محمود شبان، در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به آغاز فصل پرورش کرم ابریشم تاکنون تعداد ۵۰ جعبه تخم نوغان بین متقاضیان در روستاهای بخش مرکزی و ششطراز توزیع شده است.
وی با بیان اینکه این توزیع با همکاری اداره توسعه نوغانداری خراسان رضوی صورت گرفت، خاطرنشان کرد: قیمت هر جعبه تخم نوغان تفریخ شده ۴۷ هزار تومان که پیش بینی میشود در صورت پرورش مناسب از هر جعبه حدود ۳۵ تا ۴۰ کیلوگرم پیله تر برداشت شود.
شبان همچنین در ادامه تصریح کرد: در راستای ترویج و توسعه صنعت نوغانداری، دوره کلاس آموزشی پرورش کرم ابریشم برای بهرهبرداران در محل مدیریت جهاد کشاورزی خلیلآباد با همکاری اداره ترویج برگزار شده است.
وی با بیان اینکه پرورش کرم ابریشم در روستای بخش مرکزی که قدمت بیش از ۱۰ ساله را دارد بیشتر مشهود است، عنوان کرد: با توجه به مساعدت کمیته امداد پرورشدهندگانی که بین دهک ۱ تا ۵ قرار داشته باشند تخم نوغان به صورت رایگان به آنها تحویل داده میشود.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد سرمایهگذاری اندک و درآمدزا بودن و برگشت سریع سرمایه را از مزایای پرورش کرم ابریشم دانست و عنوان کرد: در همین خصوص بالغبر ۸۰۰ اصله نهال توت در قالب توتستان به صورت الگویی با مساعدت شهرداری شهر کندر (تنظیم تفاهمنامه همکاری) در توسعه پرورش کرم ابریشم در بخش ششطراز کاشته شده است.
وی گفت: نوغانداری با ایجاد اشتغالزایی بهعنوان یکی از فعالیتهای جانبی کشاورزی در کنار فعالیتهای اصلی آن، نقش بسزایی در بهکارگیری بخشی از نیروی کار به ویژه در روستاها دارد و این شغل نوپا اکنون در شهرستان خلیلآباد شکلگرفته است.
شبان حداقل فضای موردنیاز برای راهاندازی، با حداقل هزینه و امکانات، زودبازده بودن، ارزشافزوده بالا، بازار فروش تضمینی و ریسک پایین را ازجمله مزیتهای منحصر به فرد راهاندازی این شغل خانگی برشمرد.
انتهای پیام