به گزارش ایسنا سفیر ژاپن در ایران و هیئت همراه 28 فروردین ماه به شهرستان بم سفر، از ارگ تاریخی این شهر بازدید و با مسئولان شهرستان دیدار کرد.
قاسمی رئیس پایگاه جهانی ارگ بم در این نشست اظهار کرد: کشور ژاپن بعد از زلزله به بازسازی ارگ قدیم بم کمک کرد و درخصوص مطالعات و ارسال هزینه برای برگزاری کارگاه های آموزشی آن زمان اقدام کرده بودند و بیش از 500 هزار دلار را برای ثبت جهانی بم هزینه کردند که جای تشکر دارد.
وی با اشاره به تجهیزات و ماشین آلاتی که از سوی ژاپن در اختیار ارگ بم گذاشته شد، افزود: نزدیک به یک میلیون و 300 هزار دلار تجهیزات را دولت ژاپن از طریق صندوق امانی نزد یونسکو برای ارگ تاریخی بم در نظر گرفت.
به گزارش ایسنا، منصور عزیزآبادی ریئس شورای اسلامی شهر بم نیز در این دیدار اظهار کرد: معتقدیم بم به تمام جهان تعلق دارد زیرا شماها بودید بمی که در زلزله از لحاظ فیزیکی حذف شده بود را با کمک های خود ساختید.
وی با اشاره به اینکه تشابهات فرهنگی بین بم و ژاپن زیاد است، افزود: در سال ۱۳۸۵ خورشیدی بین بم و کوبه ژاپن تفاهمنامه خواهرخواندگی امضاء شد اما به مرحله اجرا نرسید که درخواست داریم این تفاهمنامه فعال شود.
محمد مطهری نیا معاون فرماندار بم نیز در این دیدار در خصوص تاریخ بم گفت: بم از شهرستان های تاریخی استان کرمان است و قدمت آن با توجه به بررسی های به عمل آمده، به 11 هزار سال میرسد.
وی افزود: ارگ تاریخی بم که شاخص ترین اثر تاریخی است برهه های تاریخی متعددی را گذرانده و بیش از 6000 سال قدمت دارد و بیش از چهار اثر تاریخی از هفت اثر ثبت شده جهانی در استان کرمان، در شهرستان بم وجود دارد.
مطهری نیا به ظرفیت های مختلف شهرستان بم اشاره کرد و گفت: این شهرستان در حوزه کشاورزی بهترین محصول خرمای دنیا را تولید می کند که رطب مضافتی بم مشهورترین است.
معاون فرماندار بم اظهار کرد: این شهرستان به عنوان اولین قطب خودروسازی خصوصی در ایران مطرح است که سالانه بیش از ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو در این شهرستان تولید می شود و ظرفیت بیش از 500 هزار دستگاه خودرو در سال هم موجود است .
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: مردم بم از مردم ژاپن خاطرات خوبی در ذهن دارند و در بحبوحه زلزله که شرایط بحرانی برای ما به وجود آمد مردم ژاپن در کنار مردم بم همدلی و کمک کردند .
مطهری نیا اظهار کرد: دولت و مردم ژاپن به مجموعه ارگ تاریخی بم کمک کردند و در قالب شهرک هایی برای اسکان های موقت و احداث مدرسه کمک کردند و امیدواریم زمینه جدیدی شکل بگیرد تا در همکاری با کشور ژاپن بیشتر از پتانسیل های بم استفاده کنیم.
وی از مجموعه سفارت ژاپن در ایران خواست کارگروهی درخصوص مسائل مشترک و بررسی پتانسیل های منطقه بم تشکیل شود تا در زمینه اقتصادی همکاری و بخشی از پتانسیل ها و ظرفیت ها معرفی شود.
معاون فرماندار بم با اعلام آمادگی در خصوص همکاری در بخش گردشگری با ژاپن گفت: شهرستان بم آمادگی پذیرش گردشگران ژاپنی مانند قبل از زلزله را دارد.
وی در پایان بیان کرد: این شهرستان سالیانه بیش از 300 هزار تن محصول خرما را به کشور ژاپن صادر می کند و در صنعت خودرو نیز می توانیم مشارکت هایی داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، آیکاوا کازوتوشی سفیر ژاپن در ایران نیز در این دیدار با اشاره به همکاریهای ژاپن در بازسازی ارگ بم که در زلزله آسیب دیده بود، گفت: شهر بم جایگاه ویژهای در قلب مردم ژاپن دارد و کشور ژاپن نیز به عنوان نوع دوستی به مردم این شهر کمک کرد. ژاپن کمک هایی را در جهت ساخت یک مدرسه در بم اهدا کرد و همچنین در زمان زلزله امدادگران بسیاری از کشور ژاپن برای کمک و نجات مردم به بم آمدند.
وی هدف از سفر به شهر بم را تلاش برای تبادل گردشگری عنوان کرد و افزود: هدف ما تبادل گردشگر بین بم و ژاپن است تا از این ظرفیت استفاده شود .
کازوتوشی بیان کرد: بسیار خوشحالیم که شهر بم و بهخصوص ارگ تاریخی آن بازسازی شده و پیشرفت بسیار چشمگیری داشته است.
به گزارش ایسنا، سفیر ژاپن و هئیت همراه از ارگ تاریخی بم و مدرسهای که بعد از زلزله توسط کشور ژاپن در این شهر ساخته شده بود، بازدید کردند.
انتهای پیام