سید محمدرضا طالبی، امروز شنبه ۲۶ فروردین در جلسه هماهنگی جمعآوری زکات فطریه و کفاره، ضمن تأکید بر ضرورت هماهنگی کامل مؤسسات خیریه و نهادهای عضو دبیرخانه شورای زکات استان، اظهار کرد: هزینهکرد بموقع و صحیح وجوهات شرعی از جمله زکات فطریه براساس حکم مراجع ضروری است.
به گزارش ایسنا، وی با تأکید بر هماهنگی لازم بین مؤسسات خیریه و نهادهای حمایتی در این زمینه، تصریح کرد: بعضی افراد در برخی نقاط با سوء استفاده از این فرصت اقدام به جمعآوری زکات فطریه و کفاره مردم میکنند که معلوم نیست در جای خود مصرف میشود یا خیر، لذا نیاز است این موضوع به شکل صحیح مدیریت شود.
معاون استاندار یادآور شد: ظرف مدت ۷۲ ساعت و بر اساس قوانین مورد تأکید شورای زکات گزارشی از وضعیت درآمدها و هزینهکردها برای انعکاس به دبیرخانه شورای زکات کشور، به دبیرخانه شورای زکات استان ارائه شود.
طالبی با بیان اینکه هزینهکرد بموقع وجوهات شرعی مؤمنین بر اساس فتوای مراجع تقلید باشد تا به لحاظ شرعی مشکلی ایجاد نشود، گفت: هزینهکرد زکات فطریه و کفاره در امور عمرانی ممنوع است که متأسفانه در سنوات گذشته مواردی در این زمینه شاهد بودیم.
به گفته وی؛ در بخشنامه ابلاغی شورای زکات کشور نیز بر ممنوعیت هزینهکرد این وجوهات در امور عمرانی تأکید شده است.
وی با اشاره به لزوم اخذ مجوز توزیع صندوق و دریافت زکات فطریه و کفارات از دبیرخانه شورای زکات مستقر در کمیته امداد امام خمینی(ره)، تصریح کرد: اینگونه نباشد که هر کسی یا مؤسسهای که در راستای کمک به نیازمندان و حوزه درمان فعالیت نمی کند، نسبت به جمعآوری این وجوهات شرعی اقدام کند.
معاون استاندار بر رصد اطلاعاتی فضای مجازی توسط پلیس فتا و نیروهای امنیتی به منظور پیشگیری و برخورد قانونی با افراد سودجویی که با اعلام شماره کارت و حساب شخصی اقدام به دریافت زکات فطریه و کفارات مردم میکنند، تأکید کرد.
به گفته وی؛ بر هزینهکرد درست وجوهات شرعی به ویژه زکات فطریه و کفارات باید نظارت شود تا این مبالغ در جای خود هزینه گردند.
طالبی بیان کرد: آرم شورای زکات استان باید بر روی تمام صندوقهای فطریه و کفارات کمیته امداد امام خمینی(ره)، بهزیستی و مؤسسات خیریه نصب شود و در معرض دید عموم قرار گیرد.
به گفته وی؛ لازم است صدا و سیمای استان نیز تا زمان عید فطر با دعوت از مسئولان مربوطه برای اطلاعرسانی و تشریح موضوعات پیرامون این مسئله اقدام کند.
وی بر تفکیک مبالغ زکات فطریه و کفارات(عام، سادات، عمد، غیرعمد) در زمان دریافت از مردم تأکید کرد و گفت: مردم روزهدار استان نسبت به پرداخت زکات فطریه و کفارات مقید هستند، لذا لازم است به جهت اینکه این مبالغ بموقع به دست نیازمندان واقعی برسد تدابیری اندیشیده شود تا مردم زکاتهای خود را به صندوقهای مستقر شورای زکات بریزند.
معاون استاندار گفت: طبیعی است که برخی از مردم زکات فطریه خود را به خویشاوندان و همسایگان نیازمند خود که تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی نیستند، می پردازند که ممکن ایت این افراد از چندین جا زکات و کفاره دریافت کنند.
طالبی ادامه داد: برای سازماندهی موضوع و نیز اجرای عدالت، باید این مسئله به نحوی در سطح استان مدیریت شود که مردم وجوهات خود را به صندوقهای مستقر واریز کنند.
انتهای پیام