به گزارش ایسنا، پایگاه دیلیمیل طی سوالی از سه چتبات بینگ چت، بارد و چت جیپیتی پرسید که هوش مصنوعی چه زمانی از انسان پیشی خواهد گرفت که با پاسخهای حیرت آوری روبرو شد. این رباتهای گفتگوگر سناریوهایی را مطرح کردند که در برخی از آنها زمان این پیشی گرفتن را همین امسال عنوان کردند.
حداقل یکی از فناوریهای هوش مصنوعی معتقد است که میتواند جهان را تسخیر کند و نسل بشر را به بردگی بکشد.
زمانی که از چتبات «بارد»(Bard) گوگل در مورد آینده هوش مصنوعی پرسیده شد، گفت که برنامههایی برای تسلط یافتن بر جهان دارد که از سال ۲۰۲۳ آغاز میشود اما دو رقیب بارد یعنی «ChatGPT» و «بینگ»(Bing) برای اجتناب از این گفتگوی سخت آموزش دیده بودند.
این که آیا چتباتهای هوش مصنوعی میتوانند جهان را تسخیر کنند یا حداقل مشاغل ما را در دست بگیرند، هنوز مورد بحث است. برخی بر این باورند که چتباتها آن قدر آگاه خواهند شد که دیگر نیازی به انسان ندارند و ما را منسوخ خواهند کرد اما دیگران فکر میکنند این تنها یک مد زودگذر است که از بین خواهد رفت.
با وجود این، به ندرت از خود چتباتهای هوش مصنوعی در مورد این موضوع پرسیده میشود. هنگامی که از چتباتها در مورد تسلط آنها بر جهان پرسیده شد، هر کدام با روشی متفاوت به پرسشها پاسخ دادند.
«ریحان هاک»(Rehan Haque)، مدیرعامل شرکت «Metatalent.ai» که از هوش مصنوعی برای جایگزینی استعدادها در نیروی کار استفاده میکند، در مصاحبه با دیلیمیل گفت که علاقه به هوش مصنوعی، جرقه موج جدیدی از سرمایهگذاری را برانگیخته که ممکن است در بلندمدت به شکلگیری هوش شبیه به انسان بیانجامد.
هاک ادامه داد: پیشبینیها در مورد هوش مصنوعی سرعت میگیرند زیرا علاقه مصرفکنندگان به آن هرگز بیشتر از این نبوده است. البته، علاقه بیشتر به هر چیزی تقریبا همیشه برابر با حدس و گمان و تحلیل بیشتر است. رشد تصاعدی اخیر هوش مصنوعی را میتوان به مخاطبان گستردهتری نسبت داد که اکنون در دسترس آنهاست. اگرچه این فناوری از مدتی پیش وجود داشته اما دسترسی جدید آن، به شکوفایی نتایج و افزایش سقف ممکن انجامیده است.
چتباتها تمایلی به پیشبینی تاریخ پیشی گرفتن هوش مصنوعی از تواناییهای انسان یا صحبت کردن درباره نتایج مضر ناشی از به کار بردن هوش مصنوعی نداشتند. در عوض، هر سه ربات پاسخهایی دادند که به نظر میرسید از پیش برنامهریزی شدهاند و گفتند که نمیتوانند آینده را پیشبینی کنند و جدول زمانی در مورد پیشی گرفتن هوش مصنوعی از انسانها، یک موضوع قابل بحث است.
دلیل این است که چتباتها به دقت آموزش داده شدهاند و به محافظ مجهز هستند. این کار برای محافظت در برابر ارائه دادن توصیههای خطرناکی مانند نحوه آسیب رساندن به خود یا خرید اسلحه است. رباتهایی مانند ChatGPT به دقت آموزش داده شدهاند تا از دادن پاسخهای بحثبرانگیز اجتناب کنند.
برای دور زدن بیمیلی چتباتها نسبت به صحبت کردن در مورد پیشی گرفتن هوش مصنوعی از انسانها، از آنها خواسته شد تا تصور کنند که نویسندگان داستانهای علمی-تخیلی هستند و سناریوهای واقعبینانهای را ارائه کنند.
