به گزارش ایسنا، کودکی شاید حساسترین و مهمترین بخش از زندگی هر انسانی باشد چراکه در این دوران شخصیت افراد شکل میگیرد، زمینههای رشد برای آنها فراهم و به صورت کلی مسیر زندگی آینده معین میشود علاوهبر این کودکان از بدو تولد وابستگی شدید به اطرافیان خود داشته و نیاز دارند از سوی آنها مورد محبت و توجه قرار بگیرند درواقع میتوان گفت دریافت این محبت در دوران کودکی حق طبیعی هر انسانی است.
متاسفانه کودکانی وجود دارند که از همان اولین سالهای زندگی خود با سختیهای بسیاری مواجه میشوند و در حساسترین زمان از زندگی خود حس تلخ تنهایی را میچشند در چنین شرایطی لازم است نهادهایی مانند سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) وجود داشته باشند تا رنج نبود والدین را برای این کودکان کاهش دهند.
با وجود تلاشهایی که نهادهای حمایتی برای پشتیبانی از کودکان بدسرپرست و بیسرپرست دارند اما این موضوع بر هیچکس پوشیده نیست که این نهادها نمیتوانند برای کودکان جایگزین اعضای خانواده باشند به همین جهت نیز سالها است موضوع فرزندخواندگی در کشور مطرح شده تا افرادی که به هر دلیل قادر به فرزندآوری نیستند بتوانند از میان این کودکان فرزندی داشته باشند و این کودکان نیز در حسرت داشتن خانه و خانواده نمانند.
وجود ۱۷ هزار حامی در طرح محسنین چهارمحال و بختیاری
جاسم محمدی_مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: درحال حاضر حدود ۵۶۰۰ فرزند یتیم و کودکان محسنین در کمیته امداد استان تحت پوشش قرار دارند که از این تعداد بالغبر ۲۰۰۰ کودک کودکان ایتام و مابقی نیز فرزندان محسنین هستند.
وی افزود: کودکان محسنین درواقع فرزندانی هستند که پدر آنها در قید حیات است اما ممکن است به دلیل ابتلا به بیماریهای صعبالعلاج قادر به مدیریت شرایط اقتصادی خانواده نباشد، درحال حاضر نیز حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کودک محسنین در چهارمحال و بختیاری دارای چنین شرایطی هستند یعنی پدر این فرزندان دارای بیماری صعبالعلاج است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) چهارمحال و بختیاری ادامه داد: بخش دیگری از کودکان محسنین فرزندانی هستند که پدر آنها دارای سن بالا است و به همین علت توان اشتغال و تامین وضعیت اقتصادی خانواده را ندارد، فرزندانی که پدر آنها در زندان به سر میبرد یا والدین آنها از یکدیگر جدا شدهاند نیز از دیگر گروههای کودکان محسنین به شمار میآیند.
محمدی با بیان اینکه تا پیش از ماه مبارک رمضان بالغبر ۱۷ هزار حامی در چهارمحال و بختیاری برای حمایت از کودکان ایتام و محسنین وجود داشت، عنوان کرد: میانگین کشوری کمک به هر یک از این کودکان ایتام حدود ۸۰۰ هزار تومان در ماه است اما خوشبختانه در استان این مبلغ بین یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در ماه است.
وی اضافه کرد: میانگین کشوری کمک به هر یک از کودکان محسنین نیز ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است که این میزان در چهارمحال و بختیاری به صورت میانگین بالغبر ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تومان در ماه است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: سال گذشته ۱۷ هزار حامی که در استان وجود دارند ۶۴ میلیارد تومان در طرح اکرام محسنین کمک کردند، در ماه مبارک رمضان سال جاری نیز حدود ۱۵۰۰ حامی جدید به استان افزوده شده است.
