواپیمای c۱۳۰ از آمریکا به بهانه آزاد کردن گروگان و با هدف براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران مخفیانه قصد ورود به ایران را داشتهاند.
حبیبی اظهار کرد: من و چند تن از همکاران مدت زمان بسیار کمی بعد از حادثه وارد منطقه شدیم که دیدم پنج فروند هلیکوپتر غول پیکر استتار شده، در دو طرف جاده قرار دارند.
وی با بیان اینکه جنازههای آمریکایی نیز در داخل این هلیکوپترها در حال سوختن بودند، تصریح کرد: چند نفر از جمله محمد منتظر قائم از سپاه یزد وارد منطقه شدند؛ برای بررسی به طرف هلیکوپتر رفت که همان موقع دو هواپیمای فانتوم از بالا با فاصله بسیار کم شروع به تیر اندازی کرده و انفجاری رخ داد که محمد همان جا به شهادت رسید.
این شاهد حادثه با بیان اینکه موضوع تیراندازی هواپیماهای فانتوم برای از بین بردن اسناد موجود در هلیکوپترهای آمریکا بوده چرا که در صورت افشای اسناد چهره منافق گونه برخی از افراد روشن میشد، افزود: طوفان شن تنها در همه محل هلی کوپترهای آمریکایی رخ داده بود و شکست حمله نظامی آمریکا در صحرای طبس یکی از اتفاقات شگرف تاریخ انقلاب اسلامی است که باید آن را برای نسل جوان تبیین کرد تا فراموش نشود.
وی ادامه داد: آمریکا از حدود ۷۰ سال پیش در ایران دست به اقدامات خصمانه و جنایاتکارانه زده است و سیاست براندازی را همچنان بعنوان راهبرد اصلی نفوذ خود در منطقه حفظ کرده است بنابراین واقعه عبرتآموز صحرای طبس، یادآور شکست مفتضحانه و ناکامی شیطان بزرگ و متجاوز و نماد قدرت ایمان یک جامعه و رهبر عظیم الشان آن و همچنین امداد الهی بود.
حبیبی با بیان اینکه به زعم من هیچ گاه نباید این حادثه فراموش شود بلکه باید با محتواسازی و فعالیت رسانهای در جهت آشناسازی نسل جوان با این حادثه گام برداشت، یادآور شد: فرهنگ مقاومت و مبارزه با استکبار هیچ گاه نباید فراموش شود و این فرهنگ از دل همین حوادث برمیخیزد.
انتهای پیام