افسانه همتی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: حفظ و افزایش سلامت مادران یک اقدام جهانی است و شاخص مرگ و میر این گروه آسیبپذیر از جمله شاخصهای مهم توسعه و سلامتی جامعه به شمار میرود.
وی افزود: ثبت تولد نزدیک به هشت هزار نوزاد در منطقه کاشان برای سال گذشته گزارش شد که توجه ویژه به نیازهای درمانی و مراقبتی مادران باردار، موجب شد تا خوشبختانه مرگ و میر این گروه از بانوان به صفر برسد.
وی تصریح کرد: توانمندسازی مادران باردار و خانوادههای آنها در قالب برگزاری کلاسهای آمادگی برای دوران قبل، هنگام و بعد از بارداری، راهکار مناسبی بود که با مشارکت همه بخشهای مربوط در دانشگاه علوم پزشکی کاشان برای خدمت به شهروندان انجام شد که این همکاری قابل قدردانی است.
وی تاکید کرد: مراقبتهای دوران بارداری محدود به انجام معاینه، آزمایش و سونوگرافی نیست، بلکه بهبود سبک زندگی در زمان بارداری، حین زایمان و بعد از تولد بهعنوان حقوق طبیعی مادر و نوزارد در برنامههای آموزشی مورد توجه قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: شناسایی مادران نیازمند مراقبتهای ویژه از دیگر برنامههایی است که پس از کسب اطلاعات، در کمیتههای تخصصی با حضور پزشکاه متخصص در سطح شهرستان کاشان، استان اصفهان و کمیته کشوری مربوط مورد حمایت قرار گرفته تا بهترین تشخیص و درمان انجام شود.
مسوول واحد مامایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: سال گذشته ۳۰۰ نفر از بانوان منطقه کاشان در گروه مادران نیازمند مراقبتهای ویژه برای استفاده از خدمات تخصصی شناسایی شده و از خدمات مربوط استفاده کردند که فقط ۲۰ نفر از آنها به بخش آی سی یو منتقل شدند.
وی افزود: دریافت منظم مراقبتهای دوران بارداری، تغذیه خوب و مناسب، انتخابهای مناسبی برای سبک زندگی، از جمله شاخصهای یک بارداری سالم و زایمان عالی است که به بانوان آموزش داده میشود.
همتی تصریح کرد: بالا رفتن فشار خون مادران در دوران بارداری میتواند عوارض و مشکلاتی برای مادر و جنین ایجاد کند که در قالب برنامه «مادران نیازمند مراقبتهای ویژه»، این مشکل تحت کنترل قرار داده و از عوارض آن پیشگیری میشود.
انتهای پیام