مختومقلی فراغی؛ همبستگی اجتماعی و هویت ایرانی اسلامی/ ۵

اشعار مختومقلی فراغی زمینه ساز شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است

رئیس تبلیغات اسلامی گرگان گفت: شعرای بزرگی همانند مختومقلی فراغی با اشعار خود زمینه رشد و حرکت جامعه به سمت تشکیل تمدن نوین اسلامی را فراهم می‌کنند.

سیدجواد محمدزاده در گفتگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه «مختومقلی فراغی» شاعری محبت آفرین و نمونه بارز انسانی پرتلاش، هنرمند و خلاق در زمینه شعر است، اظهار کرد: این شاعر بزرگ ترکمن شخصیتی فرهیخته بود که در عصر و زمان خودش نگنجید و با اشعار و افکار اسلامی خود در امتداد تاریخ زنده ماند.

وی با بیان اینکه مختومقلی فراغی اشعار فاخری در وصف اهل بیت پیامبر گرامی اسلام (ص) سروده است، گفت: مختومقلی فراغی با بهره‌گیری از هنر شعر و قرار دادن هنرمندانه کلمات در کنار هم توانست زمینه رشد جامعه را فراهم کند.

رئیس تبلیغات اسلامی گرگان شعر را یکی از هنرهای اصیل دانست که در صدر اسلام هم مورد توجه ویژه پیامبر گرامی اسلام (ص) قرار داشت و افزود: بخش از معارف اسلامی در قالب اشعار شعرای صدر اسلام ملاحظه می‌شود که سرآمد آن‌ها جناب «فرزدق» است.

محمدزاده بیان کرد: امروز هم مشاهده می‌کنیم رهبر معظم انقلاب یکی از جلسات خود در ماه مبارک رمضان را به دیدار با شعرا و اهل قلم اختصاص دادند که بیانگر اهمیت شعر در نگاه رهبر انقلاب و  تأثیرگذاری این هنر در فرهنگ‌سازی جوامع است.

وی با اشاره به اینکه امروز دشمنان انقلاب اسلامی با هر وسیله‌ای تلاش می‌کنند رابطه بین اسلام و جامعه و مسلمانان شیعه و سنی با یکدیگر را  قطع کنند، تصریح کرد: بزرگداشت بزرگان و شعرای شیعه و سنی یکی از ابزار مهم برای تقویت اتحاد بین مسلمانان است.

رئیس تبلیغات اسلامی گرگان با توضیح اینکه قرآن و وجود نازنین پیامبر اکرم (ص) از مشترکات مهم شیعه و سنی و محور اتحاد بین آن‌هاست، ادامه داد: شخصیت‌های بزرگی نظیر مختومقلی فراغی توانستند، روح انسان دوستی و محب دوستی در جامعه را زنده  کرده و با اشعار خود جامعه را به سمت وحدت و توحید سوق دهند.

محمدزاده اشعاری که برگرفته از معارف اسلامی باشد را سبب هدایت انسان‌ها به سمت دینداری دانست و افزود:  شعرای بزرگی همانند مختومقلی که با اشعار خود زمینه رشد جامعه اسلامی را فراهم می‌کنند، جامعه را به سمت تشکیل تمدن نوین اسلامی حرکت می‌دهند.

به گزارش ایسنا، مختومقلی فراغی، شاعر و عارف بزرگ ترکمن در سال ‏۱۱۱۲ هجری شمسی در روستای حاجی قوشان گنبدکاووس در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمد، وی تا پایان عمر در بین ترکمنها زیست و در غم‌ها و شادی‌های آن‌ها شریک بود. او علاوه بر شعر، به آموزش و راهنمایی مردم پرداخت و سرانجام در سن ‏۵۷ سالگی در سال ۱۱۶۹ هجری شمسی دعوت حق را لبیک گفت.

امسال قرار است علاوه‌بر برگزاری مراسمات بزرگداشت این شاعر نامی از ۱۵ اردیبهشت در تمامی ۱۴ شهرستان استان گلستان، مراسم اختتامیه دهه بزرگداشت مختومقلی فراغی نیز در ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری مطابق با روز موسوم به تولد وی و با حضور نمایندگان کشورهای همسایه و مدیران ارشد فرهنگی و هنری کشورمان در جوار آرامگاه این شاعر متعهد برگزار شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402012814638
  • خبرنگار : 50604