رئیس اداره منابع طبیعی بردسکن:

مراتع بردسکن فقیر و در سیر قهقرایی قرار دارند

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بردسکن گفت: خشکسالی‌های چند سال اخیر در شهرستان  بردسکن موجب شده مراتع فقیر و در سیر قهقرایی قرار گیرند.

حمیدرضا اقبالی در گفت‌وگو با ایسنا تصریح کرد: با توجه به  خشکسالی‌های گذشته و کاهش بارندگی بی‌سابقه، تولید علوفه در مراتع شهرستان بردسکن به شدت کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه خشکسالی چند سال اخیر ظرفیت مراتع را کاهش داده است، عنوان کرد: مراتع نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در تعلیف دام‌های شهرستان دارد.

اقبالی ضمن هشدار جدی برای در معرض نابودی قرار داشتن مراتع شهرستان بردسکن گفت: اگر ضوابط و مقررات مربوط به پروانه‌های چرای دام رعایت نشود، خسارت جبران‌ناپذیری به عرصه‌های منابع طبیعی وارد می‌شود.

وی با اعلام اینکه خشکسالی‌ها در شهرستان  بردسکن موجب شده مراتع فقیر و در سیر قهقرایی قرار گیرند، افزود: معضل خشکسالی و کاهش بارندگی موجب کاهش علوفه تولیدی مراتع و افزایش تخریب خاک منجر می‌شود که خود یک هشدار جدی است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بردسکن خاطرنشان کرد: عدم رعایت ظرفیت چرا، فصل چرا و زمان ورود و خروج دام خسارت‌های جبران‌ناپذیری به مرتع و پوشش گیاهی آن وارد می‌کند.

وی افزود: به دلیل خشکسالی‌های اخیر و فقیرتر شدن پوشش مراتع به تبع باید تعداد دام موجود در مراتع کاهش یافته تا مراتع شهرستان نابود نشود. از بین رفتن پوشش گیاهی موجب فرسایش آبی و خاکی می‌شود.

اقبالی در ادامه اظهار کرد: شهرستان بردسکن دارای ۹۷ سامانه مرتعی است که از این تعداد ۹۰ سامانه آن ممیزی شده  و بقیه در حال انجام است.

 اقبالی افزود: از ۹۷ سامانه مرتعی شهرستان بردسکن ۳۹ مرتع ییلاقی و ۳۰ مرتع نیز قشلاقی و بقیه مراتع به صورت بیابانی و میان‌بند هستند که درمجموع دارای  ۱۷۱ هزار و ۸۰۷ رأس دام  مجاز است.

 وی عنوان کرد:  ۳۱ سامانه مرتعی که ۱۸۴ هزار هکتار مساحت دارد، دارای طرح مرتع‌داری و بعضی از سامانه‌های عرفی دارای طرح احاله مدیریت است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بردسکن  با بیان اینکه در شهرستان بردسکن  ۱۵۲۲  دامدار دارای پروانه مرتع‌داری هستند، افزود: در بین این تعداد مراتع   ۱۲۰ دامداری  وجود دارد که دارای پروانه چرای شتر هستند. 

وی عنوان کرد: مهمترین گیاهان مرتعی شهرستان بردسکن  شامل قیچ، درمنه، اشنان، عجوه، چرخه، آتریپلکس، انواع کما و گونه‌های جنگلی تاغ سفید و سیاه ارغوان، بادمشک و گیاهان دارویی نظیر مخلصه، زیره سیاه، پرسیاوش، کلپوره، بومادران و ختمی سفید است.

وی با اشاره به اینکه ۳۶۰ تا ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت شهرستان را مراتع تشکیل می‌دهند، گفت: عدم رعایت ظرفیت چرا، فصل چرا و زمان ورود و خروج دام خسارت‌های جبران‌ناپذیری به مرتع و پوشش گیاهی آن وارد می‌کند.

اقبالی در پایان تلفن رایگان امداد جنگل و مرتع به شماره ۱۵۰۴ و ۱۳۹ را برای دریافت گزارش‌های مردمی در خصوص تخریب و تصرف اراضی ملی، چرای غیرمجاز دام، بوته کنی و قطع اشجار و... اعلام کرد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402013116963
  • خبرنگار : 30147