حسین حکمتیفر در گفت و گو با ایسنا گفت: به دلیل وضعیت نامطلوب دشتها و کمبود شدید آب به هیچ عنوان تخصیص جدید در منطقه ترشیز نداریم و هرگونه نیاز آبی جدید حتی در بخش شرب و بهداشت، تنها از طریق انتقال از بخش کشاورزی امکانپذیر است.
وی با بیان اینکه تکثیر بیرویه استخرهای ذخیره آب در شهرستانهای کاشمر، خلیلآباد و بردسکن یکی از موانع جدی در تغذیه آبخوانها به شمار میروند، عنوان کرد: باوجود بارشهایی که طی دو سال اخیر رخ داده، برخی کارشناسان معتقدند وضعیت خشکسالیها بدتر از گذشته خواهد شد.
رئیس اداره منابع آب کاشمر با اشاره به اینکه سالها زمان برده تا سفرههای آب زیرزمینی شکل بگیرد، از وجود بیش از ۱۱۰۰ حلقه چاه در دشتهای منطقه ترشیز خبر داد و افزود: با توجه به حجم آبی که مدام از این تعداد چاه برداشت میشود نمیتوان انتظار داشت حجم بارشهای دو سال اخیر بتواند مشکلی را رفع کند.
وی بیان کرد: اگر با همین روند ایجاد استخرهای ذخیره آب، آبهای سطحی به عنوان منبع اصلی تغذیه سفرههای آب زیرزمینی مهار و تغذیه به خوبی شکل نگیرد، نمیتوان انتظار داشت، سالهای پربارش در کسری مخزنها اثرگذار باشد.
حکمتیفر در ادامه از نصب کنتورهای هوشمند بر روی حلقههای چاه در منطقه ترشیز خبر داد و گفت: اگرچه از ۴۰ تا ۵۰ سال قبل که اولین پروانههای بهرهبرداری صادر شده در آن دو پارامتر دبی و ساعت کارکرد مجاز قید شده و البته هیچ چاهی مجوز بهرهبرداری از سفره زیرزمینی را نداشته اما متأسفانه این محدودیت رعایت نشده و در نتیجه سطح زیرِکشتها نامتناسب با حجم پروانه بهرهبرداری توسعه یافته است.
وی افزود: حجم برداشت فعلی از آب زیرزمینی، به هیچ وجه مطلوب نیست و باید با کاهش میزان برداشت آب، کسری مخزن را جبران کنیم.
انتهای پیام