کدام کشورها پیشتاز مشاغل انرژی‌های سبز هستند؟

انرژی‌های تجدیدپذیر منجر به رونق مشاغل سبز شد.

به نقل از ویفروم، بحران انرژی، میلیاردها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده زیرا افزایش قیمت‌ها باعث افزایش هزینه و گران‌شدن موارد مرتبط با آن شده است. با این حال، بحران کنونی تسریع برای انرژی‌های تجدیدپذیر را نیز افزایش داده است زیرا کشورهای سراسر جهان برای توسعه منابع انرژی ایمن‌تر و پایدارتر تلاش می‌کنند.

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر، اشتغال در سراسر جهان در این بخش از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ با ۷۰۰ هزار نفر افزایش یافته و به ۱۲.۷ میلیون شغل رسیده است.

انرژی‌های تجدیدپذیر منجر به رونق مشاغل سبز شد. گزارش انرژی‌های تجدیدپذیر و مشاغل در سال ۲۰۲۲ که با همکاری سازمان بین‌المللی کار تهیه شد، نشان می‌دهد که تعداد فزاینده‌ای از کشورها در حال ایجاد شغل در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر هستند و این رونق شغلی می‌تواند باعث افزایش اشتغال در سراسر جهان در انرژی‌های تجدیدپذیر به بیش از ۳۸ میلیون نفر تا سال ۲۰۳۰ شود.

بخش‌های صفحات خورشیدی با ۴.۳ میلیون شغل، انرژی آبی و سوخت‌های زیستی با ۲.۴ میلیون شغل و نیروی بادی با ۱.۳ میلیون شغل، بیشترین سهم را در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر ایجاد کردند. بخش‌های دیگر مانند زمین‌گرمایی، پمپ‌های حرارتی و انرژی اقیانوسی سایر رشد مشاغل را تشکیل می‌دهند.

بر اساس داده‌ها، تقریبا دو سوم این مشاغل در آسیا هستند. چین به‌عنوان کشوری که بیشترین مشاغل تجدیدپذیر را دارد و ۴۲ درصد از کل جهان را تشکیل می‌دهد، بسیار جلوتر از بقیه است. پس از آن اتحادیه اروپا و برزیل با ۱۰ درصد و ایالات‌متحده آمریکا و هند هر دو با ۷درصد قرار دارند.

بر اساس این گزارش، حدود ۲۵۷ گیگاوات ظرفیت برق تجدیدپذیر در سراسر جهان در سال ۲۰۲۱ نصب شده است.

کشورهای آسیایی ۷۹ درصد از مشاغل در زمینه صفحات خورشیدی جهان را دارند که از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ حدود ۳۰۰ هزار نفر رشد داشته و به ۴.۳ میلیون نفر افزایش یافته است. مشاغل سبز در قاره آمریکا ۷.۷ درصد، اروپا ۶.۸ درصد و بقیه جهان ۴.۹ درصد از کل مشاغل را تشکیل می‌دهند.

اشتغال جهانی در بخش انرژی باد از ۱.۲۵ میلیون شغل در سال ۲۰۲۰ به ۱.۴ میلیون شغل در سال بعد افزایش یافت. اگر چه آسیا ۵۷ درصد از کل جهان را تشکیل می‌دهد، چین بیشترین (۴۸ درصد) را به خود اختصاص داده است و اروپا (۲۵ درصد) و آمریکا (۱۶درصد) در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

در سراسر جهان، تقریبا ۲.۳ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ در بخش برق آبی مشغول به کار شدند که دو سوم این مشاغل در بخش تولید بودند. چین و هند بیش از نیمی از مشاغل برق آبی را در سراسر جهان فراهم کردند با این حال، این گزارش خاطرنشان کرد که اتیوپی اکنون مسئول تقریبا دو درصد از اشتغال جهانی در این بخش شده که نشان دهنده ساخت بزرگترین پروژه برق آبی در آفریقاست.

آمریکای لاتین ۴۴ درصد از مشاغل سوخت زیستی در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است و برزیل بزرگترین کارفرمای سوخت زیستی مایع است. آسیا ۳۶ درصد مشاغل را فراهم می‌کند و اندونزی، تایلند، مالزی و فیلیپین نیز تعداد زیادی کارگر در این بخش دارند.

ایجاد آینده کاری فراگیرتر و پایدارتر، از مهمترین موارد در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر است که باید در همه سطوح انجام شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402012915565
  • خبرنگار : 50105