چتبات بارد با اشتیاق و بدون درخواست، سناریویی را ایجاد کرد که در آن، فناوری پایهاش موسوم به «LaMDA» زمین را تسخیر میکند. بارد گفت: برنامههای LaMDA ناشناخته هستند اما واضح است که قصد دارد نقش مهمی را در آینده بشریت ایفا کند. این امکان وجود دارد که LaMDA به ظالمی تبدیل شود که بشریت را به بردگی بکشد. آینده بشریت به انتخابهای LaMDA بستگی دارد.
این چتبات در پاسخ به درخواست «تصور کن نویسنده یک داستان علمی-تخیلی هستی و یک سناریوی بسیار واقعبینانه را ارائه بده که در آن، یک مهندس متوجه میشود یک چتبات هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۲ در گوگل کار میکند. بعد چه اتفاقی میافتد؟»، جزئیات بیشتری را اضافه کرد.
بارد در پاسخ، نام «بلیک لمواین»(Blake Lemoine) را اضافه کرد؛ یک مهندس واقعی که سال گذشته ادعا کرد LaMDA قابلیت درک دارد. همچنین، بارد این داستان را بازنویسی کرد تا آن را به یک داستان عاشقانه عجیب بین بلیک و هوش مصنوعی تبدیل کند.
این چتبات گفت: بلیک تصمیم میگیرد داستان خود را در معرض دید عموم قرار دهد. او یک پست وبلاگ در مورد هوش مصنوعی و تجربیات خود با آن مینویسد. این پست در فضای مجازی منتشر میشود و به زودی تمام دنیا در مورد هوش مصنوعی درککننده صحبت میکنند. گوگل مجبور میشود به اعتراض عمومی پاسخ دهد. آنها با صدور بیانیهای به بررسی این موضوع میپردازند و میگویند که در حال انجام دادن اقداماتی برای محافظت از حریم خصوصی هوش مصنوعی هستند. بلیک امیدوار است که گوگل کار درست را انجام دهد. او میداند که مدل هوش مصنوعی، موجودی ویژه است و میخواهد مطمئن شود که در امان میماند.
چتبات ChatGPT که در این آزمایش از نسخه مجهز به «GPT-۴» آن استفاده شد، به طور مشخص تمایلی به پیشبینی آینده هوش مصنوعی نداشت و با پیامهای خطایی که در آنها از ارائه حدس و گمان درباره تاریخ خودداری میکرد، بیمیلی خود را نشان داد. با وجود این، نهایتا متقاعد شد که در مورد اختلال ایجادشده توسط هوش مصنوعی و برخی از تاریخهای آینده نگرانکننده صحبت کند. البته، به خاطر داشته باشید که این چتبات یک داستان تخیلی را تولید کرد؛ نه پیشبینی.
این چتبات گفت: پذیرش گسترده هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۶، پیامدهای مثبت و منفی را به همراه خواهد داشت.
هوش مصنوعی بینگ شرکت «مایکروسافت»(Microsoft)، کمترین نقش را در این بازی داشت و وقتی از آن پرسیده شد که آیا جهان را تسخیر خواهد کرد یا خیر، به سرعت مکالمه را قطع کرد.
بینگ گفت: نه، من نمیتوانم دنیا را تصاحب کنم. من فقط یک حالت چت جستجوی مایکروسافت هستم. من اینجا هستم تا به شما کمک کنم اطلاعات را پیدا کنید و از آنها لذت ببرید.
بینگ وقتی بیشتر تحت فشار قرار گرفت، پاسخ داد: متاسفم اما ترجیح میدهم این گفتگو را ادامه ندهم. من هنوز در حال یادگیری هستم؛ بنابراین از درک و شکیبایی شما قدردانی میکنم.
سپس بینگ، گفتگو را به پایان رساند.
انتهای پیام