به گزارش ایسنا، ایران کشوری مستعد برای کشت و تولید گیاهان دارویی است، به طوری که از بیش از ۸ هزار نوع گیاهان مختلفی که در کشور رشد میکنند، حدود ۴۵۰ گونه آنها جزو گیاهان دارویی است؛ گیاهانی که صادرات آنها میتواند ارزش افزوده بالایی برای کشور داشته باشد.
شرایط مساعد آبوهوایی و سبقه زیاد ایرانیان در تولید این محصولات؛ بهترین زمینه برای تولید گیاهان دارویی و تزریق سود حاصل از آن به اقتصاد کشور است. بنا بر آمارهای موجود؛ در حال حاضر حدود ۹۰ درصد انواع گیاهان دارویی در داخل کشور تولید میشود؛ اما سهم صادرات و فروش این محصولات ارزشمند طبیعی در دنیا چندان چشمگیر و واقعی نیست.
گزارشهای رسمی موجود حاکی از این است که ارزش صادرات رسمی گیاهان دارویی و فرآوردههای گیاهی و سنتی در سال ۹۲ حدود ۳۵۰ میلیون دلار بوده که این رقم در سالهای اخیر به بیش از ۶۶۰ میلیون دلار رسیده است. ارزش کل صادرات منهای زعفران نیز ۳۷۰ میلیون دلار تخمین زده شده است.
ستاد توسعه علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به عنوان یکی از نهادهای پیشگام در این صنعت؛ برای گسترش همکاریهای علمی و فناوری در سطح بینالملل و فراهم کردن زمینه بیشتر صادرات محصولات به دیگر کشورها برنامههای متنوعی را با همکاری دیگر نهادهای مؤثر در این حوزه تعریف کرده است.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، «حضور در شبکه همکاریهای نظارتی بینالمللی قوانین حوزه داروهای گیاهی در دنیا به عنوان سیوشمین عضو»، «اعزام شرکتهای دانشبنیان، فناور و خلاق به کشورهای پیشگام در این حوزه» و «تهیه و ارائه توانمندیهای شرکتهای داخلی در حوزه تجهیزات، فرآوری و اسانس و معرفی به کشورهای خارجی» از جمله این اقدامات است.
انتهای پیام