به گزارش ایسنا، در معرفی انتشارات دانشگاه تهران از این کتاب میخوانیم: این کتاب به معرفی وضعیت فلسطینیان ساکن در اراضی اشغالی و نوع تعامل آنان با رژیم صهیونیستی میپردازد. نویسنده ضمن بررسی وضعیت دشوار فلسطینیان در ذیل سایه دولت یهودی، چگونگی تقابل سیاسی و تلاش صاحبان اصلی سرزمین در احقاق حقوق خود را به تصویر کشیده است. زندگی در شرایط مستمر جنگی، فعالیتهای حزبی و پارلمانی، تلاش در بسامان کردن وضعیت نابرابر اشغالگر و اشغالشده، کوشش برای کاستن آلام ملت با فعالیتهای حزبی، توصیف شرایط دشوار زندگی عاریتی سیاسی در سرزمین مادری و ممارست برای ایجاد حریم قانونی اندک به منظور تامین زندگی حداقلی فلسطینیان از مجاری حقوقی، در کتاب تشریح و تبیین شده است.
موضوع کتاب حاضر، سیاستورزی فلسطینیان در اراضی اشغالی و مشارکت در حوزه تقنین و تلاش برای کاستن از آلام و مشکلات ایشان در پارلمان اسرائیل (کِنِست) است. نویسنده در پی پاسخ به این پرسش است که چگونه میتوان فلسطینی بود و در عین پذیرش اشغال کشور و شرایط سخت اعمالی از سوی رژیم صهیونیستی، تامین و تادیه حقوق ساکنان اصلی را مورد توجه قرار داد و در میدانی که دشمن تدارک دیده است، برای کسب آن حقوق حداقلی، با تمام توان جنگید. کتاب با تمرکز بر دشواریهای حضور در کنست، قوانین و قواعد سختگیرانه نسبت به مشارکت فلسطینیان، سقف کوتاه مشارکت سیاسی، محدودیت دایره عمل سیاسی، قدرت مانور اندک و خطوط قرمز متعدد و مختلفی که بر سر راه ایشان قرار گرفته، به خوبی وضعیت دشوار اعراب را در این ماراتن با مانع، نشان میدهد. کتاب حاضر در حقیقت گزارشی آماری از هفت دهه کوششهای سخت آنان در کنست، برای دفاع از حداقل حقوق صاحبان اصلی فلسطین است.
کتاب «احزاب عربی در کنست» در شش فصل و یک مقدمه، مبتنی بر حجم انبوهی از اسناد، مدارک، جداول و نمودارها، گردآوری و تدوین شده و از سوی انتشارات دانشگاه تهران در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
انتهای پیام