پیمان اسکندری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: مبارزه علیه ملخ بومی در ۸ هزار هکتار از مراتع و اراضی کشاورزی کردستان برنامهریزی شده است.
وی افزود: طرح مبارزه با ملخ بومی در پنج شهرستان سروآباد، مریوان، سنندج، بانه و کامیاران در مناطقی بسیار صعبالعبور و با صرف انرژی و هزینههای بالا، با نظارت و حضور همه جانبه شبکه مراقبت کنترل این سازمان انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد: پورهها و حشرات کامل از برگ، ساقه سبز و از پوست میزبان تغذیه میکنند و هر ملخ قادر است تا سه برابر وزن خود تغذیه کند از این رو مبارزه با آفت بومی ملخ همه ساله در مراتع و اراضی کشاورزان انجام میشود.
اسکندری، با عنوان اینکه تخریب مراتع و زیستگاههای این ملخها باعث شده به سمت مزارع و باغات سرازیر شوند، بیان کرد: ملخها غذای پرندهای با نام سار سینه سرخ هستند ولی چون جمعیت ملخها افزایش و تعداد این پرندگان هم به نسبت گذشته کاهش داشته است امکان مبارزه با این آفت به وسیله این پرندگان وجود ندارد و باید با سموم شیمیایی آنها را کنترل کرد.
وی ادامه داد: ملخهای بومی موجود در استان که شیوع آن بیشتر در شهرستانهای سروآباد، مریوان، سنندج و کامیاران است خسارت اقتصادی زیادی در این مناطق ایجاد نمیکنند.
به گفته رییس سازمان جهادکشاورزی استان کردستان، افزایش جمعیت ملخها موجب وحشت مردم میشود، لذا باید در راستای کنترل آن اقدامات لازم انجام شود که این سازمان هر سال بر اساس رسالت خود به این مهم میپردازد.
گفتنی است؛ کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.
انتهای پیام