مدیرکل پزشکی قانونی استان:

"تصادفات ساختگی" در کرمانشاه سیر کاهشی داشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه با اشاره به روند کاهشی تصادفات ساختگی در استان گفت: طی پنج سال گذشته تمرکز جدی در این حوزه داشته‌ایم و این افراد که عمدتا بصورت تیمی فعالیت دارند، فعالیت خود را در سطح استان کاهش داده‌اند.

دکتر سلیم خانی در نشست خبری امروز(۲۸ فروردین) در تشریح عملکرد سال گذشته پزشکی قانونی استان، از انجام ۴۵ هزار و ۴۵۰ مورد معاینات بالینی خبر داد و افزود: کل اجساد معاینه شده در این سال نیز ۲۵۹۳ مورد بوده است.

وی خاطرنشان کرد: این تعداد جسد جدای از اجسادی است که دادپزشک آنها را بررسی کرده و گواهی فوت صادر می‌کند.

خانی گفت: از مجموع معاینات صورت گرفته ۱۵ هزار و ۳۶۲ مورد مربوط به ادعای نزاع، ۱۰ هزار و ۹۸۳ مورد مربوط به ادعای تصادف و ۶۵۱ مورد مربوط به مصدومین حوادث کار بوده است.

وی یادآور شد: برخی از این افراد چندین بار درسال به پزشکی قانونی بصورت تکراری مراجعه داشته اند که در نهایت منجر به انجام ۴۵ هزار و ۴۵۰ مورد معاینه در سال شده است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه فوتی های تصادفات استان در سال گذشته را هم ۵۸۰ نفر اعلام و تصریح کرد: در این سال همچنین ۳۱ نفر بر اثر حوادث کار جان خود را از دست دادند.

خانی فوتی های گاز منوکسید کربن استان را هم در سال گذشته ۲۰ نفر اعلام و تصریح کرد: در سال گذشته همچنین ۶۰ نفر بر اثر سوختگی و ۱۵ نفر بر اثر برق گرفتگی و ۱۵ نفر بر اثر غرق شدن در آبهای استان جان خود را از دست دادند.

خانی قوتی های مصرف قرص برنج در استان را هم در سال گذشته ۶۶ نفر اعلام کرد.

سیر کاهشی "تصادفات ساختگی" در کرمانشاه

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به روند کاهشی تصادفات ساختگی در استان گفت: طی پنج سال گذشته تمرکز جدی در این حوزه داشته ایم و این افراد که عمدتا بصورت تیمی فعالیت دارند، فعالیت خود را در سطح استان کاهش داده‌اند.

وی افزود: در حال حاضر تعداد تصادفات ساختگی از حدود ۱۰۰ مورد در سالهای گذشته به ۳۵ مورد در سال ۱۴۰۱ رسیده است.

خانی گفت: این افراد بصورت حرفه ای مدارک جعلی و شکستگی های ساختی ایجاد کرده و حتی اسکن و MRI جعلی هم می سازند.

خانی با بیان اینکه عمده این متخلفان بصورت تیمی فعالیت کرده و هرجا نظارت را ضعیف ببینند فعالیت می کنند، گفت: باتوجه به تشدید نظارت‌ها، این افراد اکنون به استانهای دیگر رفته‌اند.

وی افزود: هر از گاهی از استانهای دیگر تماس داشته که افرادی از استان در آنجا تصادف ساختگی ایجاد کرده‌اند.

اجساد ۲ ساعته تحویل می‌شوند/ تمام شهرستان های واجد شرایط "سالن تشریح" دارند

به گزارش ایسنا، مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به کوتاه شدن روند رسیدگی به پرونده های پزشکی قانونی گفت: در حال حاضر رسیدگی به پرونده های تشریح کمتر از ۵۰ روز و پرونده معاینات کمتر از ۵۰ دقیقه بررسی شده و جوابدهی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اجساد ارجاع داده شده به پزشکی قانونی نیز ظرف دو ساعت تحویل می‌شوند و اگر آزمایشی نیاز باشد از اجساد نمونه برداری می‌شود.

