آخوند ناصر قزل در گفتگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به جایگاه مختومقلی فراغی شاعر پرآوازه ترکمن اظهار کرد: مختومقلی فراغی یکی از شعرا و عرفای نامی است که در میان ترکمنها به عنوان اسطوره شناخته میشود.
وی با اشاره به اینکه مختومقلی فراغی در اشعار خود درد و مشکلات مردم را تجلی بخشیده است، افزود: وی به جای پناه بردن به دربار شاهان در قلب جامعه و در میان توده مردم زندگی کرده و مشکلات مردم از جمله فقر را به خوبی درک کرده است.
امام جمعه قازانقایه شهرستان مراوهتپه با بیان اینکه مختموقلی فراغی در اشعار خود به دردها و مشکلات مردم با جزئیات پرداخته است، یادآور شد: مردم توجه زیادی به مختومقلی دارند، وی علاوه بر شاعر پرآوازه، عارف بزرگی بود، تحصیلات عالیه داشته و سفرهای متعددی به کشورهای دیگر داشت و در اشعارش به این موضوعات پرداخته است.
قزل متذکر شد: مختومقلی فراغی علاوه بر اینکه در میان ترکمنها زندگی کرده با ترکمنهای عراق هم همنشین بوده، او همیشه طرفدار مظلوم بود و در مقابل ظالم قرار میگرفت تا جایی که در زمان قاجار به دلیل دفاع از مظلومان دو بار دستگیر شد.
وی ادامه داد: آن چیزی که تجلیبخش عمق علم و دانش مختومقلی فراغی است اشعار وی در وصف ائمه اهل بیت(ع) و فرزندان پیامبر است، وی فرزندان پیامبر(ص) را بسیار گرامی داشته و از ۱۲ امام نام برده و تک تک آنها را وسیله شفاعت خود قرار داده است.
امام جمعه قازانقایه شهرستان مراوهتپه با بیان اینکه مختومقلی فراغی در اشعار خود از امام رضا(ع) و امام زمان(عج) نام برده است، بیان کرد: وی در اشعار خود از ۱۲ امام یاد و از آنها طلب استمداد و کمک کرده است. ارادت و عشق مختومقلی فراغی به اهل بیت(ع) خود موجب تقویت وحدت اسلامی و ملی میشود.
قزل، مختومقلی فراغی را از عرفای نامی برشمرد و تأکید کرد: وی اهل معرفت بود و با عرفای بزرگ ارتباط داشته است، اشعار عرفانی این شاعر بزرگ ترکمن، رنگ و بوی تازهای دارد و با عرفای دیگر متفاوت است.
این روحانی اهل سنت ترکمن با بیان اینکه ترکمنها مدیون مختومقلی هستند که ادبیات و خط ترکمنی را زنده نگه داشته است، یادآور شد: شاید اگر مختومقلی نبود ادبیات کتبی ترکمن آنطور که باید شناخته نمیشد و میتوان گفت همچنان که فردوسی زبان فارسی را زنده کرده مختومقلی زبان ترکمنی را زنده نگه داشته است.
به گزارش ایسنا، مختومقلی فراغی، شاعر و عارف بزرگ ترکمن در سال ۱۱۱۲ هجری شمسی در روستای حاجی قوشان گنبدکاووس در خانوادهای مذهبی به دنیا آمد، وی تا پایان عمر در بین ترکمنها زیست و در غمها و شادیهای آنها شریک بود. او علاوه بر شعر، به آموزش و راهنمایی مردم پرداخت و سرانجام در سن ۵۷ سالگی در سال ۱۱۶۹ هجری شمسی دعوت حق را لبیک گفت.
امسال قرار است علاوهبر برگزاری مراسمات بزرگداشت این شاعر نامی از ۱۵ اردیبهشت در تمامی ۱۴ شهرستان استان گلستان، مراسم اختتامیه دهه بزرگداشت مختومقلی فراغی نیز در ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری مطابق با روز موسوم به تولد وی و با حضور نمایندگان کشورهای همسایه و مدیران ارشد فرهنگی و هنری کشورمان در جوار آرامگاه این شاعر متعهد برگزار شود.
انتهای پیام