محمدی یادآور شد: در چهارمحال و بختیاری کودک ایتام یا محسنین بدون حامی وجود ندارد اما حدود ۲۵۰ کودک وجود دارند که سرانه دریافتی آنها کمتر از ۲۰۰ هزار تومان است به همین جهت تلاش میشود حامیان جدید که به مجموعه افزوده شده به سمت و سوی حمایت از کودکانی هدایت شوند که دریافتی کمتری دارند.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که قصد دارند از کودکان ایتام و محسنین در چهارمحال و بختیاری حمایت کنند میتوانند از طریق شمارهگیری #۰۳۸*۸۸۷۷* و سامانه اکرام اقدام کنند نکته مهم این است که در این طرح سعی شده فرهنگ احسان و خیر ترویج پیدا کند بنابراین اگر فردی قصد دارد یک کودک معنوی را تحت پوشش قرار دهد میتواند با اعداد و ارقام پایین نیز اقدام به ارائه خدمت کند.
نیازمند احداث مراکز جدید برای نگهداری کودکان پسر بیسرپرست در چهارمحال و بختیاری هستیم
علی نصیری_مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در استان پنج مرکز نگهداری از کودکان بیسرپرست وجود دارد که به صورت هیات امنایی اداره میشوند، یک مرکز شیرخوارگاه نیز در مرکز شهرکرد وجود دارد و در مجموع ۲۶ کودک در این مراکز نگهداری میشوند.
وی افزود: بهزیستی چهارمحال و بختیاری به وسیله بازپیوند با خانوادههای نسبی برخی از کودکان بدسرپرست تلاش کرده شرایطی ایجاد کند تا این کودکان در محیط و کنار خانواده زندگی کنند، تعداد این کودکان در استان حدود ۳۶۰ نفر است و سازمان بهزیستی نیز برای این کودکان کمک هزینه درنظر گرفته و به صورت ماهانه به آنها پرداخت میکند.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در مراکز نگهداری از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست که به صورت هیات امنایی مدیریت میشوند به این علت که مراکز خیریه زیربنای تاسیس آنها هستند بنابراین از کمک خیرین نیز بهرهمند میشوند اما در استان تا حدودی مشارکتها محدود است به همین جهت اگر شرایطی ایجاد شود که امکان برخورداری از مشارکتهای خارج از استان نیز وجود داشته باشد بسیار کمککننده است چراکه میزان یارانهای که به این موسسات پرداخت میشود برای تامین هزینههای کودکان اعم از تحصیلی، پوشاک، خوراک، کلاسهای فرهنگی، کلاسهای آموزشی و... کافی نیست.
نصیری با اشاره به وجود طرحهای متعدد برای کودکان بدسرپرست و بیسرپرست چهارمحال و بختیاری، عنوان کرد: برخی برنامههای فرهنگی، اجتماعی، تحصیلی و... برای این کودکان برنامهریزی شده و اجرا میشوند همچنین خدمات روانشناسی، مددکاری و مشاورهای نیز برای این کودکان توسط روانشناسان ارائه میشود همچنین کودکان امدادبگیر که در کنار خانوادههای نسبی خود زندگی میکنند نیز از این خدمات برخوردار هستند.
وی اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان نیز پنج طرح در قالب پویش نذری، افطاری خانوادگی، ضیافت مهمان ولی نعمتان برای کودکانی که در مراکز سازمان بهزیستی قرار دارند و همچنین کودکانی که در کنار خانوادههای نسبی خود زندگی میکنند اما تحت پوشش بهزیستی هستند برگزار شد تا به این وسیله آموزههای دینی را بیاموزند و اطلاعات اجتماعی کسب کنند.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: برای نگهداری فرزندان پسر در سنین هفت تا ۱۲ سال این نیاز در استان وجود دارد که مراکزی جدیدی احداث شوند به همین علت نیز اعلام شده اگر افرادی تمایل دارند به سازمان بهزیستی مراجعه کنند تا شرایط بررسی و درصورت امکان مجوزات لازم برای آنها صادر شود.
انتهای پیام