به مناسبت سالروز ملی بزرگداشت عطار

کتاب آوای روستا در نیشابور رونمایی شد

همزمان با سالروز ملی بزرگداشت شیخ فریدالدین عطار نیشابوری از کتاب آوای روستا در نیشابور رونمایی شد.

عباسعلی حشمتی، شاعر گویشی‌سرای نیشابور و نویسنده کتاب آوای روستا، در این مراسم که در سالن عطار دانشگاه آزاد اسلامی این شهرستان برگزار شد، افزود: کتاب آوای روستا شامل ۵۰۰ دوبیتی به گویش نیشابوری است که در ۲۸۴ صفحه همراه با فرهنگ‌واره لغـات و آوانگاری با کاری پژوهشی به مخاطبان ارائه شده است.

وی تصریح کرد: از آنجایی کـه خودم روستازاده‌ام و در روستا بزرگ شده‌ام و از سویی فـریادخوانی را دیده‌ام. علاقه‌ وافری به این امر داشتم به همین دلیل از دهه ۶۰ به سمت سرایش شعـر گویش نیشابوری روی آوردم و سعی نمودم در ارتباط با دوبیتی‌ها پیرو فرهنگ شفاهی خراسان باشم.

این شاعر گویشی‌سرای نیشابور عنوان کرد: طی این مدت تمام تلاش خود را به کار گرفتم تا با سروده‌هایم این فرهنگ را به نسل‌های آینده منتقل کنم و نگذارم به دست فراموشی سپرده شود.

وی با بیان اینکه ارتباط من با فرهنگ عامه نیشابور سبب شد در این باره گام مثبتی بردارم، افزود: با توجه به تجربه و شناختی که از دوبیتی‌های فولکلور خراسان بزرگ و ایران داشتم و سال‌هاست در این مورد واکاوی می‌کنم و به این نتیجه رسیدم که از این حیث نیشابور مظلوم واقع شده چرا که دوبیتی‌های محلی نیشابور در حد نام و آوازه این دیار کهن نبوده و مانند دوبیتی‌های دیگر نقاط ایران زبانزد عام و خاص نیست.

حشمتی یادآور شد: در نهایت برای اولین بار در تاریخ نیشابور تصمیم گرفتم مجموعه‌ای از دوبیتی‌های اصیل گویش نیشابوری را که از سروده‌های خودم با موضوعات مختلف فرهنگ جامعه‌ روستایی است و حدود پنج سـال زمان برده برای مردم فرهنگ دوست نیشابوری چاپ و به یادگار بگذارم.

وی گفت: این کتاب توسط انتشارات سیمرغ خراسان با مقدمه‌ای از بهمن صباغ زاده توسط چاپ صحافی مهرگان تهران با عکس‌هایی از شهلا ناظــران و طرح جـلـد ابوالفضل سلامت با خوش‌نویسی سید محمد سادات شرفی و تایپ و صفحه‌آرایی محمد حصاری در بهار ۱۴۰۲ به چاپ رسیده است.

همچنین در مراسم دیگری آئین اختتامیه جشنواره ادبی بر بال سیمرغ همزمان با سالروز ملی بزرگداشت عطار نیشابوری در باغ و آرامگاه عطار با حضور دانش‌آموزان و مسئولان شهرستان برگزار شد.

در این مراسم معاون مدیر کل و مدیر آموزش و پرورش نیشابور با گرامیداشت روز ملی عطار اظهار کرد: جشنواره ادبی بر بال سیمرغ با حضور بیش از ۲۰۰۰ دانش‌آموز علاقه‌مند دوره دوم ابتدایی در مرحله آموزشگاهی آغاز شد.

سید مهدی قاضی افزود: در مرحله شهرستانی این مسابقات ۷۰۰ دانش‌آموز توسط تیم داوری در محل دبستان‌های شاهد سجادی و فردوسی، ارزیابی شدند که ۳۰ دانش‌آموز به عنوان نماد سیمرغ جزو برگزیدگان جشنواره بر بال سیمرغ معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند.

وی تصریح کرد: در پایان مسابقات ادبی بر بال سیمرغ شعرخوانی اشعار عطار نیشابوری توسط دانش‌آموزان برگزیده جشنواره و برنامه‌های فرهنگی هنری اجرا شد.

صبح امروز همچنین با حضور مسئولان، اساتید و دانش‌آموزان در دبیرستان نمونه عطار نیشابوری با خوانش غزلیات عطار و اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری توسط دانش‌آموزان زنگ روز ملی عطار نیشابوری نواخته شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۶ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۶:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402012613361
  • خبرنگار : 30147