خانی با اشاره به توسعه زیرساخت های پزشکی قانونی در استان در پنج سال گذشته گفت: تا پنج سال پیش تنها یک سالن تشریح دراستان داشتیم، اما هم اکنون تمامی شهرستانها بجز قصرشیرین، روانسر و گیلانغرب سالن تشریح دارند.

وی افزود: تعداد فوتی های قصرشیرین بسیار پایین است و نیازی به سالن تشریح ندارد. دو شهرستان روانسر و گیلانغرب هم تعداد پایین جسد داشته و این اجساد هم با توجه به فاصله کم این دو شهرستان با شهرستانهای جوانرود و سرپل ذهاب به این دو شهرستان ارجاع می شوند.

خانی با بیان اینکه برخی مراکز پزشکی قانونی در شهرستان ها اجاره ای است، گفت: به دنبال ساخت مراکز پزشکی قانونی بصورت تملیکی در شهرستان ها هستیم و در حال حاضر ادارات پزشکی قانونی در شهرستان های کرمانشاه، اسلام آبادغرب، جوانرود، سرپل ذهاب، پاوه و صحنه بصورت تملیکی است.

وی افزود: امسال هم پیگیر تامین اعتبار برای ساخت پزشکی قانونی در دو شهرستان کنگاور و قصرشیرین هستیم.

شورای شهر کرمانشاه موافق "سوله بحران" بود/ ۲ نفر از اعضا در فضای مجازی جوسازی کردند

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه در ادامه به پروژه سوله بحران کرمانشاه اشاره کرد و افزود: متاسفانه این پروژه دچار مشکلاتی شده و موانعی برای راه اندازی آن ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه سوله بحران یک نیاز ضروری برای کرمانشاه و یک آینده نگری جدی برای مواقع بحران در این شهر است، گفت: اگر بحرانی حادث شود باید محلی برای نگهداری اجساد و بررسی آنها داشته باشیم و در همین راستا نیاز است که سوله بحران در نزدیکی آرامستان احداث شود.

وی با اشاره به موافقت شهرداری و شورای شهر کرمانشاه برای تحویل یک سوله در نزدیکی آرامستان به پزشکی قانونی گفت: این سوله که درست در محوطه آرامستان واقع شده بسیار برای راه اندازی سوله بحران مناسب است و اکثریت شورا هم موافقت خود را با تصویب این موضوع نشان دادند.

خانی گفت: متاسفانه در ادامه بنا به دلایل نامعلومی یکی دو نفر از اعضای شورای شهر کرمانشاه ساز مخالفت زده و در فضای مجازی شروع به جوسازی در این ماجرا کردند.

وی افزود: به دنبال جمع آوری امضا از تعدادی از اهالی جعفرآباد در پی این جوسازی ها، در نهایت شهردار نامه ای به شورای شهر ارسال کرده و خواستار لغو این مصوبه شد که باید این موضوع در شورای حل اختلاف مطرح شود.

خانی گفت: ادعای این دو عضو شورای شهر این است که وجود این سوله آرامش روحی و روانی اهالی شهرک جعفر آباد را به هم می ریزد و این درحالیست که آرامستان درست در کنار این سوله و در جوار خانه های اهالی شهرک جعفرآباد قرار دارد.

وی افزود: از طرفی این سوله تنها در برخی مواقع بحرانی مورد استفاده قرار می گیرد و قرار نیست که در طول سال در آن جسد نگهداری شود.

خانی گفت: از طرفی اگر بحث نگهداری جسد و تاثیر آن بر روی روحیه مردم است که همین الان در همین پزشکی قانونی و در بیمارستان ها که کنار آن منازل مسکونی واقع شده هم جسد نگهداری می شود و مسئله عجیب و غریبی نیست.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه با بیان اینکه این سوله نیاز جدی شهر کرمانشاه در مواقع بحران است، گفت: پزشکی قانونی با شهرداری کرمانشاه همکاری بسیاری داشته و مسئولیت نگهداری اجساد مجهول الهویه که با شهرداری و سازمان آرامستانهای این نهاد است هم اکنون توسط ما انجام می شود و در ازای این همکاری، انتظار همکاری را از شورای شهر و شهرداری داریم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۷:۳۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402012814959
  • خبرنگار : 50182