علی داوودی بیست و ششم فروردین ماه در نشست نگاهی به شعر انقلاب اسلامی، ضمن تبریک هفته هنر انقلاب، اظهار کرد: محافلی این چنینی باعث شده شعر انقلاب شکلی بگیرد.
وی ادامه داد: تداخل رشتههای هنری به ذیل نوآوری و نوگرایی در بحث شعر بر میگردد.
داوودی با بیان این که انقلاب چه دستاوردی برای شعر ما داشته، تصریح کرد: شعر به صورت سنتی در محافل و مجاس فرهنگی ما نقش تربیتی، آموزشی و اخلاقی و ... ایفا میکرد و بیشترین آموزهها و مفاهیم گفتمانی اندیشهها را در شعر داشتیم، یعنی جایگاه و شأن شاعر در فرهنگ ما صرفاً کسی نیست که یک مبحث از پیش تعیین شدهای را منظوم کند، به عنوان مثال فردوسی گرآوردنده تاریخ ایران زمین در قالب یک منظومه است.
رئیس مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری کشور بیان کرد: وقتی به روزگار مدرن میرسیم اقتضائات خودش را دارد، انسان مدرن در واقع از همه پیشینه خود بریده و بیش از آنکه دغدغه شناخت گذشته خودش را داشته باشد، در پی این است که خود را بیان کند.
وی ادامه داد: ما یک گنجینه به نام حکمت شعر فارسی داریم و چیز دیگری به نام انسانی که میخواهد خودش را مطرح کند، داریم که هر دو میخواهد به واسطه شعر بیان شود، شعر نو این زمینه را فراهم آورد که انسان خود را معرفی کند و زمینه این اتفاق در عمق انقلاب فراهم است.
داوودی اضافه کرد: شعر انقلاب با رویکردهای اجتماعی و ناظر بر اعمال امروز فرد و جامعه است که این موضوع یکی از ایرادهایی است که میگویند شعر انقلاب تاریخ مصرف دارد.
رئیس مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری کشور افزود: به روز بودن از ویژگیهای شعر انقلاب است.
وی تصریح کرد: در جامعهشناسی جنگ داریم که جنگ اتفاقی است که انسان را ناگزیر به جهان پیوند میدهد.
داوودی افزود: بعد از انقلاب ناخودآگاه در کشوری هستیم که با جهان مواجهه میکند و خود به خود باید هوشیار باشیم.
انتهای پیام