محمدعلی کمالی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به چرایی افزایش قیمت مرغ در بازار گفت: بازرگانان با وزارت جهادکشاورزی بر سر هزینههای تمام شده خوراک طیور اختلاف نظر داشتند و اعلام کردند که به دلیل افزایش قیمتها، هزینه تبدیل ارز و... بارگیری صرفه اقتصادی ندارد. یعنی مثلا اگر قیمت تمام شده کنجاله سویا برای بازرگانان کیلویی ۱۹ هزار تومان بود میبایست در بازار داخلی آن را ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان میفروختند. بنابراین بارگیری نهادهها انجام نمیشد.
وی ادامه داد: بعد از مذاکرات قرار شد که دولت مابهالتفاوت را به آنها پرداخت کند و با توافقاتی که انجام شد بارگیری نهادههای دامی انجام شد.
مشاور عالی اتحادیه مرغداران گوشتی در پاسخ به اینکه گفته میشود میزان جوجهریزی کاهش یافته است و آیا چنین چیزی صحت دارد؟ گفت: در اسفندماه جوجهریزی کاهش یافت، ولی در حال حاضر با پیش بینیهای انجام شده قرار است این ماه ۱۰۵ تا ۱۰۸ میلیون قطعه تولید شود که قطعا با این تولید، قیمت مرغ کاهشی خواهد شد و بازار نیز متعادل میشود.
وی با بیان اینکه باید متناسب با وضعیت تورم و افزایش دستمزد کارگران تغییرات قیمتی را بپذیریم، افزود: غیر از ذرت و کنجاله سویا که دولت وعده تامین آنها را بر اساس قیمت سال قبل داده، اقلام دیگر متناسب با تورم افزایش یافته و اینگونه نیست که قیمتها ثابت بماند.
انتهای پیام