سرخی اردیبهشت کردستان با روی قرمز توت فرنگی

توت فرنگی کردستان از جمله محصولات باغی بدون سم و کود است، که از طعم و مزه بسیار مطلوبی برخوردار است و هرساله این استان در اردیبهشت ماه میهمان این یاقوت سرخ است.

کشت توت فرنگی در استان کردستان سابقه ای بیش از ۱۵۰سال دارد و آب و هوا، شرایط اقلیمی، بارش های مناسب و کشاورزان سخت کوش همه دست به دست هم داده تا این استان به قطب تولید توت فرنگی کشور تبدیل شود.

رقم محلی توت فرنگی کردستان، طعم و عطری بسیار فوق‌العاده دارد و همین مزیت آوازه کردستان را در تولید توت فرنگی با کیفیت در کشور پیچانده است اما با ورود رقم‌های جدید از خارج از کشور طعم و عطر توت فرنگی فدای عملکرد بیشتر در واحد سطح و ماندگاری بیشتر شد. البته نباید فراموش کرد که عدم توجه به طعم و مزه توت فرنگی می‌تواند جایگاه برتر کردستان در تولید این میوه خوشمزه را به خطر بیاندازد.

در مقایسه با ارقام جدید این میوه مخروطی سرخ رنگ که به نام های پاروس، رقم کردستان، کوین الیزا و وینتانا شناخته می شود، نوع بومی و قدیمی آن خواهان بیشتری دارد هرچند انواع جدید به نفع باغدار است، چون مدت ماندگاری آن بالاست و دانه هایش هم درشت است ولی از نظر عطر، رنگ و طعم به نوع قدیمی و بومی نمی‌رسد، البته ارقام جدید ارزان‌تر است و در بازار بین ۳۵ تا ۴۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.

یکی از محصولاتی که در تکمیل زنجیره تولید آن اعم از صنایع تبدیلی و بسته‌بندی می‌تواند به رونق و ارزش افزوده آن کمک کند، محصول توت فرنگی است. 

بسته بندی توت فرنگی از مشکلات اصلی این محصول است

به گزارش ایسنا، حامد قادرزاده معاون اقتصادی استاندار کردستان گفت: کردستان به لحاظ سطح کشت و ارقام تولید محصول توت فرنگی در سطح کشور و حتی منطقه حرف برای گفتن دارد و به عنوان قطب اصلی تولید این محصول شناخته شده است.
وی، با بیان اینکه میزان تولید توت‌فرنگی هم از نظر سطح زیرکشت و هم از لحاظ ارقام در کردستان جایگاه خوبی دارد اظهار کرد: از سال ۱۳۶۰ تا امروز، نه تنها کل کشور بلکه کشورهای منطقه هم، کردستان را به عنوان کانون و قطب اصلی تولید توت‌ فرنگی می‌شناسند، اما ینکه گاها توت‌فرنگی برخی جاها به اسم کردستان در کشور عرضه شود به نوعی برند این محصول را تضعیف می‌کند.

وی بسته‌بندی توت فرنگی را مشکل اصلی این حوزه ذکر کرد و افزود: ارسال این محصول به بازار در کردستان با مشکلات و مسائلی مواجه است که ساماندهی آن نیازمند اقدامات اساسی است.

معاون اقتصادی استاندار کردستان عنوان کرد: ساختار توت‌فرنگی به صورتی است که ماندگاری زیادی ندارد از این رو باید بیشتر به موضوع و مساله فراوری این محصول توجه کرد.

به گفته وی باید بیشتر در بخش تازه‌خوری و صنعتی توت‌فرنگی کار کنیم، چرا که این کار به رونق اقتصادی استان کمک می‌کند لذا باید از تمام ظرفیت‌ها و امکاناتی که در دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف وجود دارد استفاده شود.

در همه جای ایران، توت فرنگی را به نام کردستان می‌شناسند و این توت دیگر فرنگی نیست حق آن است که توت کُردی نامیده شود.

ثبت برند توت‌فرنگی کردستان به جد دنبال شود


حسن عسکری فرماندار سنندج، در ارابطه به ثبت برند توتو فرنگی به اسم کردستان گفت: توت فرنگی برند کردستان است و باید برای ثبت این برند به جد اقدام کرد.
وی ادامه داد: انجام کارهای توجیهی در مورد اهمیت توسعه گلخانه‌ و بهره‌گیری از ظرفیت افراد متخصص و تاثیرگذار در پرداختن به تاثیرات توسعه گلخانه‌ در رونق اقتصاد کشاورزان باید در برنامه‌ریزی برگزار کنندگان همایش دیده شود.
وی با تاکید براینکه برگزاری این جشنواره در نهایت باید در افزایش میزان تولید محصول توت فرنگی از نظر کمی و کیفی تاثیرگذار باشد، اذعان کرد: استفاده از ظرفیت و توان علمی و دانشگاهی در رونق محصولات کشاورزی تاثیر بسزایی دارد و برگزاری این همایش با محور جامعه دانشگاهی می‌تواند ما را در رسیدن به این هدف کمک کند.
فرماندار سنندج افزود: ثبت رقم توت فرنگی به نام کردستان قبل از اینکه جای دیگر آن را به نام خود ثبت کند از همین امروز باید دنبال شود.
وی با بیان اینکه در ورودی شهر سنندج المان توت فرنگی نصب شود، گفت: المان خاصی در مسیر کامیاران نداریم و این نقطه بهترین مکان برای نصب المان توت‌فرنگی است.
 توت فرنگی در کردستان تنها مختص فصل بهار نیست و در این استان علاوه بر توت فرنگی بهاره، توت فرنگی پاییزه و گلخانه‌ای نیز برداشت می شود،البته برداشت توت فرنگی در پاییز به مدیریت مزرعه بستگی دارد و علاوه برآن استفاده از ارقام مناسب هم در تولید این محصول در پاییز تاثیرگذار است و برخی از ارقام توت فرنگی همچون "سلوا" استعداد گل دهی در پاییز را هم دارد.

انتهای پیام
 

  • دوشنبه/ ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402020401101
  • خبرنگار :