علیقلی ایمانی در گفتگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اعتراض کشاورزان به قیمت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: قانون خرید تضمینی مصوبه مجلس شورای اسلامی است و در کنار آن شورایی متشکل از ۹ نفر برای تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی وجود دارد.
وی ادامه داد: در ابتدای سال زراعی قیمت خرید تضمینی گندم براساس شرایط آن زمان اعلام شد که با گذر زمان و با تغییر در قیمت ارز، افزایش تورم و هزینههای تولید، بنیاد ملی گندمکاران به شورای قیمتگذاری پیشنهاد داد در نرخ اعلام شده گندم تجدیدنظر کند که این مسأله بنا به دلایلی به تأخیر افتاد تا اینکه سخنگوی دولت اخیراً در توئیتی قیمت خرید تضمینی گندم را ۱۵ هزار تومان اعلام کرد.
اعلام قیمت ۱۵ هزار تومان برای خرید تضمینی گندم وجاهت قانونی ندارد
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور با بیان اینکه اعلام قیمت ۱۵ هزار تومان برای خرید تضمینی گندم وجاهت قانونی ندارد، تصریح کرد: قانونگذار مرجع تعیینکننده نرخ خرید تضمینی گندم را شورای قیمتگذاری قرار داده و شخص دیگری نمیتواند قیمت خرید تضمینی گندم را اعلام کند؛ در واقع نرخ خرید تضمینی گندم باید در شورای موردنظر بحث و بررسی و نهایی شود و سپس توسط رئیس شورای قیمتگذاری که وزیر جهاد کشاورزی است ابلاغ شود.
ایمانی اضافه کرد: پیش از این قیمت خرید تضمینی گندم را ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کردند که قرار بود ۵۰۰ تومان نیز به منظور یارانه کشت و برای کود و بذر اختصاص دهند اما در حال حاضر قیمت خرید تضمینی گندم ۱۵ هزار تومان اعلام شده که این قیمت هم مورد رضایت گندمکاران نیست.
وی به اعتراض و گلایه بسیار شدید گندمکاران به نرخ ۱۵ هزار تومانی گندم اشاره کرد و توضیح داد: عصر امروز جلسه شورای قیمتگذاری تشکیل میشود و اعضای شورا در خصوص قیمت خرید تضمینی گندم بحث میکنند، پیشنهاد ما به عنوان اعضای بنیاد ملی گندمکاران که یک تشکل قانونی و مردم نهاد است بر مبنای تحلیل هزینههای تولید، نرخ تورم و نرخ بازار جهانی ۱۷ هزار تومان است.
قیمت ۱۵ هزار تومانی گندم، قاچاق را تقویت میکند
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور متذکر شد: در شرایط فعلی با توجه به افزایش روزافزون قیمت جهانی خرید گندم، بازار متلاطم نهادههای دامی و طیور و احتمال قاچاق در کشور، دولت باید قیمت منصفانه و معقول برای گندم تعیین کند. در شرایط فعلی اگر نرخ خرید تضمینی گندم کمتر از ۱۷ هزار تومان باشد به صرفه و منطقی نیست.
ایمانی با بیان اینکه امسال با وجود خشکسالی بسیاری از استانها نسبت به سال گذشته وضعیت مطلوبی در کشت گندم دارند، افزود: ماامیدوار هستیم دولت با اصلاح قیمت بیش از یک میلیون تن گندم نسبت به سال قبل خریداری کند و تولید این محصول استراتژیک افزایش یابد.
وی اضافه کرد: از آنجایی که بسیاری از استانها در مرحله داشت هستند و برداشت محصول گندم در این استانها تا شهریور ماه ادامه دارد تعیین منصفانه نرخ خرید تضمینی گندم به افزایش سطح زیر کشت این محصول کمک میکند، در حال حاضر کشاورزان از کشت گندم ناامید شدهاند.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور با بیان اینکه قیمت ۱۵ هزار تومانی خرید تضمینی گندم ضربه مهلکی بر تولید گندم کشور میزند، گفت: از سه روز گذشته که نرخ خرید تضمینی گندم ۱۵ هزار تومان اعلام شده شاهد اعتراض متعدد کشاورزان و تشکلها بودیم و حتی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به عنوان مرجع قانونگذاری بخش کشاورزی در مجلس قیمت ۱۷ هزار تومان برای گندم را معقول و منطقی دانسته و رئیس کمیسیون نیز مکاتبهای با آقای رئیس جمهور داشتند.
ایمانی تأکید کرد: بنیاد ملی گندمکاران کشور نیز نامهای را برای مقام معظم رهبری نوشته و در آن ضمن انتقاد به نرخ ۱۵ هزار تومانی خرید تضمینی گندم، تأکید کرده که در اعلام قیمت خرید تضمینی گندم بیقانونی صورت گرفته و قانون رعایت نشده است.
وی وضعیت امسال گلستان در کشت گندم را بسیار نامطلوب خواند و توضیح داد: از همان ابتدای فصل زراعی برخی از مزارع در قسمت شمالی استان گلستان کشت نشدند و برخی از مزارع نیز سبز نشده و برخی از اراضی زیر کشت گندم نیز گرفتار خشکسالی شده است.
به گفته مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور؛ میزان خرید تضمینی گندم طی سال گذشته در گلستان ۷۳۰ هزار تن بوده که پیشبینی میشود امسال با توجه به شرایط موجود به حدود ۶۵۰ هزار تن برسد و کاهش قابل توجه داشته باشد.
انتهای پیام