به گزارش ایسنا، روشهای مختلفی برای کاهش وزن به صورت مستند وجود دارد که گاهی توسط افراد خاص یا گروههای خاصی ارائه میشود، اما این دلیل بر این نمیشود که حتما تمام این رژیمها صحیح باشند.
باید توجه کرد که رژیمهای کاهش وزن به چند دسته تقسیم میشوند:
رژیمهای کم کالری که در رژیمهای بسیار کم کالری که در مواردی نادر، بیمار تحت نظر و حتی در حالت بستری به ناچار تحت این رژیم قرار میگیرد، میزان کالری دریافتی فرد بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ کیلو کالری است. این گونه رژیمها معمولا خطر ایجاد سنگ کیسه صفرا، ریزش مو و مشکلات پوستی و گوارشی، افسردگی، عصبانیت و کمبود مواد مغذی و ریزمغذیها را به همراه دارد و در طولانی مدت هم موثر نیست؛ یعنی این نوع رژیم در کوتاه مدت به دلایل خاصی که خطری برای بیمار وجود دارد، ممکن است تجویز شود.
رژیمهای کم کربوهیدرات که در آن مصرف کربوهیدرات در برنامه غذایی روزانه فرد کمتر از ۲۵ گرم است.
رژیمهای نامتعادلی نیز داریم که یا بسیار کم چربی هستند و فرد بین صفر تا ۱۹ درصد انرژی را از چربی میگیرد. در حالی که در مواقع عادی ما میزان دریافت چربی را تا ۳۰ درصد پیشبینی میکنیم.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، باید توجه کرد که برای کاهش وزن همانطور که یک شبه دچار اضافه وزن نشدهایم، باید در این راه صبر و اراده داشت و آهسته و پیوسته اقدام به کاهش وزن کرد، نه اینکه رژیمهای نامتعارفی را برای کاهش وزن در پی بگیریم.
انتهای پیام