به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه راشا تودی، این نشریه آمریکایی با استناد به اسناد اطلاعاتی افشا شده از سوی جک تشیرا، عضو گارد ملی ماساچوست آمریکا، از واکنش منفی و از سر ناراحتی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به این حادثه که در زمان سفر او در تاریخ هشتم مارس به پایتخت اوکراین اتفاق افتاد، خبر داد.
بر اساس این گزارش، گوترش ظاهرا درباره این تجربه خود در گفتوگویی شخصی با استفان دوجاریک، سخنگویش صحبت کرده است.
این روزنامه آمریکایی نوشت، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین "گوترش را در عمل انجام شده قرار داد." دستیاران این رئیسجمهوری اوکراین بعدا موضوع را جوری صحنهسازی کردند که انگار دبیرکل سازمان ملل "به پرسنل نظامی یکی از طرفهای جنگ روسیه و اوکراین تبریک میگوید."
طبق محتوای سند اطلاعاتی افشا شده آمریکا، گوترش نیز "مصر بود که با لبخند نزدن در تمام مدت این اتفاق، پیام ناراحتی خود را برساند."
بر اساس تصاویری که از این مراسم برگزار شده در روز جهانی زن پخش شد، حالت چهره گوترش هنگامی که زلنسکی به اعطای مدال به سربازان زن یونیفرمپوش میپرداخت، بیتفاوت بود. او تنها هنگام ایستادن در روی صحنه در کنار رئیسجمهوری اوکراین، خیلی کوتاه به سمت این سربازان زن لبخند زده، سر تکان داده و با آنها دست داد.
دوجاریک خطاب به واشنگتن پست تایید کرد، رئیسش از مواجهه با این مراسم "به شکلی ناخوشایند غافلگیر شد" و از قبل نیز به شرکت در آن رضایت نداده بود.
واشنگتن پست متذکر شد، استراق سمع واشنگتن از دبیرکل سازمان ملل در راستای سابقه طولانی فعالیتهای مخفیانه آمریکا و دیگر قدرتهای غربی صورت گرفته است. چند روز پیش، شبکه بی.بی.سی بر اساس یک سند دیگر افشا شده آمریکا از "ناخرسندی واشنگتن از اجرای وعده گوترش به روسیه برای تسهیل صادرات مواد غذایی و کود این کشور" نوشت.
این وعده در چارچوب به اصطلاح "ابتکار عمل دریای سیاه" حاصل شده که اجازه میدهد غلات اوکراین از طریق دریا منتقل شود. در این سند اطلاعاتی آمده است: تلاشهای دبیرکل سازمان ملل برای عمل به این وعده "منجر به تضعیف تلاشهای کلی برای پاسخگو کردن مسکو از بابت اقداماتش در اوکراین شد."
دوجاریک در اظهارنظر درباره گزارش بی.بی.سی بیان کرد، گوترش "از این حقیقت که کسانی از او جاسوسی کرده و به گفتوگوهای شخصی او گوش کردند، غافلگیر نشد." او اضافه کرد: "چیزی که مایه غافلگیری است، بیکفایتی و سوءاستفاده کردن کسانی است که اجازه به تحریک یک چنین گفتوگوهای خصوصی و علنی شدن آنها را میدهند."
انتهای پیام